jorgut, nandzarasto, pijem sa (mislim) kratko-silaznim akcentom, rozle, punk i drum (umesto sa a), upotreba glagola izvinuti se umesto izviniti se (izvinuo sam se), kosPica umesto kostica...
Moja pokojna baba je govorilo viciklo za biciklo, sveklo umesto svetlo, kodnik umesto hodnik, kovizon umesto kombinezon, realno gledano vise stariji ljudi grese oko tih opstepoznatih reci, dok ovi mladji obicno pogrese kada hoce da se prave pametni i da koriste neke komplikovanije ili strane reci.
eksencija - esencija
anamneza-amnezija
burdelj-bordel
šo - šou (show)
bendž pres - benč pres (bench press)
đip - džip (jeep)
Најгори икада!
Има и близнакиње уместо близанкиње, ако неко већ није напоменуо...
Dvo, tro - dvoje, troje :)
Čuh jednu babu tako.
oktombar - oktobar
oboje je ispravno :)
mislim da je ipak skalpel ispravno.
Hleb - plee
Imam još bolji. Jedna baba pita lika na pijaci: "Dijete, pošto ti je ota seksencija ?"
jorgut, nandzarasto, pijem sa (mislim) kratko-silaznim akcentom, rozle, punk i drum (umesto sa a), upotreba glagola izvinuti se umesto izviniti se (izvinuo sam se), kosPica umesto kostica...
Bliznakinje je zapravo pravilni oblik :D
Sigurno je sto puta ponovljeno, ali mene jaaako nervira kad neko trazi EKSPRESO KAFU!
Da, cula sam skoro i dvoje i troje jaja:))))) Stavis troje jaja u tortu:)))
teperatura - temperatura
zandar - zandarm
Moja pokojna baba je govorilo viciklo za biciklo, sveklo umesto svetlo, kodnik umesto hodnik, kovizon umesto kombinezon, realno gledano vise stariji ljudi grese oko tih opstepoznatih reci, dok ovi mladji obicno pogrese kada hoce da se prave pametni i da koriste neke komplikovanije ili strane reci.
opliznuti - okliznuti
Vidro nemoj zajebavat narod jebo te caca :D
go-gol
rajfišlus-rajferšlus
levak-levoruk
đa mi se tema :3
Dzi-vi-si - dzej-vi-si, (JVC).
Lambordzini - Lamborgini.
To. Malo ljudi kaze pravilno.