Prijava

Jel ljudi, jel vas ima ovde koji su igrali ovu igricu pre jedno 10ak godina (malo manje).
Ja pustio sad neku muziku iz igrice, i odmah se setio studentskih dana kad sam voleo da picim ovu igricu uz pljugu i kafu :) I mislim da cu ponovo da downloadujem 1. deo (ostale nisam probao, da se zanimam malo).

Ukratko, za ljude koji ne znaju, u igrici ste u ulozi diktatora neke karipske banana drzave, i cilj je odrzati se na vlasti sto duze. Dina igrica sa vama u ulozi anti-heroja, sto nije bas uobicajeno za igrice, ali meni je skroz kul. U isto vreme treba da vodis racuna o politici, da ne pustis mnogo narod, a i da ne stisnes previse, da vodis racuna da razlicite partije budu zadovoljne itd, pa kako prodjes na izborima. Sa druge strane mozes da budes pravi diktator, da napravis jaku vojsku, drzis sve pod kontrolom i da se molis bogu da se vojska ne naljuti na tebe. Sa druge strane, moras voditi racuna i o ekonomiji, da ti narod ne crkne gladan, spoljnoj politici (odnosu sa silama), unutrasnjoj, eventualno sklanjanje problematicnih itd...

Gejmplej muzika takodje jebe kevu...

Po meni jedna od najbolje osmisljenih igrica, bilo sama osmisljenost igrice, prica, muzika itditd...

http://www.youtube.com/watch?v=VmtQgW1H7-s&feature=relmfu

Jel ste igrali ovo? Ako jeste kakva vam je bila taktika, demokratska ili diktatorska?

Izvinjavam se ako postoji vec tema, mrzi me da trazim, obavestite me da prebacim ako ima.

Kakvi su isto ovi noviji delovi?

Igrao sam Tropico 3, do jaja je. Igraj taj, stari će te smoriti.

jel ima neke razlike osim grafike?

bas se nekako uklapa igrica sa trenutnim izborima i sranjima po srbiji, taman da me podseti :)

mada opet, vesela muzika pa te boli djoka :)

Pa ne znam jel ima razlike, nisam igrao ništa osim trećeg dela, ali kontam da je bolje.

Изашао је неки нови Тропико где ваљда до детаља можеш да правиш диктатора, као јебени Симс, али каже ортак да је пишање од смеха. Он направио оригинал Палму, острво назвао Јагодина лололо

А музика је непревазиђена, мош' пристојна латино журка да се направи само са музиком из Тропика :Д
Била нека песма коју не могу да нађем али била ми је фаворит, у фазону је "уна сервеза пор фавор", тако нешто :Д

Он направио оригинал Палму, острво назвао Јагодина лололо

hahahaha, carski :)

И музика је и даље боготац, пустиш ово, привучеш нешто расно к себи опааааааааа

http://www.youtube.com/watch?v=tFC7ouHpQ2s

Igram i dan-danas. Favela sistem. Nakrljam im onih kondoma, dupleksa, tenmenta (al onih ko kvalitetnijih) da svi žive tamo. Podijelim ostrvo - jedan dio da cvjeta u luksuzu a drugi dio da umire u bijedi. Mnogo su nezadovoljni ali sve uništavam čeličnom vojskom. I papu sam zvao da dođe, i došao je. Održavam rodbinske veze sa Amerikom al s vremena na vrijeme pustim Rujama da mi naprave fabriku. Jednom sam pokušao da Komunjarama dam vojnu bazu i da održavam veze sa Amerima. Ekspresno sam izgubio.

kog rusi cuvaju brzo najebe :)

ja sam uspevao da doteram do kraja... mislim da nesto neverovatno dugo budem na vlasti, da niko ne zeli da me smeni dok se sam ne smorim... celo ostrvo napunim razlicitim gradjevinama, i onda dosadi.
na najteze, ono kao nemiri kurci-palci...

inace, sistem kapitalisticki... polagaaaano povecavaj plate, radi cesto one kao festivale, drzi dobar izvoz (cigare, preradjene stvari ne sirovine), a vojsku skoro nikada i ne pravim, ili nesto cisto simbolicno, da ona militantna frakcija ne kenja. i dobro im nabijem plate.
mozda jedanput dvaput namestim malo izbore, al to je za njihovo dobro, :) posle kad se razvije ostrvo, glasaju sami za prezidentea...

mada puno puta sam namerno rgao cistu diktaturu, al mi ne ide to, teze je...

na ovakvu foru ili te isteraju na 1. 2. izborima, ili nikada, posle te zavole.

Jebote koji kvlt od igrice. Ja sam pristalica igrica sa slabom grafikom, jer su tada u neku ruku mnogo više bili orijentisani ka storilajnu i samom tom doživljaju prilikom igranja, a mnogo manje prema grafici, dizajnu i ostalom, što mi je nekako uvek značilo da su zabavnije ove starije.Videću da probam 3. Mada retko nastavci zadrže kvalitet prvog dela.

E da, što se igrica iz naftalina tiče, skinuo sam Mist, kultna igrica. Mislim da ću instalirati Tropiko, Mist i Worms World Party. Eventualno fifu 99, jer nije simulacija fudbala nego igrica u kojoj možeš da se izigraš. A i da klizaš golmanu što je još važnije. :)

Igrao sam trojku, nije losa. Evo sad skidam cetvorku pa javljam utiske.

Ја скинуо синоћ, ма кул је, све то лепо изгледа, нема толику душу као кец наравно, али је пун класичних "гласај за президентеа, ор елс..." извала, народ фукара, Руси, Амери, Кинези, Енглези, музика, све је ту :) Ја направио Тита, са све белим адмиралским оделом, страни плаћеник, харизматичан, светски путник, пропагандни геније :Д

Dobra muzika stvarno. Skinuću i ja možda igru, zvuči jako zanimljivo. Videću koja je najnovija. Nadam se da su zadržali osnovnu poentu.

Игра има невероватан шмек, али мене бар врло брзо смори... А и никад нисам знао нешто претерано добро да је играм... Увек ме скембају. хД
Свакако је много добра, одмара мозак... Можда је опет инсталирам, имам је чак и на цд-у! х))

Morao sam da se ulogujem, da postujem na temi.
Ja sam igrao Tropico 4, prešao sam skoro sve mape, ostale mi još dvije, da pređem igricu. Onda je cimer obrisao sa svog kompa i jebi ga.
Nije loša igrica, kad razradiš taktiku, ide sve. Postoje glavni i sporedni taskovi, ovaj zadaci. Ove sporedne valja nekad i izbjegavati, jebeš li ga, možeš istovremeno ispunjavati samo 5 zadataka, pa može da potraje dok raščistiš da odradiš idući koji ti je važniji.
Šta je cilj igrice? Pa da ostaneš na vlasti. Kod mene su uglavnom bili sretni jer nisu bili gladni i imali su dobar krov nad glavom. Imali su čak i klima uređaje, a elektrane su mi bile ili na prirodni gas ili sam pravio vjetrenjače. Da ne ljutim onu kravu iz Zelenih. Ima još nekih caka, npr, kad odradiš neki sporazum sa Rusima, imaš u pola cijene zgrade. A kad to isto odradiš sa Amerima, cijene elektrana, čini mi se, se spuštaju za pola.
Ja sam provalio da mi bolje ide kad odradim imigraciono, pa puštam samo ljude koje naručim, odnosno koji mi trebaju, da mi se ne pretrpava narod. Ne treba pretjerivati sa populacijom i lakše je odraditi zadatke.
Još nešto. Nakon sat, dva igranja, dopizdi pa mora da se ubrza na maksimum, jer počne da smara spora gradnja, skupljanje robe, prodaja, itd. E da, rudnici su mama. Tu pare liježu samo tako. Nisu loši ni bungalovi i tako te turističke pizdarije. Pored toga, čim krenem sa igranjem, napravim farme svega, da mi ne bude gladan narod, a uz to i da imam šta da izvozim ostalim silama. Da poboljšam rejting, ukinem kiriju i dam besplatne obroke.
Popovi smaraju sa crkvama i katedralama, al ne dam im pabove i kabaree za rejting religioznih ljudi. I još nešto, onaj Šeik Al Nešto, nikad kamile neće dati, al da nešto drugo zauzvrat. A najkrvaviji je kad traži lovu jer se bliži rođendan svim njegovim ženama.
Uglavnom, nekako uspijevam da održim odnos prema svima iznad 40-50%. NIje to neka diktatura. A oni pobunjenici idu u ćorku, pa na odstrijel, ili ih pomilujem, kako kad. :D
Ako mi pane još nešto na pamet, javiću.

A baš interesantrno zvuči. Počeću da igram.

Људи, ако скидате четворку направите обавезно Слобу као аватара! Пред сваке изборе постоји опција да направиш првокласну демагогију од говора који чујеш после на радију у оригинал Слобином гласу :Д:Д:Д

"Мај фелоу Тропиканс, нико не сме да вас бије!"