Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. Ima li naš sub za Šerlok novogodišnji specijal? - http://www.imdb.com/title/tt3845232/

2. Zna li neko kad krece nova sezona igre prestola?

3. Flexo, upravo sam završio 2. sezonu Legendsa. Fina serija, a još Sean Bean ne umire na kraju :-)

4. Ajd nemoj da spojluješ brt

5. I je l ima neka serija koju nisi gledao brate? Beše si oženjen, klinci i to?

6. Bohore, čemu prozivka? Ničim izazvan, napadaš me, zašto?

7. Što te napadam brate, rekao sam da ne spojluješ i pitao te odakle ti toliko slobodnog vremena za serije jer mislim da si formirao porodicu.

8. Kao što si primjetio, nađem vremena za sve. A nisam jedini na Vukajliji koji ima porodicu.

9. Primetio sam, da. Nisi brate Bogu hvala al nisam video paninara da gleda sve serije ovog sveta jbg

10. Zato što su za njega mnoge serije teško štivo :-)

11. Ne zajebavaj nije paninaro gluperda

12. Dobar The Knick! Klajva Ovena nisam nikad nešto voleo, oduvek mi je bio Nikolas Kejdž PROPO, ali je ovde odličan. Napravili su neki miks Frojda, Šerloka i Hausa koji nije previše plag. Genijalni anti-heroj na koksu izgleda da ima univerzalnu prođu. Na sredini sam prve sezone, zasad serija na nekoj jakoj osmici.

13. Takeri (Ovenov lik) je urađen na osnovu Vilijema Halsteda, oca moderne hirurgije (nekoliko metoda i postupaka koje je pronašao se koriste i dan danas) a koji je i u stvarnosti bio navučen na koks i redovno ga koristio.
    Nastavi da gledaš, najbolje tek dolazi.

14. Dječaci, izašla prva epizoda u novoj sezoni Šejmlesa, i jebeno kida!

15. The Knick odlična serija!

16. The Knick me je apsolutno oduševila serija. Fantastična u svakom pogledu i definitivno u rangu najbolje ocenjenih serija, čak je i bolja od nekih. Iako je drama, ni u jednom momentu nije dosadna i zamorna. Klav Oven, koji mi je čak bio dosad na hejt listi, potpuno me je oduševio. I ostali glumci su na visokom nivou. Tek sam drugi dan gledanja provalio da je Stiven Soderberd reditelj, mada je to u serijama manje bitno nego u filmovima. U serijama koje idu na više sezona se često menjaju reditelji, dok glavnu reč vode kreatori i pisci, što su u ovome slučaju isti ljudi.

Elem, nisam stigao do kraja, sad sam na delu druge sezone gde se pojavljuju sijamske bliznakinje i ima još da se gleda. Likovi dosta dobro koncipirani, nema crno-bele podele na dobre i loše, svi imaju putera na glavi, tako da su mnogi klišei izbegnuti. Ozbiljno otkrovenje serija!

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.