Prijava

da li se neko bavi likovnom umetnostu? reko, ako vas ima, pa da kacimo radove, kenjamo itd:)
evo za pocetak par mojih komata:

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/scan0004.jpg
akrili na papiru, nisam mogo bolje da uslikam, sta da se radi...

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/IMG_1408-1.jpg
in progress, ulje na papiru, zajebancija, al dobro...

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/tih.jpg
crtez, olovka, je li:)

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/din.jpg
opet.

http://img85.imageshack.us/img85/2335/slika1ew4.jpg
akrili na papiru, malo mutnjikavo uslikano.

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/IMG_1498.jpg
ulje na papiru, izgleda glavat i izdeformisan zbog debilnog aparata:)

eto, toliko za sada, kacite svoje ako vas ima:)

jebiga, nisam trazio u 'zezanje'. al dobro, neka ovde bude i slikanje i peaceful bosnia

Bosnia? Crna Gora bre! :)

dobro, peaceful backa:) to su svi "mirna xxxx' koje znam:)

@Real Doolio: Sličice su ok ali me brine tehnika. Nisam sigurna koliko će ti potrajati akril na papiru jer papir sam po sebi nije mnogo trajan materijal dok akrilna boja jeste. Isto važi i za ulje. Ako ti je skupo da investiraš u platna, bolje uzmi karton debljine 2mm. On može da ti omogući mnogo veću trajnost slike, može da se uramljuje i bez stakla, samo je bitno da ga dobro namackaš slikarskom preparaturom.

LADY ZlaZla,mogu ti dati određenu količinu platna za slikanje(pokloniti).
Ako imaš umeće da ga zategneš.Radi se o kvalitetnom ruskom platnu,grubom.
Ne bih kačio moje radove,ustvari,imam samo jedno ulje na platnu.Možda u budućnosti kad nađem dobar fotoaparat,stavim par grafika.
Ideja za temu je super.

Поклони мени ПСВ!

@PSV, hvala na ponudi ali prijateljski savet ti je da platno sačuvaš jer može da ti zatreba, a kod nas se jako teško nalaze.
Ja praktikujem gotova platan iz razloga što ne mogu da nađem nekog da mi odradi perfektne ramove.
@JTU: Kučko tebi može da pokloni samo til :D

@RD
peta slika mi se narocito dojmila...vratila sam se nekoliko puta da je pogledam, kao i poslednja...

@mali prst

Druga slika mi je fenomenalna.

Jako volim slikarstvo, nesto malo i sama zvrljam, ali se ne bih usudila vama na crtu:)))

Real Doolio, на петој слици је пљунути мој стоматолог.

Pozdravljam novu temu. Bilo je krajnje vreme da je neko otvori.
@RD Prva je super (ne sećam se da sam pozirao) :).

Crteži me jako podsećaju na ilustracije iz knjige"Vile i vilenjaci"-trilogija uz "Džinove" i "Patuljke"...to su mi bile omiljene vodilje u crtačko-slikarskim počecima:)

dzimi, upoznaj me sa stomatologom:)))A ono iza su tvoji zubici:)))

zlazla:
hvala na savetu, ali ne brini, radim na platnu, ovo je samo vise-manje malanje iz dosade:)
ostali:
fala na komentarima:)

e da, kad nadjem (imam negde napisano), napisacu oldskul preparaturu, pa ko ima vremena da se bakce sa kuvanjem tutkala i slicnim stvarima, moze da se zeza...rezultat je, naravno, bolji pet puta nego kad se premaze gessom ili slicnim produktima.

sto se tice platna, ono nije uopste skupo, cak i gotovo, zategnuto na ram i impregnirano.

mali prst: svidja mi se kolorit i atmosfera. treba da uzmem tablu uskoro, pa da se bacim u digitaliju, nema ilustracije bez digitalnog vise...

ban: ahaha to je autoportret:) mislim, tad sam jos imao kosu:)

e, evo ga:

dakle, ova preparatura radi za papir, drvo ili platno, samo se menja odnos tutkala i vode. za papir je 50g na litar vode, za platno 70 i za drvo 100.

prvo se povrsina premaze alkoholom (drvo ili platno). onda se impregnira tutkalom. kad se osusi, predje se jos jednom. (prvo se premaze levo-desno, onda gore-dole pokretima).

onda ide grundiranje. potrebno je tutkalo, bir kreda i cinkvajs. odnos je 1:1:1. ovo moze da se premazuje koliko god puta. posle svakog premazivanja se ceka da se osusi i smirgla se finom smirglom.

kad se maze drvo (daska), maze se sa obe strane, da se ne bi iskrivilo.

tutkalo se stavi u neku serpu u vodu, da voda bude recimo santimetar-dva vise od tutkala. tri sata se ostavi da bleji, pa se dolije ostatak vode. onda se, je li, kuva. kuva se tako sto se ta serpa stavi u vecu serpu sa kljucalom vodom, dakle ne stavlja se direktno na ringlu. kad bude gotovo, odmah se skida.

ja ovo nisam koristio, jednostavno jer me mrzi:) medjutim, sa ovim nema apsolutno nikakve kosmicke sanse da upije, probije, izbledi bilo sta, pa cak i u mikronskom procentu.

@Real Doolio - ako mozes da izdvojis nesto vise novca (400 evra) uzmi Wacom Intuos 4 (medium size). Ja sam kupio tu tablu pre desetak dana i ova slova sto citas je napisao zaljubljen covek. Godinama sam radio na nekim malim tablama, A5 format, i osecam se kao da sam seo u mercedesa posle celog zivota guzvanja u peglici.

da, to i uzimam. samo sto si mi ti izgleda pokupio tu jednu ispred nosa i sad cekam vec deset dana, a cekacu jos dvadesetak:)))

elem, nije li intuos 4 medium a5 format, samo sto je wide? pritom je povrsinski manja od intuosa trojke a5 wide. ovo znam zato sto sam radio na obe, pozajmljivao sam od kolega. samo sto trojka po defaultu nije wide, a trojka wide je skuplja od cetvorke wide, sto nije cudno jer je kvalitetnija. sto jeste cudno jer je ovo noviji model:) al dobro, u svakom slucaju odlicna je tabla, radio sam na njoj. jedino mi se ne svidja, u odnosu na trojku, sto ima hrapaviju radnu povrsinu pa se cuje ono svic svic i trenje je malo vece, takodje se trosi onaj vrh na olovci. trojku mozes da gazis pet godina svaki dan i da ti se ne istrosi onaj vrh za pisanje nimalo. jebiga, krenuo je i wacom tom linijom da ne valja ako se nesto napravi da traje:)

e da, gde si uzeo, ja sam video samo dva mesta (hellas i atom computers), reko sam ovima iz atoma da me zovu kad stigne, a obe firme mi rekose da nabavljaju na mesecak dana.

Imas ovde da kupis tablu:
http://www.pyramid.rs/
(To je na sajmu, hala 9)

Ovo sa hrapavijom povrsinom nema bas veze sa tablom vec sa vrhovima za olovku. Drzac za olovke moze da se otvori i unutra ima deset razlicitih vrhova, neki od njih bas glatko klize po povrsini table a drugi grebu. Vrhovi se trose ali komplet od deset komada kosta nesto oko 5 evra pa to i nije neki problem.

U pravu si za format, ja sam se zeznuo.