Prijava

ako baš moram pod prisliom da preporučim nekom strancu, neka to ipak bude Kost u Grlu iako je autdejted poprilično, izvođača ne želim da pominjem, o mrtvima sve najbolje.

Maska od Osvajača bi se možda svidela nekom kosijaneru ko naginje ka poweru, nema veze što je ritam mašina odnosno kucan bubanj, kad bi je remasterizovali zvučala bi sasvim ok i sa pristojnim bubnjem rekao bih.

Ritam Nereda - Deset Godina, Rare - Zrno, zatim bombi pomenuo Eyesburn koji je kapiram najslušaniji van granica jer je mršavi dredovac sarađivao sa Kavalerom u par navrata i pratio ga po turnejama. To je sve čega mogu da se setim trenutno.
Sve u svemu užas, rođeni.

lajhbah je bas nesto sto zvuci kao da nije sa ovih prostora.jesus christ superstar je vrhunski album.
da se razumemo i ajsbrn je dobar.

S.A.R.S. iksde

EDIT: Realno, ja bih verovatno Ritam Nereda ponudio strancu da čuje, mada i to uz spiku da "ima i bolje, al' evo ti i ovo ti nije loše za početak, hehe".

Imamo mnogo lepu irsku muziku mi u Srbiji!

A moglo bi da se probere za neku kompilaciju, ne verujem niko sam da bi mogao nesto... ja bih recimo nesto probrao Obojeni program, Kristali, Plejboj, Eva Braun i slicno, malo drugaciji aranzmani i to, imalo bi to neku publiku

gde iskopa kristale i evu braun kao ''drugačije'', totalno su onaj klasičan pop rok od 3 osnovna akorda.
Obojeni program je dobar. ono što je napisao tronožac u dugačkom postu sve stoji,Indexi pogotovu, poslušajte pesmu Boj na mišaru, totalno ludilo od aranžmana i uklapanje teksta. Nego problem je što stranci ne bi slušali nešto što je starije od godinu, dve, ako pogledaš na jutubu reakcije stranaca na našu muziku uglavnom puštaju Rastu, noviji rep i neke stvari za koje nisam nikad ni čuo.
I još jedan problem je što i kad bi se primio neki bend verovatno ne bi to zbog kvaliteta nego neka komercijala za klince. Kao što se recimo probio HIM iz Finske. U principu nije loš bend, ali više je zbog imidža i frontmena je uspeo. Interesantni su i Jermenci System of down kako su osvojili Amere, malo kombinacija američkog stila, nu metal obrazac, malo istočnjački fazon i sve to upakovano da zvuči prepoznatljivo a opet malo drugačije.

gde ti vidis da pise da su drugaciji?

Kontam da rok ne može da bude nešto suštinski različito jer nije suštinski autohtono ovom prostoru.

Svi naši bendovi su jebeno preslikani nekom bendu na zapadu, i garant naši najslušaniji bendovi imaju svog brata blizanca (po kvalitetu) u nekom garage bendu u san francisku koji nea para da se probije do menadžera.

Bora Corba je najbolji roker svih vremena, kude nemoze moj kurac da parira angloamerickim rokerima.Ekaterina Velika takodje i jos mnogi.

Iako ne pišem skoro ništa ova tema mi je zapala za oko. Mislim da može da parira ako zaboravimo na jezičku barijeru, jer nije isto slušati pesme na maternjem jeziku i na nematernjem.
https://youtu.be/juIUIx7_loA
https://youtu.be/wO_KbGUTV2Q
https://youtu.be/q6GG2fLlIT4
https://youtu.be/vJFB6P-1fcA
https://youtu.be/99HSOqNQn3I
https://youtu.be/oGwvWsP5isI
https://youtu.be/FkMNV9TG2bI
https://youtu.be/etchBZdjTuI
https://youtu.be/nbe7W4gGDeo
https://youtu.be/qzNgOlQuieU
https://youtu.be/z4w1MfafVio
https://youtu.be/RY-Bez8HXX0
https://youtu.be/mO27JdUQMqA
https://youtu.be/bF6g8Qjd1p8
https://youtu.be/HtjiilDtVHA
https://youtu.be/YiBfycFnSI0
https://youtu.be/HvdYEpiI5v0
https://youtu.be/hYZ5vt79MgA

Ako izuzmem eks Ju rok koji volim i gde ima dosta pesama koje bih izdvojio to je to što se tiče neangloameričkog roka koji meni valja, to što vama ne valja znači da niste ja. :-)

ovde sam cuo neki ruski bend koji je tipa eks ju rok samo ruska verzija.ne mogu da se setim na kojoj temi.nr mogu da se setim imena benda.tipa lice na clanove benda valentino