Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
kad smo kod auta:
Varburg - Vartburg
Moskvić - Moskvič
Ponfri - pomfri.
'Ajde, linkujte malo :)
Daj maut - tajm aut.
Veoma čest izgovor u mom kraju:
Ski Kola - Sky Cola
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50353_296517189680_6873906_n.jpg
(Za one malo manje upućene u ovaj jebački napitak lolo)
Brate svi je zovu ski kola, tako da bi skaj mogao da bude pogrešan oblik.
rošule-rolšue
hvali-fali
luminat, iluminat-laminat
Транвестити, уместо трансвестити. Бах. А то за "маут" место тајм аута ме излуђује још од основне, а можда и од вртића. И "ГО" уместо ГОЛ. То је тек одвратно.
lineum - linoleum
infrakt - infarkt
kalolifer, karolifer-kalorifer
antresa - adresa
baciklo - biciklo
Ovako je pričao moj pokojni deda. Doduše čovek je bio iz Like, pa je možda to tamo bilo potpuno uobičajno iako nisam siguran u to.
oklada - opklada
precednik, predcednik, prešjednik - predsednik
kreon - krejon
Ima ovdje lumene koji iskrivljene tuđice (najčešće turcizme, mađarizme i germanizme) prevode baš onim što se zove nakaradizmom.
Prvo što mi pade na um je "šparet" ili "šporet" što recimo u Hrvatskoj doslovno prevedeno sa Njemačkog zovu "štednjak". Srbi se ne trude ni toliko.
"Zejtin"? Jebo te zejtin! Ulje valjda.
"Bakaluk"-sunce ti kalaisano!
Pa mađarska "šargarepa"-mrkva...
O "lajkovanju" i sličnim sranjima mi se gadi i pisati.
Киндаповати - киднаповати.
opsajd-ofsajd
mangarin-margarin
forcvagen-folksvagen VW
Хм?
Чуо сам и "травестити".
Транвестити и трансвестит је један исти појам и може се изговарати на оба начина. Ја сам триповао да постоје и транвестити и травестити.
Транвестити сви знамо шта су а травестит је ,по мом размишљању очигледно и погрешном, мушкарац са више женских хормона и обрнутио.
'ladno neko Skaj kolu zove Ski kola.. e jebem te živote..
el bilo daj maut
Транвестити сви знамо шта су а травестит је ,по мом размишљању очигледно и погрешном, мушкарац са више женских хормона и обрнутио.
Је л' неко сконт'о ово?