Prijava

Ostani đubre do kraja, Ja ratujem sam, Pogledaj dom svoj, anđele, Lutka sa naslovne strane, Ostaću slobodan, Kad ti se na glavu sruši čitav svet, Rokenrol za kućni savet, Ja sam još ona ista budala, Kada padne noć itd itd.
Kolko god da je postao govno i do neprepoznatljivosti se upropastio, mora samo da se prizna da je u svoje vreme bio top kantautor koji je umeo da oseti šta je popularno i znao da napravi hit.

Dobre su to pesme i uvek ce imati publiku, prerastes ih sa 16 godina, i to je ok, ali nisu nekvalitetne

Prerasteš možda u liričkom i tematskom smislu, meni je i dalje većina njihove stare diskografije na plejlistama. Ja muziku ionako uglavnom ne slušam zbog pevanja i reči nego zbog instrumenata, i mogu da kažem za dnevnik da je Rajko Kojić jedan solidno potcenjen gitarista TBQH.

na zapadu nista novo...dobar je bio muzicar on.slazem se sa dva posta iznad.ok.

Kad spomenu na zapadu ništa novo: virgin čorba pesma sa tim imenom vs slovenački prog chadovi https://www.youtube.com/watch?v=AJJqbtovT2k

Ostani đubre do kraja, Ja ratujem sam, Pogledaj dom svoj, anđele, Lutka sa naslovne strane, Ostaću slobodan, Kad ti se na glavu sruši čitav svet, Rokenrol za kućni savet, Ja sam još ona ista budala, Kada padne noć itd itd.
Kolko god da je postao govno i do neprepoznatljivosti se upropastio, mora samo da se prizna da je u svoje vreme bio top kantautor koji je umeo da oseti šta je popularno i znao da napravi hit.

Ostani đubre do kraja, Ja ratujem sam, ostaću slobodan, zvezda potkrovlja i suterena, Amsterdam, lud sto posto je komponovao Miša. Nemoj srećo nemoj danas, dva dinara druže Bajaga. Prokleto sam, gde si u ovom glupom hotelu je radio Džindžer. Ja je gledam kako spava je komponovao Ilke.

Ukratko, netalentovani prosečni vokal, udbaško dete sa tripom da bude drugačiji, ali tata uvek uskakao pa mogao pomalo da se kurči. Njegova dostignuća su tralala južnjački lele bre humor za retardirane Avionu slomiću ti krila i Srbin je lud. Imao 2+ kvaliti pesme koje je napisao za karijeru, a i to je maznuo i preradio. Mediokritet celog života svestan da je mrtvi prosek, zato je i lokao. Navijač džvedžde.

Hahahhaah poslednja rečenica ključna. Al vidi stvarno, muziku za sve ove što si naveo osim za Ostani đubre gde su potpisani obojica, je radio Aleksić. Al jebiga znaš kako kažu za taj kreativni proces, bez reči nema muzike i obrnuto, tako da je njegov uticaj svakako najveći na tim albumima.

Njegov uticaj je kao moj na pičku Skarlet Johanson.

Sastojao se u tome da malo potprcnu komunističku vlast i privuku mladež, a njegov tata će to da pokrije.

Uostalom ne znam nikog sa iq-om većim pd broja cipela koji misli da se čorba može nazvati kval muzičarem.

Pa realno i nije kvalitetan muzičar, svirao je samo akustaru pre Čorbe, ali ne možeš da osporiš da ima kvaliteta u pisanju tekstova, kritici, aktuelnim problemima - društvu, politici...
Nije on dao Čorbi zvuk, on je akustičar, bend je dao njemu zvuk na osnovu tekstova, tako da nisi u pravu, imao je itekako uticaja.

Džetro tul sinoć u Istanbulu, poluprazno
https://streamable.com/nadoea

Бомбермен је направио солидан пресек, па и то је само врх леденог брега. "Кад ти се на главу..." и сличне песме са ониричном гитаром - Рајко (и текст, не само музика!).
Борин допринос је у текстовима, и само ту. Па и ту је временом упао у хиперпродукцију. А музика (част ретким изузецима које Бомби набраја и још неким) је или дело других чланова, или колективно мажњавање деоница и пасажа које се ни по чему не разликује од онога што је радио Бреговић, само што су у "Чорби" то умели да замуљају курвањскије:

"Ових дана ја сам
где падају звезде
"

На поскочице "Како је лепо бити глуп", "Немој да идеш мојом улицом" и сл. не вреди трошити речи. Све у свему, текстописачки таленат стављен у службу подилажења широким масама и постизања успеха на естради. И највећа неправда: тврдња "Рибља чорба = Бора".

"Кад ти се на главу..." и сличне песме са ониричном гитаром - Рајко (и текст, не само музика!).

Kad Ti Se Na Glavu Sruši Čitav Svet
Lyrics By – Bora Đorđević
Music By – Rajko Kojić

Лапсус, "Побећи негде". Сам Бора је изјављивао да су идеја и текст Рајкови.

Čita se Džetro Tal, Slvš.

По оним пронунцијантима на интернету, јесте "тал". А и по правилима преношења на српски, "Tull" може да буде само "тал".
(Смешно ми њихово "ђетро", ко да су Исцрне Горе :D))

Meni je muzicki od Corbe i dan danas jedna od najboljih "Jedino moje". A to opet nije Boro, vec ostatak ekipe.

jedino moje kad se casa prelije xdd