Prijava

Имамо брдо тема за локалпатриоте и сличне... Не видех негде да неко пише о свом "селу", тј. где иде за Ускрс, преславу и славу на пар дана да побегне из града.
Занимљиво би било чути и одакле су ваши стари, неке занимљивости у вези са вашим "родним" крајем, ондашњом фамилијом, људима, обичајима...

Моји су са Чева поријеклом, е да се пофалим, рођандан ми је на васкрс.

ТУЦАЋУ СЕ ЗА РОЂЕНДАН КОНАЧНО!!!!

Мени су маторци рођени у БГу, али су ми бабе и деде Шумадинци. Волим те крајеве, питомо је и добри су људи. Волим место одакле су кевини, село Бања, 4 километра од Аранђеловца. Ту је Венчац рудник мермера и фабрика Књаз Милош.
Не пропуштам ни једну прилику да одем тамо :)

I keva i cale iz predela u podnozju Kosmaja. Rodjeni tamo, ali ziveli ceo zivot u Beogradu.
Ima zanimljivost vezano za caletovo selo. Kazu da je u u nasem vocnjaku "ispaljena prva puska" za vreme Prvog srpskog ustanka :)
a iz maminog sela je Janko Katic.
Lepo je otici tamo i pobeci iz svakodnevne guzve Beograda. Uvek se fino odmorim.

где иде за Ускрс, преславу и славу на пар дана да побегне из града.

pa nigdje, nemam nikog na selu, svi su mi iz grada.... ja sam gradsko djete skroz na skroz :DDDD

Са ћалетове стране: Деда - Македонија, пар година, па онда Прешево, па Београд
Баба - Крајина.
Са мајчине стране: Деда - Крајина,
Баба - Ниш
-----------------------------------------
Ћале се родио у Прешеву, па након основне прешао у Врање.
Кева из Ниша.
-----------------------------------------
Дакле - јужњачко-крајишничка комбинација.

ja sa cetinja, ada okle bi drugo lololo

Korijene vučem iz ćaćinih jaja, dok se nisam preselio u pizdu materinu.

Geografski gledano živim na korijenima.

U moj kraj, Kosjeric, se prvi doselio Antonije Kosijer iz Crne Gore. Ima sad tamo mesto Kosijeri. Tako da vucem korene ili odatle ili iz Bosne, odakle su se takodje doseljavali.

Ja sam multinacionalno dete, jer mi je otac iz Crne Gore, majka iz Srbije, baba iz Makedonije dok mi je deda živeo na samoj granici sa Bugarskom.

Inače sa očeve strane su mi većinom ili u Pljevljima ili u BGu (a gde drugo?). Takodje ih ima po ostalim delovima CG-a, Bosne i Srbije. Pored Pljevalja ima selo Mataruge gde ima jedna dolina koja je naseljena samo mojom porodicom i odatle su polazili svi moji rodjaci.

Sa mamine strane oni su svi sa juga Srbije, osim babe koja je bila iz Makedonije pa se posle 2.sv rata doselila u Vojvodinu i tamo ostala. Ima ih u Vranju, Trgovištu i u selu Zladovce, u kome nisam nikad bio.

Вучем из марлбора. Кад се већ даје толика пара на њих, човјек би рекао квалитетна цигара. Ал' курац. Запалиш, повучеш и видиш корјенчину како се пуши ко оџак. Хаос.

Е, али не да волим оне приче које почињу са:
"Ја сам са Дурмитора, али мој неки чукундеда волео љепоту ђевојку тамо коју је силовао неки турчин, и мом ти деди једног дана прекипи, узме танџару, овери тог турчина и побегне у Војводину .. и отад смо ми лале .. "

Pradeda mi se dokotrljao s neke planinčuge u Bg.

Majka i otac mi rođeni u Bg., kao i ja, ali mama se vratila u Užice. Jedan deda mi iz Slovenije, nekog sela na ono njihovog mora, drugi deda mi iz Pranjana, jedna baba mi iz Napulja i druga iz Užica. Mešana salata :)

Са татине стране из Лике, а са мамине са Враћановића :)

Iz zemlje.. Al prvo sikirom oborim drvo.

Kakva bre Afrika kakav kurac, ti misliš da je to istina? Ne znam ni majka odakle mi je a kamoli šta je bilo pre jebem li ga koliko hiljada godina. Naučnici mnogo seru.