![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
đango, eno je na prethodnoj strani, kopirah je ja.
meni i nije loša, ali vidi - izgleda da je preinterna, i po samom skoru se čini :/
fala luli:*
ma nema veze,jebeš je,bedža brate:)
Što se teme tiče, napisao sam već kako sam jeftino stekao "ugled", a evo i jedan mali hint za "skupljače slenga" - korisnicima Android platforme preporučujem aplikaciju "Notepad", a ne da ideje pišu kao sms, pa da otvaraju posle Drafts i tako to. Ovako je elegantnije.
Ma opušteno, i ne tvrdim da je generalna pojava, nego dešava se. O imenima neću jer mi ne pada na pamet da se kačim s nekim, mali sam ja za to hehe.
Ti si mi jedan od omiljenih autora, tako da sigurno nisi u kamari.
PS Ovo prethodno sam napisao da se malo uvučem. Kad uđem gurni i pertle da ne vire.
Mene su smorile defke posvećenje pičkama
Што, мени је то баш неисцрпни извор инспирације :Д Мора неком кажем, па кад сам већ папуча и не смем њима у лице, онда бар вама.
iskreno nije losa, fino je napisana i kontam da bi dobio plus od mene da sam je vidio.
to nije tip defki na koje sam ciljao u ranijim postovima, iako ce mozda nekome da djeluje kao izmisljen sleng.
Meni Bedža skroz valjana. U poređenju sa nekim živim defkama je čak i natprosečna :)
@Luks
Ja baš volim u svoje primere da ubacim "Toti Žemka" i "Divi Gavajo". Ispašću kul, dobiću plus! Zaista volim te defke, i generalno takav pristup slengu, kada je to pogodno. Druga je stvar što su već izvikane, pa mnogima idu na nerv...
EDIT:
@Glavni
Hehehe, moraš malo, ipak sam ti ja prvi pratilac ;)
toti žemka i divi gavajo i sve ine varijacije na tu temu smorile su u rangu čaka norisa.
mislim na definisanje takvih izraza, tj. izmišljanje, a ne na korištenje u primjeru ili defki.
По мом мишљењу, сад сам и видео дефку, као прво, то је само варијација бедака дакбеа, лули лепо рече зашто је дакбе преживео, чак био и на насловној, друго, тело дефке је ок, сасвим задовољавајуће, али брате на онај пример дајем минус без размишљања, много је немаштовито. Ништа лично то је само моје мишљење, и генерално ми је превише слично са већ дефинисаним варијантама тог појма.
hahah ispascu hejter slenga al meni idu na kurac :D
ne znam ko je prvi napisao defku na tu foru i to je kul, ali onda su ljudi krenuli da siluju i ja sad kad vidim takvu defku u najboljem slucaju ne ocjenim.
"Djido Mova, Rumun koji je putovao po svijetu stekao veliko ime bla bla bla" ili kako vec to ide...
E, jebiga, ispadoh negativac. Agilni i Sidro, idem sad da vam pokajnički isplusiram defke koje dosad nisam :D
pa...šta da definišemo onda? da pišemo šort storije tipa..reklama,ne zamerite,ocenite kako oćete:
http://vukajlija.com/detinjstvo-u-periodu-15-32/505440
E, jebiga, ispadoh negativac.
Ни најмање, здрава дискусија само. :)
Ma opušteno Sidro, kažem samo.
Почео сам да гледам 3рд роцк фром тхе сун и начуо доста добрих опаски. Ево једна која ми је доста кул.
Тријумфална побједа аеробика над генетиком. Хоћу да дефинишем ал ми ништа не пада на памет, тачније пада али је површно.
E vidiš (ovo nije oftopičenje, držim se teme), kada definišem definiciju gde sleng mogu da provučem kroz ime i prezime, onda se trudim da osobine te izmišljene persone odgovaraju onome što taj sleng i predstavlja i da to bude interesantno za čitanje. Neće "Pali Mamu" da bude afrički fudbaler impresivnih fizičkih predispozicija, ali može da bude senegalski diktator kojeg nikako nisi mogao nadmudriti. Mislim, ovo je iz glave, ali nadam se da se razume šta želim reći :)
Глеј, и ти идеш у крајност, није све тако црно. И не односи се ово само на твоју дефку обрисану, она је само представник свих тих на тај калуп које би мање више исто прошле као та, али ето за њу смо се ухватили.
ЕДИТ: Ту Ђанго.
Kad podigneš bulju više nego što ona teži da se spusti.
P.ička S.mrdljiva
Lukav si ti, Đango. Znaš da auto dajem plus na sve što je duže od pola strane.
A Bedža beše valjana definicija, što jes.
Глеј, и ти идеш у крајност, није све тако црно. И не односи се ово само на твоју дефку обрисану, она је само представник свих тих на тај калуп које би мање више исто прошле као та, али ето за њу смо се ухватили.
ma onu sam samo naveo kao primer, sa originalnog naloga su mi izbrisali preko 100 defki, ni za jednu se nisam žalio. kažem samo da već svakakvi šit prolazi,čak i plagijati, vešto-nevešto definisani,a sam izraz 'bedža' nije do tada bio definisan. Doduše, ima 200 definisanih BEDAKA, sve sam šit do šita, i jedan DAKBE vrhstra definisan. A BEDŽE ni nema više:))
Padne mi na pamet, napišem, linkujem šta mi se sviđa i to je to. Ceo proces traje 2,3 minuta.
Такође.