Trula Srbija

1. Majke mi mile, da sada neko uđe u Skupštinu i da napravi neki takav masakr, ostao bi zabeležen u istoriji Srba isto kao i Miloš Obilić. Ne zezam se uopšte.

Ne brate. Na vuki bi ga kolektivno proglasili Dverjaninom, sektasom , ultra desnicarem i moronom sektaskim.
    Brate, ovde se kolektivno ismeva duks koji na sebi ima obelezja Srbije.
    Sve neki urbani, savremeni, daleko iznad svog vremena i drustva.

Eno, onaj matori, jebo ga ja kako se zove, sto se bori za ekologiju i otvoreno je protiv GMO, isao ispred skupstine i sa megafonom pricao kako politicari vrse izdaju i svesno rade na stetu svog naroda. Sta mislis gde je zavrsio taj snimak - pa u transferu blama!

U transferu blama jer je covek rekao 100% istinu, i posto nema kome drugom da se obrati, obracao se svom narodu ispred gradjevine koja bi trebalo da predstavlja svetinju za one koje je izabrao taj isti narod.

2. Сад сам прочитао да је фалило ПИШЉИВИХ 18.000 евра. Дакле народ је скупио 130 хиљада, скоро 10 хиљада дневно, циганке што просе давале паре за то.

ЕДИТ:

svakog utorka je gradonacelnik na RTK od 8-10h, a jutros ga nema, plasi se neugodnog pitanja, svinja jedna ...

3. Brate, ovde se kolektivno ismeva duks koji na sebi ima obelezja Srbije.

Ovo misliš na onaj duks sa austrijskim orlom ili neki drugi?

4. Imao sam priliku da budem u prisustvu Darka Milićića i mogu vam reći da je ok lik,ali onaj koji ga je doveo na to mesto gde sam ga video je veliki tajkun i onaj koji dosta toga odlučuje u Srbiji tj. u AP Vojvodini da budemo tačniji.
    U pitanju je http://www.mkgroup.rs/mk_group/o_nama/predsednik_kompanije/miodrag_kostic.1069.html

Dolazio je na jezero u mom mestu koje je oteo MK group od NARODA koji je to izgradio.
    Sve te poznate ličnosti će za mene biti neko i nešto kad javno kažu da su protiv TAKVI TAJKUNA,a ne da im daju podršku.

http://www.mkgroup.rs/mk_group/oblasti_poslovanja/turizam/mk_lake_resort.941.html <<< to je ovo

Na tom mestu sam proveo svoje najlepše detinjstvo,a sada ne mogu da udjem bez jebene lične karte ili da se ne najavim.Privatno obezbedjenje možete zamisliti

Sve je to on lepo sredio,ali za njega i njegove drugare iz skupštine.

>>> VRATIMO NARODU ONO ŠTO MU PRIPADA <<<

5. Ovo misliš na onaj duks sa austrijskim orlom ili neki drugi?

Ovde mislim na sve sto na sebi ima rec Srbija, ili zastavu Srbije ili grb koje neki uber kul popularni likovi kace u transfer blama, jer su oni jelte mnogo iznad tih gluposti jelte..

6. Дакле народ је скупио 130 хиљада, скоро 10 хиљада дневно, циганке што просе давале паре за то.

Falilo 18.000€...baš me zanima koliki je mesečni račun "za reprezentaciju" recimo baš tog PIO što ne plaća te operacije ili nekog random ministarstva, najmanjeg mogućeg.
    Nešto mislim da se više od toga potroši kod njih na ćevape.

7. Ја ћу само да ти кажем да је председник општинског одбора Јединствене Србије (Палмина странка) у Книћу за време кампање потрошио 17.000 динара на такси услуге.
    17.000...
    за такси...
    у јебеном Книћу...
    који има 5 и по улица...

О осталим крупнијим стварима не вреди трошити речи. Веркови омладинци, председници и руководиоци студентских организација, не избијају из кола, стално су по граду, свугде можеш да их видиш. Зеки лопову је и стан купио, а он студира 11 година и сад је трећа. Ал му ради посо, довлачи 500-1000 гласова.

8. Nešto mislim, svako ko nije dao pare za operaciju te devojke što je umrla, ovde bi trebalo da ćuti, a ne da diže galamu kako smo mi usrano društvo. Daj, pa se onda buni kako su ostali loši. Osim toga, koliko ima bede i nesreće, kada bih dao svakom kome treba da preživi, ostao bih bez krova na glavom. Pa onda šta: negde daš, negde ne daš, biraš prosjaka kome ćeš udeliti... po kom kriterijumu? Po tome koliko ti je simpatičan, kako se osećaš danas... Kako?

9. Ја ћу само да ти кажем да је председник општинског одбора Јединствене Србије (Палмина странка) у Книћу за време кампање потрошио 17.000 динара на такси услуге.
    17.000...
    за такси...
    у јебеном Книћу...
    који има 5 и по улица...

Prvi put čujem da Knić uopšte i ima taksi. Mislim, znam ga napamet, a tamo nikada nisam ni prespavao...

10. Valdemare, zašto dižeš dževu?

11. Валдемаре, просјацима скоро никад не дајем паре из простог разлога што је 99% њих радно способно, ал им је лепше да за 5 сати седења испред цркве намлате 2-3.000 него да рмбаче осам сати дневно за 20.000 месечно. И не можеш тако да причаш, нити су сви знали, нити су сви могли, али су град и држава могли да помогну кад већ имају паре да хране гомилу трутова.

Није се знало за то уопште до скоро, родитељима је Верко изгледа обећао паре и они су ћутали, нису хтели да покрећу ништа. Кад се видело да од пара нема ништа, а да девојци срце ради са 25%-30 капацитета, операција је заказана у рекордно кратком року, а била би померена и за раније да је скупљен новац, покренута акција и скоро сав износ скупљен. Нажалост, било је већ касно. Да је акција кренула од нове године, Даница би до сад била оперисана.

Мислим да град величине Крагујевца, који се не стиди да да Северини 80, Влади Георгијеву 100, Бреговићу и Чолићу по 150 хиљада евра за певање 2-3 сата за дан града, мора да има паре и за тако нешто. Ал добро, сад је већ касно. Један млади живот ће послужити само као лекција грађанима да се следећи пут раније почне и брже ради и да од чекања на политичаре нема ништа.

12. Valdemare, zašto dižeš dževu?

Zato što me boli svaki put kad vidim bedu a ne mogu da pomognem. Kad pogledaš, svakom bi pojedinačno mogao da pomogneš, svakom pojedinačnom malom Branku, Milici, Dušanu, možeš dati, uplatiti na račun... Sto dinara - sto dinara. Umesto za pivo, kladionicu, šta li već. Ali svima ne možeš, suviše ih ima. Koliko ih ima koji umru bez medijski sponzorisanih akcija. Svako pojedinačno bačeno slepo mače koje mjauče pored puta mogu da uzmem, ali ne mogu da ih pokupim sve. Pokupim jedno, i šta... Ništa. U stvari, nisam hteo ništa pametno da kažem, samo sam napisao šta osećam.
    A to što se vladike voze u džipovima, a grad daje na zabavu, a ne na humanitarne akcije, to je druga priča. Na kraju, ni crkva ni država i nisu humanitarne organizacije, to su surove mašine, ne znam kako to ljudi ne vide.

13. Ali mi ovde ne drvimo o tome kako svi moramo pojedinačno da pomažemo, svako od nas će to uraditi po sopstvenoj savesti i mogućnostima. Pričamo o tome kako jebena država razbacuje milione na koještarije dok se na ono najbitnije zaboravlja, a život baca na đubrište.

14. Ali mi ovde ne drvimo o tome kako svi moramo pojedinačno da pomažemo, svako od nas će to uraditi po sopstvenoj savesti i mogućnostima. Pričamo o tome kako jebena država razbacuje milione na koještarije dok se na ono najbitnije zaboravlja, a život baca na đubrište.

Meni je teško da pričam o odgovornosti države sve dok ne osetim da sam sam pomogao koliko god sam mogao. Na kraju, ja sam pojedinac sa dušom, moralom i savešću, a država je bezličan birokratski i kriminalni sistem. A problem pomaganja bližnjima je dublji od dnevne politike, i politike uopšte, i ide u dubine ljudske duše, i to uopšte nije stvar angažovanja neiskorišćenih ličnih resursa, duhovnih i materijalnih, nego stvar odricanja od onoga što imaš, duhovnog i materijalnog, zarad dobra nekog drugog koji nema i pati. Ali preterao sam, odjavljujem se, da ne filozofiram na dnevnopolitičkoj temi.

15. Ja ću da zaveštam organe pa kome se posreći. Rekla je država, jednom, da to valja, normalna stvar u svetu. Posle je prestala to da govori jer joj je ovo "normalna" zazvučalo sumnjivo.

16. Јебига Валдемаре, држава постоји због грађана, а не грађани због државе.
    Мада је то код нас изврнуто.

17. Ja ću da zaveštam organe pa kome se posreći. Rekla je država, jednom, da to valja, normalna stvar u svetu. Posle je prestala to da govori jer joj je ovo "normalna" zazvučalo sumnjivo.

Ja već zaveštao, nadam se da će me u rinfuzu kupiti neki holandski bogataš, da i moji organi vide boljih dana...

ебига Валдемаре, држава постоји због грађана, а не грађани због државе.
    Мада је то код нас изврнуто.

To je pitanje, zbog čega država kao država postoji.

18. Kako ono beše - Jugoslavija Vam nije valjala?

19. Курду, тужно је колико се правиш _______. Знаш добро шта сам рекао, не видим потребу да се понашаш као клинац. Ужасно је што неким људима све што им се не допада одмах карактеришу као ``тупо, глупо или смарајуће``. Престани да пљујеш по целом народу и да колективизујеш ствари и буди доследан својим ставовима.
    Ниси ништа схватио, јер се понашаш примитивно и изврћеш речи својих саговорника.

Стог Сена ти је лепо рекао да је Хитлер био Аустријанац, а ти контрираш и балавиш.

Ја сам ти рекао да нисмо ми Срби сви као као ти и теби слични Срби који се сматрају лоповима и лошим људима.

Могао бих да ``тупим`` о томе да прво мораш поштовати себе и своје да би те други поштовали, али то би те ``сморило``.

Пријатно.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.