Prijava

Да ли је логично борити се данас против привредног криминала и корупције кад лепо у књигама пише да је то одлика почетне фаза капитализма: отимачина, пљачка, пролетаризација радника, остављање људи на улици и без средстава за производњу, да би се потом као послушни шрафови уклопили у фабрике? Да ли је онда логично борити се против крађе а заговарати либерално-капиталистичку тржишну економију?

лепо у књигама пише да је то одлика почетне фаза капитализма: отимачина, пљачка, пролетаризација радника, остављање људи на улици и без средстава за производњу,

Izgleda da je to odlika i završne faze kapitalizma.
Inače, borba protiv kriminala i korupcije počinje sada jer se prvobitna akumulacija kapitala manje više okončava, pa sada treba zaštiti posed.

jer se prvobitna akumulacija kapitala manje više okončava

Bem ti malu zemlju, što je u svetu trajalo sto godina, a ovde dvaes uvr glave.

Pa jes, to očas prepišaš skraja nakraj :)

hm,hm interesantna tema ...
"Kod nekih indijanski plemena vredelo je pravilo da se zabava ne napušta dok ima hrane i pića,a to je moglo trajati i po nekoliko dana.To najbolje održava suštinu filozofije onih koji žive za sadašnjost,koji razmišljaju po modelu ovde i sada."
Pokvaren smo mi narod ... i mnogo glup.

Ja bih da osnujem sopstvenu drzavu. Bilo bi kul. Zavala bi se Vukija. Sebe bih postavio za glavnom admina, Kaizena za zamenika, jer ima iskustva sa tim sranjima. Sadasnjim moderatorima bih podelio ministarstva. Ne bi bilo ktitora, nego bi se povlastice dobijale po zaslugama. I ne bih imao razlog da kradem svoju drzavu, zato sto je onda moja drzava slabija, a to je i onako sve moje, tako da manje-vise kradem samog sebe, a ja volem samog sebe, tako da ne bih krao samog sebe, jer volem samog sebe, pa bas zato i ne bih krao od samog sebe.

Ali ljudi i da sad svi izađemo na ulice i linčujemo čitavu vlast, opet bi se pojavio neki ćopavi Zagorac da nas jebe u glavu. I ne znam stvarno ima li rješenja. Ili šuti i puši ili se baci u kriminal i nadaj se da ćeš doživjeti da vidiš dijete na privatnom fakultetu prije nego što ti metak počeše potiljak sa unutrašnje strane.

ILI OSNUJ SOPSTVENU DRZAVU!!!

Sve je to kolo bez kraja. kad pukne jedna karika puca ceo lanac i javlja se zastoj.
Tipa kreni na tajkuna-pada vlada(tajkun ima svoje ljude u vladi koji nece protiv njega.
Daj dobru socijalnu politiku,osiguraj radnika-kapitalisti sa krupnim kapitalom odu na drugo trziste i radnici na ulicu.
Menjaj vlast-samo bacis pare a dobijes ista ili gora govna
Finansijski sistem planete je toliko sjeban da jedva gura,ako se zaduzis udjes u zivo blato iz kog nema izlaza, ako se prezaduzis oni ti oproste dug da nebi puko finansijski sistem kako bi stvarali nove robove koji ce da placaju kamatu dok glavnica stoji... najbolje je ili se prezaduziti ko grcka ili se uopste ne zaduzivati sto se globalnog plana tice. A sto se tice individualnog, truduti se na svaki nacin pobeci odavde i uzeti drzavljanstvo ili radnu vizu za Nemacku jer je to najstabilnija drzava i nacija u istoriji covecanstva...

Andonov, to za Nijemce baš i ne stoji. Razmisli malo.

Govorim iz finansijskog ugla, kad je njima lose finansijski, svima je lose :D

jer je to najstabilnija drzava i nacija u istoriji covecanstva

Nisi u pravu. Nemci su neuračunljiv narod koji poveremeno dobije deliričnu epizodu i naprave pičvajz i sebi i drugima, to je istorija pokazala.

heh valdemar videcemo spremam se da tuzim jebenog tajkuna...onako glavom kroz zid imam osnova pa cemo videti...problem je sto to povlaci i optuzbu za privredni krimanal....godinama..mnogo slucajeva u pitanju

Zato sto su neuracunjivi kaskamo za njima 100 godina. I mi balkanci smo neuracunjivi pa smo na dnu provalije. Kad je Nemacka imala gradjanski rat? Kad su ubijali nemacki narod van svojih granica tipa Austrija ko sto smo mi? Jes da oni zaseru ali iz svaki govana izadju jaci nego sto su bili.