Šta gledate trenutno? или: Куварски обрачун!

1. Ма да се носиш у три фламбиране шницле!

2. Grilujem ti butkicu

3. тјерај се у три цијеђене поморанџе!

4. oguliš mi šargarepu opaaa

5. Прекини да ми месиш роловану виршлу.

6. пропасираш ми грашак

7. Procediš mi testo

8. Ма немој ти мени да филујеш добош торту!

9. ГМ: прочиташ ми ПВТ! и развијеш ми бурек!!

10. Zapečeš mi sirnicu

11. ууу, развучем ти кору!

12. Frigaš mi dupina.

13. stara dobra..kamen ti u sirenje

14. Ооооо, тако? Тако? Е па завучем ти питу у рерну!

15. усирим ти млијеко!

16. не откријем никад бакин рецепт онима који ми обришу пост
    и

лупам сатаром посред крменадле на храстовом пању и после је маринирам у вину а у медјувремену рендам масивне количине ђумбира док дебели ђејми оливер седи у ћошку плаче и моли ме да му оставим бар мало а гастрономад чучи поред стола и чека да полиже вишак шлага за торту
    и дури се док му чупам мустаће

ид у першун!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.