Dota 2

1. dendi ima bolesne fazone, ne prestaje da me oduševljava lik. pre jedno mesec dva je odradio foru na nekom turniru: igra paka i vidi da će da umre u timfajtu, baci orb neposredno pre nego što ga ubiju, odma odradi bajbek, ubaci se u orb i sve ih pobije lololo

2. btw jeste znali da je era šiptar? lolo

3. @KLanad : Pazi,mek na vajperu po mom misljenju je validan ako imas jos 2 heroja koji mogu da diluju demidz kasnije u lajnapu.Ono,njegovi skilovi mu daju sasvim solidan tenkines plus sto taj mek moze brzo da nafarmuje sto daje tvojim suportovima prostora da naprave agresivne iteme tipa blink,forstaf i slicno.KOntam da proovi zato mecu na njega mek,da igra tenka.Napravis mu jos i bkb i tesko je da te ubiju.OPet,ima boljih heroja koji su mek kerijeri,ali na midu mozes da ga brzo nafarmujes plus sto on ima dosta jak mid presence.

Ma ja se to sprdam zbog areija jer smo jedan gejm igrali kad je bio na trilane sa viperom i sastavio mekansm a imali smo razora na midu koji je isto mogao da ide na mekansm. Taj gejm smo baš toliko pukli da smo na kraju ja i kobe uzeli da se sprdamo da je "najpro" potez partije bio što sam ja dewardovao top agressive ward sa venomancerovim zmijama.
    Odigrao arei dobro obzirom na situaciju ali čisto da ga prozivam jer nijesam dobio free win.

A što se tiče mek vipera, ne kažem da je loš item za njega ali mislim da ako oćeš brz mek da je onda najbolji pick razor.
    Razor može da zgazi late game bez ijednog dps itema (ne računajući prateći damage od nekih itema). Fazon, sastaviš mu mekansm i treads (mada ni phase nije loš), onda bkb (jer taj mek moraš da koristiš a bkb je obavezan u tim fajtovima), pa onda šineš eteral i poslije rifrešer. Nije loša ni SnY.
    Viper je jak isto sa malo itema ali je razor brži i ima dobar burst za early/mid game i još može da sjebe protivničkog kerija sa drugom (naročito ako ga neko isprati sa stanom). Da ne pričam kolko je razor bolji pusher.

igra paka i vidi da će da umre u timfajtu, baci orb neposredno pre nego što ga ubiju, odma odradi bajbek, ubaci se u orb i sve ih pobije lololo

To znam odavno i sve gledam da neđe iskoristim a nikako da nađem situaciju. Prije neki dan sam namjerno umro kad smo ih farmovali ispred fontane da to uradim pa da svi krenu "Wow, pro puck" ali pošto sam debil završio shivu u njihovoj bazi nijesam ima para za buy back.

Kad smo kod tih trikova iz baze, možete sa nyxom da queujete ulti odmah nakon što se portate i onda ne gubite manu kad ste je bacili. Dobro kad ideš counter gank naročito.
    Moćno i kad imaš travels pa ih navataš dok rade split push kad se tp na wave iza onog sa kojim se rokaju. Kad dovatiš tako furiona je vrh.

4. btw jeste znali da je era šiptar? lolo

Sad mi malo žao što se kladih na njih protiv DK iako im ne igra Era

edit: Inače ja ću bačiti i na VG isto 2 rare možda... Ono, Bo1 na'vi bi možda i imali šanse ali bo3 ne vjerujem... vjerovatno će biti 2-0 za VG ili možda 2-1 ako na'vi izvuče neki ludački draft ali to obično upali u samo jednoj partiji.

5. Kad smo kod tih trikova iz baze, možete sa nyxom da queujete ulti odmah nakon što se portate i onda ne gubite manu kad ste je bacili. Dobro kad ideš counter gank naročito.

generalno možeš bilo šta da kastuješ, jer fountain heal ima taj bag da ti radi i još dve tri sekunde posle odlaska iz baze

6. Da ali samo kažem da ljudi ne praktikuju to. Sa nyxom je po meni najbolje jer ima dug cooldown na windwalk a koji dođe kao physical damage nuke ako ga dobro iskoristiš (naročito sa medalionom; mada ja ga slabo kad sastavim jer sam lijen da se blinkujem pa da onda bačim medalju pa udarim zadnju lol)
    Npr. sa klinksom bih uvijek zaboravio da queue jer ako sastavim orhid nema potrebe za tim (a vala i bez orhida) a sa nyxom koji ima veliki manacost i kome treba što prije da dovati nekoga sa zadnjom (kada nema dagger) je baš korisno. Da ne pričam da nyx obično ima još 2-3 aktivna itema sa manacostom (dagon i EB najčešće) a da mu je manapool u late gameu često nedovoljan za sve mađije (valja spemovati drugu stalno jer joj je CD 4 sec).
    A kad smo kod njega, zakon mu je na početku uzeti ring of regen jer on sam po seb ima 2.5 hp/sec regen i onda praktično nema potrebe za tangom kad je offlane. A poslije taj ring of health može da se iskoristi za fors staf i da ga pretvori u vrh utility heroja.

7. NOVO! NOVO! NOVO!

OGLAS:

OCIJENJUJEM VAŠE DEFKE ZA RARE ITEME.
    20 DEFKI = 1 UNCOMMON
    50 DEFKI = 1 RARE

MOGU I KOMBINACIJE NPR. 70 DEFKI 1 RARE 1 UNCOMMON

VAŽNO: RADI SE O PROMOTIVNOJ CIJENI!

8. SHTA RADISH ZA ARCANU MALISHA?!

9. mogli bi ovije dana, mozda u nedelju posle fudbala, moguce da ga cak uopste nece ni biti, tako da idemo u nedelju svakako.
    e iscimacu te za onaj komp ovije dana, samo da nesto sredim posto sam mu izvadio RAM pa da to ubacim i da dignem sistem, pa ti donosim.

10. SHTA RADISH ZA ARCANU MALISHA?!

Reć'u ti kad je nabaviš

11. ocekujem da je dobijem koliko vcrs nakon pobede VG.

12. što si uložio?
    Nije velika kvota. Možda sa 4 legendary bi imao šansu ali opet nvjrujem da moš arkanu izvuć (u najboljem slučaju onu za terrora)

Ja sam šinuo 1 uncommon (ali od 0.15$) sad na fnatic i eo dobijaju, da ih ne ureknem a odlična kvota - x3, tako da ću dobiti fazon 0.45$ vrijedonst itema.

Vjerovatno ću to i još 2 rare da uložim na Vici proti Na'vi sad jer Na'Vi možda može nešto u bo1 ali bo3 baš teško. Vjerovatno će bit 2-0

EDIT: Dobra stvar su ovi na'vi fanboji. Ja se skoro kladio na rox.kis protiv na'vi i sa 1 rare item dobio 1 mitikal i 3 rare jer je bilo samo 20% klađenja na rox :D

13. Dobro me podsjeti Kuroky maloprije kad je priča, sad ursina 3. više nije orb i lagano moš da rush odma mask of death i da radiš rošana.
    Dosta je da ti ga neko na startu malo istenkuje dok nabačiš nekoliko stakova na njega i onda si lagan

14. uhvatio sam bio fanatic protiv dk-a sa 20% i dobio mitikal od 1.1 i rr od 0.8 i unc od o.2 i o.02
    EDIT: juce, ne danas loloo

15. Kako isprosipaše sad DK na rošanu :D Diže im trixi aegis sa leviathanom i šinu ulti.
    A Mushi inače razbija sa ursom. Jednom sam gleda kad je igra sa ursom dok je bio u Orange protiv čini mi se inviktusa i baš ih rasturio a igrao protiv fantom lansera.
    Imao je phase, fors, vlad, blink i bkb. Baš ih skroz uništio.

Ursa je vrh heroj ako imaš dobar disable u timu da dodaš slow poslije njega u lane fazi i onda snowballuješ do kraja.

16. Dobi DK... Ursa/Lycan na dire side-u soooo OP

17. kakav je bio meč? sta su pikovali?
    nemam net jbg ne mogu da gledam a bas mi se gledalo:(

18. Fnatic: Mortred, ench, Levijatan, Rubik, Luna

DK: Dum, Ursa, Lion, Mirana, panda,

Ali to je prvi gejm. Ima još jedan ili dva. Zavisi ko dobije ovaj

19. Danas je EG imao dobrog rubika protiv DK i baš ih dominirali na početku a poslije se usrali.
    DK objasnio tu mnogo jer je pikovao Silencer kerija. Sad bi kobe reka "to se nije igralo od '98"

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.