Toma pobedio - šta će biti dalje?

1. Држава је у распаду, народ пропада, деца и млади интелектуалци као носиоци будућности нису усмерени како треба, и даље су популарне филологије и филозофије код огромног броја најбољих ђака док привредни сектори стагнирају, како са инвестицијама, тако и са стручним кадровима. Не праве се дугорочни планови у секторима који могу да привређују и тако даље и тако даље...

OVO:

и даље су популарне филологије и филозофије код огромног броја најбољих ђака

je uzrok sveg zla u Srbiji. :)

2. Аупичкуматерину, сад ми после избора ништа није јасно. Који ће сад инвеститори да дођу, а који ће да оду?

3. Svi će da dođu, bez razlike. Jebe se njima ko je predsednik, a ko premijer...

4. Па нису то причали пре избора. Сваки су имали своје инвеститоре. :)

А и то што кажеш. Ако им даш џабе фабрику, заболе их ко им је то дао...

5. Ja čuh da će ovi sa teme Selo, ruralizam i preldžijstvo sad proizvode moći direktno da izvoze Rujama, obećo Toma.

6. Сад ће се макар билборди са ликовима политичара склонити....

7. Волео бих да ово моје неко прочита, и да се изјасни о томе што напишем, јер сам све написао по сопственој процени и сопственим знањима.

Да почнем са неким уводом: још немам право гласа, тачније, још ово лето сам малолетан. Нисам изјашњен политички, тако да, ако бих гласао, прекрижио бих листић да буде неважећи. Први утисак након сазнања ко је председник је био: Није ми превише драго што је Николић победио, али ми је драго што је овај изгубио. Зашто? Јер су иста багра по мом мишљењу, и неће се ништа превише променити.

Ишао сам данас до суседне гимназије да чујем шта моји познаници чији су родитељи чланови или симпатизери ДС-а имају да кажу. Сви спремају пасоше, не желе да их човек са факултетом води и представља, буне се и тако даље. Питао сам их шта је вето, не знају. Питао сам их за кога су гласали, пола њих је прекрижило лист. Чему онда буна?

Сматрам да ће први пад који нам се деси бити приписан Николићу како би га Демократе обориле, иако мислим да он неће бити одговоран. Ко ће бити одговоран? По мени, ланчана реакција из претходног периода. Треба времена да се ситуација смири док се не крене улазном или силазном путањом, и следећи пад (или успон) ће бити реакција проузрокована претходном (и последњом) реакцијом ДС-а, тако да ће ДС искористити ту прилику да себе уздигне и Николића закопа колико год је то могуће.

Милошевић. Ех, тај Милошевић. Крив вам је за све. Скинули сте га, и следећих 12 година је и даље он био кривац за све. Не кажем да није, али 12 година је сасвим добар период да се нешто промени, макар мало. На пример, 2003. године је мање-више била прихватљива ситуација, родитељи су пунили колица у супермаркету за 3000 динара, данас за 2000 динара може да се напуни она обична корпа.

Мој закључак: за 12 година владавине (8 година активне, јер је Тадић био једно време у војсци главни, па у телекомуникацијама...) ја нисам осетио бољитак, моји родитељи нису осетили бољитак, родбина такође, многи пријатељи исто тако. Како је време пролазило, све смо морали смањивати и дозирати на мање кашикице, да се књижевно изразим. Да наместим паралелу, познаник чији је ћале велика буџа у ДС-у је сваке године ишао у иностранство и на море (ја НИКАД нисам био на мору, ове године сам први пут ишао у иностранство јер је била матурска екскурзија), облачи се квалитетно, док ја, ево од 2010. носим два пара патика.
    Да не одем далеко, није било лако и једноставно, нисам осетио никакву промену коју су обећали, ако ови нешто промене, свака им част, ако не промене, нека нас макар држе на истом нивоу да не тонемо дубље. А ако потонемо и не побунимо се, е, онда смо ми стварно говна и не би нам требало дати право гласа и избора вође.

Толико од мене, стварно бих волео да се неко изјасни о овом мом ставу, да видим да ли негде грешим и колико је моје мишљење меродавно. Хвала унапред!

8. Krompir nisi zapravo ni promašio. Ako sam dobro skapirao ti imaš 17 godina. Bio sam u istim godinama kada se dogodio 5. oktobar, klinac koga politika nije zanimala, ali se nadao da će biti bolje. Sada kao konjina od skoro 29 ne vidim da se nešto toliko promenilo, ako isključimo ono standardnu mantru o tome kako nismo pod sankcijama i niko nas neće bombardovati.
    Uvek sam se slagao sa onim stavom da nije lako popraviti nešto što je konstantno upropašćavano dobrih 10 godina uz već spomenuto bombardovanje, ali da ovi magarci iz nekadašnjeg DOS-a i 12 godina posle oktobarskih promena kukaju na Slobu, to zaista nigde nema. Kukaju kao babe narikače, a dupetom nisu mrdnuli da nešto i učine. Jedino što znaju je da okrive Miloševića i zatim uđu sa njegovim klonom u koaliciju pre četiri godine.
    A na priče o pakovanju kofera i bežanju iz zemlje nemoj da obraćaš pažnju. Ako im se toliko odlazilo to su mogli da urade i u prethodnih nekoliko godina kada je postalo više nego jasno da je 5. oktobar samo bio zabava za široke narodne mase.
    Odužio sam, ali je poenta da ti je razmišljanje prilično na mestu i da imaš pravo u tim opservacijama koje si napisao.

9. Sve si ti to lepo napisao i sve to stoji, ali izlazi samo na generalno mišljenje kakvo i inače vlada. U pravu si u skoro svemu, jebiga 12 godina je dovoljno da od klinca koji polazi u prvi razred dođeš do prava da se oženiš i dobiješ decu (pa čak i da glasaš). Potrebni su preseci i amputacije, a za njih niko nema muda, potrebno je da narodni poslanik bude VOLONTER, a ne da ta pozicija bude lukrativna nagrada za godine verne službe, potrebno je organizovati javne radove na kojima se ne kradu armatura i šljunak. Potrebno je priznati i sebi i drugima da je Srbija u bankrotu već godinu, a možda i dve.

Sve to se neće dogoditi, pa prema tome na zapadu ništa novo ...

10. Драго ми је Гонзо, хвала много. Погодио си за године.
    Што се тиче кофера и тих познаника, сви ће они да студирају филозофију и филологију, а тиме се не граде мостови, путеви и тиме се не поправља опште благостање народа, тако да сами улазе у контрадикторност са својим ставовима.
    Али, кад им поставиш било какво питање и кажеш им како нема логичког објашњења за кривицу Милошевића, они ућуте или се разбесне. А најзанимљивије је да гурају своје неуспехе под тепих речима: "Овај је обећао хлеб од 2 дианра, баш ме занима шта ће бити?" Чекај, ви сте обећали куле и градове, акције од 1000 евра, где је то сад?

11. Potrebni su preseci i amputacije, a za njih niko nema muda, potrebno je da narodni poslanik bude VOLONTER, a ne da ta pozicija bude lukrativna nagrada za godine verne službe, potrebno je organizovati javne radove na kojima se ne kradu armatura i šljunak. Potrebno je priznati i sebi i drugima da je Srbija u bankrotu već godinu, a možda i dve.

Baš to Bruce. Totalno je nebitno ko je na vlasti. Toma, Boris, Boris i Toma u gej braku. Apsolutno nema veze. Moje je mišljenje da kod nas demokratija baš i nije idealna. Ali šta ćeš, idemo u Evropu. Samo ne znam odakle. Bitno je da dođe neko ko će da radi. Ko će da digne ovu zemlju. Ako ne valja jedan, biraj drugog, trećeg, petog, dok ne ubodemo dobitnu kombinaciju. Pa makar to bila koalicija LDP SRS.

Krompiru sve stoji što si rekao. Iako si, da kažem, klinac, upravu si za mnoge stvari.

Što se tiče Tome kao predsednika, nemam pojma kako će obavljati tu funkciju, ali neke paranoične misli koje sam čitao u komentarima po nekim sajtovima neće se desiti. Nije smak sveta, neće početi zemljotresi, proraditi vulkani i nije sotona sišao na zemlju u obliku lidera SNS-a. Samo jedan šamar upozorenja.

+ 1

12. Pa makar to bila koalicija LDP SRS.

Ne znam zašto, ali mi je upravo kroz glavu projahala horda drogiranih mongolskih ratnika sa razmahanim sabljama iznad glave...

13. Pa makar to bila koalicija LDP SRS.

Ne znam zašto, ali mi je upravo kroz glavu projahala horda drogiranih mongolskih ratnika sa razmahanim sabljama iznad glave...

Hahaha uz slogan
    "Osvajanje evrope nema alternativu"

14. Ne znam zašto, ali mi je upravo kroz glavu projahala horda drogiranih mongolskih ratnika sa razmahanim sabljama iznad glave...

To je zato što si direktni potomak Džingis-Kana po muškoj liniji.

15. Ne znam što ste toliko okomili na filologe, pa mora neko i da poduči one naše političare stranim jezicima, kako će međ' svet? A ni srpski im nije na zavidnom nivou...

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.