Trula Srbija

1. држава постоји због грађана, а не грађани због државе

+1
    Država je oblik organizovanja jedinki, a u cilju njihovog lakšeg života.
    Ne razumem gde je to nama u Srbiji lakše jer smo organizovani u tu državu? Nemaš posla, nemaš znači ni penziju(prosićeš kao starac), kad se razboliš platiš...pa čemu služi to što sam građanin Srbije?
    Isti mi kurac i da nisam građanin ničega, isto bi mi bilo...u stvari ne bi. Ne bi plaćao porez, išao u rat da poginem jer nekome treba parica, itd, itd...

2. Kako ono beše - Jugoslavija Vam nije valjala?

OVO u odabrane

3. Ne razumem gde je to nama u Srbiji lakše jer smo organizovani u tu državu?

Problem je u tome što mi jesmo država al ne i organizovana država

4. Meni je teško da pričam o odgovornosti države sve dok ne osetim da sam sam pomogao koliko god sam mogao. Na kraju, ja sam pojedinac sa dušom, moralom i savešću, a država je bezličan birokratski i kriminalni sistem.

Пошто сaм имао сусрете са људима који су имали тешке операције (и моја мама између осталог), увек гледам да оно што бих иначе бацио на глупости дам некоме коме треба, било то 100 или 500 динара.

5. Ja već zaveštao, nadam se da će me u rinfuzu kupiti neki holandski bogataš, da i moji organi vide boljih dana...

Upravo ovo. Svaki pojedinac radi ono što misli da je ispravno i promoviše ta svoja uverenja, ako je odgvoran sebi, pre svega. Ljudi su ovde naviknuti da tek ako su poslušnici neke partije brbljaju o tome šta je ispravno, a šta ne. Kod nas nije na ceni da čovek bude slobodan, i da, bez straha i bez očekivanje nagrade, bude glasan u onome što smatra da je ispravno za društvo u kome živi. I posle se čudimo pred izbore što nemamo svest, gde je nam građanstvo, zašto je većina ona koja glasa po direktivi ili za pola crvene, i sl.

6. Kod nas nije na ceni da čovek bude slobodan, i da, bez straha i bez očekivanje nagrade, bude glasan u onome što smatra da je ispravno za društvo u kome živi.

Kako nije, pa pogledaj Vukajlijin forum. Svako ima neku svoju životnu mudrost, većina ima stav o nacionalnom pitanju, poneki ima koherentnu društvenu teoriju, a ovi baš obrazovani imaju čak i zaokružene filozofske sisteme, za koju se zdušno zalažu, bez straha od posledica!

7. napisao sam dug post, razmislio o njemu i odlučio da je besmisleno objaviti ga

8. Е вала Брус мого си и да не објавиш да си написао дуг пост и да ниси хтео да га објавиш. Овако сад морам да те питам... А ШТА ПИСАЛО ТУ? :Д

9. Kako nije, pa pogledaj Vukajlijin forum. Svako ima neku svoju životnu mudrost, većina ima stav o nacionalnom pitanju, poneki ima koherentnu društvenu teoriju, a ovi baš obrazovani imaju čak i zaokružene filozofske sisteme, za koju se zdušno zalažu, bez straha od posledica!

Stvarno? Ja sve čitam: DRŽAVO DAJ, ŠTO NE DAŠ, MI SMO PAMETNI, BUDI BOLJA PREMA NAMA PAMETNIMA, MOJ DEDA PONOS ANULIRAO ME DANAS MENE PONOSNOG MALO BEDNOG ALI NEMA VEZE KRIVI SU ONI KOJI SU REKLI DA NIJE TAKO ŠTA TI JE PA JA NE ZASLUŽUJEM OVAKVU DRŽAVU BUDI PAMETNA DRŽAVO KAO JA ŠTO SAM DA TI TO KAŽEM. A to za teorije da bolje pogledam, znači.

edit:

I sve ovo samo u iznenadnim događajima: jači sneg po trotoaru ili smrt deteta, nenajavljena poskupljenja su već uobičajeni trenuci.

10. Eno, onaj matori, jebo ga ja kako se zove, sto se bori za ekologiju i otvoreno je protiv GMO, isao ispred skupstine i sa megafonom pricao kako politicari vrse izdaju i svesno rade na stetu svog naroda. Sta mislis gde je zavrsio taj snimak - pa u transferu blama!

Jbg, ipak nas zaprašuju pa ne znamo kud gonimo i onda takve genijalce tovarimo.

11. Jbg, ipak nas zaprašuju pa ne znamo kud gonimo i onda takve genijalce tovarimo.

Taj rad. Tako su pre par godina lupali etikete i onima koji su pricali o GMO i otrovima u hrani,pa evo danas bogme se prilicna dzeva digla.

12. I sve ovo samo u iznenadnim događajima: jači sneg po trotoaru ili smrt deteta, nenajavljena poskupljenja su već uobičajeni trenuci.

Krizni događaji i egzistencijalne granične situacije bude u nama filozofe, pesnike i heroje :)

13. Taj rad. Tako su pre par godina lupali etikete i onima koji su pricali o GMO i otrovima u hrani,pa evo danas bogme se prilicna dzeva digla.

A ja velim da se u nas prašina diže oko svakog kurca, a ne znamo ništa o tom kurcu ili znamo nešto malkice o kurcu pa onda izvrćemo sve tako da ispada da nas zapad oće potrovati i podavit. Srbin ti ovako funkcioniše, krne 50 flaša radazina u potok kraj njive sa kuruzima, ispere prskalicu u isti taj potok pa onda kuka kako nam ameri podaviše ribu i truju bunare. Ide da pršće voćnjak sa traktorom bez kabine, go do pasa, masku ne nosi (nije on pička nekakva il ne daj bože peder u šupak), i onda kaže kako nas ameri zaparašuju avionima i dobijamo rakove.

Ovo jesu mutavi primjeri, al imajte razumjevanja, dok sam kuco prošo jevrej sa prskalicom kroz kuću.

14. Кизо, леп опис сеоског неандерталца. Међутим, то нимало не мења намеру о тровању гомњивом храном, пестицидима и осталим отровчинама. Није аргумент када неког назовемо глупим и необавештеним. Приказивање црно-беле ситуације такође није аргумент. Чињеница је да амери трују, и своје и наше. Још увек нису прихватили да осиромашени уранијум има штетне последице. Зар треба рећи нешто више?
    П.с. Јеврејин који прска... јел Циклоном Б?

15. Srbin ti ovako funkcioniše, krne 50 flaša radazina u potok kraj njive sa kuruzima, ispere prskalicu u isti taj potok pa onda kuka kako nam ameri podaviše ribu i truju bunare. Ide da pršće voćnjak sa traktorom bez kabine, go do pasa, masku ne nosi (nije on pička nekakva il ne daj bože peder u šupak), i onda kaže kako nas ameri zaparašuju avionima i dobijamo rakove.

+17231823718731873

16. Ma jok bolan ciklon, no počeli oni što pršču avionima da ulaze u detalje.

To trovanje nije namjera, trovanje je nusproizvod proizvodnje hrane na industrijskom nivou za 7 milijardi ljudi. Trovanje je posljedica održavanja funkcionalnog života 7 milijardi ljudi. Izvolite pa dajte alternativu, al stvarnu i funkcionalnu Prihvatili su oni da osiromašeni uranijum ima štetne posljedice, al ih boli kurac. Treba reći nešto više. Nismo ni mi bolji. Mi smo žrtve bombardovanja kasetnim bombama. A znaš koja država nije potpisla sporazum o zabrani kasetne municije? Srbija.

17. Слажем се са тобом. Ни тровање Јевреја у гасним коморама није била намера, већ нуспроизвод.
    Имаш занимљив приступ отровној храни, међутим, сетимо се да ГМОвњива и остала трована храна углавном остаје да храни богате земље. Африка и даље умире од глади.
    Алтернатива је да се не трчи за профитом (што се никада неће десити) по цену здравља. Сељаци капиталисти би да од једне краве измузу више литара него што је она то у стању биолошки да уради. Или хоће да имају приносе пшенице који су ненормални. Једини начин је да трују, јебу генетску структуру, укрштају и праве наказе и коначно - сјебу природу потпуно.
    Ситуација је да поједемо јабуку, а онда треба да пијемо витамине. Зар је то решење?

Не, амери нису признали штетност уранијумске муниције. А да их боли, наравно да их боли.

Наравно да нисмо бољи, сами смо себи душмани.
    Грађани Србије су у 2012. потписивали петицију за забрану касетне муниције, покушавајући тиме да отворе врата страним донаторима да дају више средстава у чишћењу онога што су њихове владе посејале по Србији 1999. Па да нам то наплате кроз кредите, али добро. Проблем је натерати СДПР да схвати да не може више да производи ову муницију нити да је складишти ВЈ.

18. Ни тровање Јевреја у гасним коморама није била намера, већ нуспроизвод.

Izvrni još malo ako ikako može. Ajde, ako ikako možeš. Poslije ovog što si napisao trebao bih prestati da pišem išta upućeno tebi. Al ja sam čuveni imbecil, tako da kurčina.

A kad taj seljak ne bi trčo za profitom, šta bi jeo onaj ko ne proizvodi hranu, to jest većina svjestkog stanovništva? Jel ti stvarno misliš da se može prehraniti svijet sa hipi proizvodnjom? Daj, objeni taj efikasan, a opet zdrav način proizvodnje.

E, vidiš, nije ta kasetna municija ostala kod nas samo zato što Jugoimport tako hoće. Ta municija je jedan dio borbenog komplekta naše jurišno bombarderske avijacije. I nekose nije želio odreći efikasnog oružja. Isto ko ta neka masonska država što nas je bombardovala.

19. Не изврћем ја роде, само истичем твоју поенту. Циљ оправдава средство. Што важи за једне, мора да важи и за друге.

Машиш поенту око тровања хране. Сви се слажемо да је неопходна употреба одређених препарата, али се не слажемо са количином и последицама.
    Здрав начин постоји одавно, није ништа хипи, већ саставни део агрономије. Већина света не једе хемијски третирану храну (Азија и Африка). Хуманост није поента тровања хемијом у агрикултури, јер видимо да су европљани и амери све дебљи и одвратнији. Шта`ш, храна...

Ау, ау :) јесте, задржали смо касетну муницију за јуришне бомбардере. Нит смемо да летимо, нит да ратујемо. Добар штос.

20. Afrika i treba dumre od gladi. Mater im onu crnačku, još vodovoda nisu izmislili, seru po pustinji i kaže nema vode. Mrš.

Oni dole, ampak što imaju vode-oni se sakate mačetama i glume jebene likove. Vodaju hijene po ulicama. Samo bi ratovali a nemaju 3 jebena metka.

I ja da ih hranim? Mrš.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.