Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
radiance je odličan item bre
Radijacija kosta 5150, s obzirom da je pozeljno da imas radijaciju sto prije, mislim da nema potrebe da se kupuje bilo kom herojuu ovom slucaju Spektri. Jedino u obzir dolazi Alhemicar ili Doom, ako igrate hard kerija sa njima. A za tih 5150 golda, koje bi dao za radijaciju, mozes spektri kupiti vladimira i difjuzal jebote.
Ja mnogim herojima sklapam radiance, jednostavno nakon njega igra je skroz drugacija. Imas vise golda, veliki AoE pogotovo ako ti je i takav heroj, ma odlican item! Moj omiljeni bristlebeck sa radiansem u kombinaciji sa quil sprejem jebe! Jednostavno jebe! Kao i alchemist, enigma, dum, ponekad dark seer, pit lord...
hvost došo pokazo
http://dotabuff.com/matches/500109730
1. Kad sa fantom lanserom slučajno nafarmaš 4000 do 15-20og minuta, pa da onda šalješ iluzije po šumi da još više farmaš
2. Drvetu u ekstremnim slučajevima, jer drvetu ne treba nikakav ajtem pa može redijens čisto onako izdrkavanje
Jedna od glupljih stvari koje sam procitao ...
A ovo je tek sranje ...
Spektra sa vladimirom ima smisla, ali ima boljih ajtema za nju
Nema smisla, sranje mu je, ja jos nisam vidio likove da mu to idu, i iskreno, po meni je sranje... Ne kazem ja da nju treba igrati striktno sa radiansom .. Recimo, igrao sam par puta sa nogicom, mantom, blade mailom, dva harta .. Ovaj drugi sam samo jednom sastavio .. mnogo zajebana spektra, ubija te njena treca
А зашто не би стално испробавали нешто ново, а не да увек правите херојима стандардне ајтеме. Увек покушавајте нешто иновативно иако вам се смеју. Зашто Tiny мора да има дагер и дагон(апгрејдован), кад са ногицом, скептером и ребарцима бије из једног ударца исти демиџ као тај дагон, а руши куле из 2 ударца?
Нисам у току, али верујем да играте пуб гејмове. Ту се барем можете мало ослободити, ево баш сам се мало пре издркавао са тролом, за 17-19 мин, направио летећу ногицу, вангард и децу(3 лвл).. Летео по мапи, скидао товере и добио партију за мање од пола сата. То је већ пуб и на клан вору никако не би прошло.
А ова дискусија о томе шта правити спектри, како радијација (не)ваља, да ли владимир иде или не, је тотално глупа. Има превише фактора који утичу на то како би требало да изгледа ваш инвентори, нпр од противничких хероја, њихових ајтема, стила игре ваше екипе итд..
Било ког искуснијег да питате, казаће вам да су следеће 3 ствари најбитније:
1. вардови (један од најјачих ајтема у игрици, за цену од 200 голда, визија коју добијате је више него круцијална)
2. блек кинг бар (најбитнији ајтем за керије, а ретко ко га прави)
3. минимапа
највећа грешке доте 2 су јебено препоручени итеми.
Не, не мораш ти да дајеш себи слободе и следиш чисто редовне, сталне итеме, већ укључи мозак и сконтај шта би било до јаја, који комбо итема, за ког хероја.
ЕДИТ:
Redijens je okej praviti u 2 situacije, a i tad je diskutabilno:
1. Kad sa fantom lanserom slučajno nafarmaš 4000 do 15-20og minuta, pa da onda šalješ iluzije po šumi da još više farmaš
2. Drvetu u ekstremnim slučajevima, jer drvetu ne treba nikakav ajtem pa može redijens čisto onako izdrkavanje
А Битно је да си искључио спектру и некроа.
па тај некро, уз своју другу магију, има да те сјебе самим тим што ћеш бежати од њега. А спектра, у тим фајту, (сад зависи од тога колико си нафидан, колики ти је армор и колико ће илузије издржати), радијансом може направити епик демиџ, и ладно уз остале магије узети ремпиџ.
Такође, шта фали бучеру узимати радијанс у лате гејму?
Meni je bučer najigraniji heroj, imam preko 200 gejmova sa njim, jos mu nisam sastavio radijans .. Ja sam fan brzog radijansa, ne idem ga nikad u late gejmu, nema toliko uticaja kao u 15-20 minutu ..
Eto, recimo ne idem ni nekrolajtu ..
A sto se tinija tice, nisam mu sastavio dagon od davnih vremena ... Pojacam ulti, rebra,manta, buriza .. to su mi itemi za njega uglavnom .. Mada, zavisi od gejma do gejma, nekad mu cak uzmem i shadow blade... Mnogo je jak tini
šta su rebra? assault cuirass? mi to zovemo kurac :D
e dajte neke dota slengove, baš me interesuje da li se razlikuju od grada do grada :D
recimo u smederevu je sledeće:
healing salve: pasta
boots of speed: čizme
power treads: patike, sa naglaskom na i
arcane boots: patike za manu :D
kurir: magarac/pile
aghanim: plava ruža (mada retko)
orchid malevolence: orhideja, crvena ruža (isto ređe)
assault cuirass: kurac, mada sam često čuo da ljudi kažu rebra
radiance: radijacija
shadow blade: lotar (stara doto imena ftњ)
reaver: PEČENJARA (ubeđen sam da se nigde ne kaže ovako i apsolutno je epski :D)
tajni trgovac: CIGANIN
inače odstupanje od preporučenih itema je totalno legitimno, mi obično igramo dotu kao 3x ili 4x party, i na skajpu se direktno dogovaramo šta nam treba u zavisnosti od toka partije
Eul's Scepter of Divinity - дизалица
Assault Cuirass - ребарца
Guinsoo's Scythe of Vyse - жабица
Aghanim's Scepter - плави дагон (то је очигледно)
Mjollnir - Миломир (ово мислим да сви користе :) )
Quelling Blade - крипалица (исто мислим да сви користе)
Wards - очи (oчигледно)
Wraith Band - разорова глава
Necronomicon - деца
Perseverance - перверзија
Нога, патика, летећа патика је класика, не треба ни да пишем.
shadow blade - лотар, винд волк... спајај му виндволк :D
никад нисам видео пуб без минимум 3-4 лотара :D
vidiš mjolnir sam zaboravio, kod nas se zove muđolir :D ili munđolir ili munđonir, zavisi od dijalekta :D
da, nekro su isto deca, to sam zaboravio :D
mi smo pokupili par engleskih slengova u poslednje vreme, force staff je push stick, a scythe je sheep stick
Sheepstick jebote, to jos od blizz dote, gotivnije nego sajs of vajs
Kod nas je to hex od kad znamo za igricu, nikako drugacije :D
heks brate
heaven's halberd je halebarda