Prijava

Igra je nastala danas na vetrom okupanim terenima Ade, gde usled neimanja dovoljnog kontigenta igrača za ril fudbal, pristupili smo osnivanju nove igre.
Igra je dobra iz sledećih razloga: ja (osnivač) diktiram pravila, niko je ne zna i niko nije bolji od nas u njoj, tako da predanim radom i htenjem možemo podići ugru na više stupnjeve spoirta a nas prodeklamovati u vrhunske sportaše! Da ne davim (iako ću daviti) da pređem na stvar.

Novonastala sportska igra koja je proistekla volšebnom fuzijom više plemenitih igara.
Nastala na temelju zgarišta mnogo bivših igara-jer od danas postoji samo FUTcKET, igra se razvila neslućenom brzinom i preti da pomuti slavu preteča svojih.

Sigurno vam ništa nije jasno, tako da pojasniću:

-Igra se igra na košarkaškom terenu standardnih dimenzija 28x15 koji mora imati još dodatnih dvanajes metara ravnog prostora iza savakog koša(docnije će biti objašnjeno i zašto).
-Igra se nogama kao i fudbal
-Gol je trougao koji je osnova (ram) koša, i to isključivo donji troigao, ako ima samo jedan, igra se smatra invalidnom i ne može se odvijati zbog neimanjaa oba trougla iako je samo donji aktivan (ne znam zašto je to tako, al moja igra moja pravila!).
-Poeni koji se nazivaju GOŠ se postižu na više načina: standardnim udarcem nogom i uterivanjem lopte u gol i to važi jedan pojen, skok šutom (udarcem koji se izvodi rukama i to samo ako je pretkodno lopta ''nabačena'' nogom što donosi dva pojena, skok šutom van linije šes dvajes pet što je tri pojena, pogađajnem table nogom isključivo sa svoje polovine što je jedan pojen (kasnije će se zbog podizanja sporta na viši nivi i veće utreniranosti igrača tabla smanjiti, no otom potom), i poslednje ali ne ni najmanje važno- poen koji je svojevrstan fataliti, potez koji može preokrenuti tok utakmice- poen dat nogom u koš (u kratkoj istoriji futcketa još nije zabeležen ni jedno uspešno postizavanje ovog pojena).
-Postoje i negativni pojeni, uglavnom osnivači igre Ludi Čak i moja malenkost odličujemo kad se javljaju, no postoje i univerzalni a to su u sledećim situacijama : kada je lopta zbog alavosti igrača koji je želeo postići pojen za pet pojena otišla van granica igrališta i na pustila čak i onih dvanajes metara iza gola(eto čemu služe) u toj situaciji se javlja kazna, negativan pojen -1, ima još nekih al ne mogu da se setim.
Ima još svašta, al sam zaboravijo, tako da učesnici prvog futcketa javte se i potsetite me pa cu ja editovati uvodni post. Postola je ideja ideja čak da se igra podigne na još viši i zanimljiviji nivo da svaki od igrača ima neku specijalnu ulogu(kao da bude heroj) i ima neke predodređene sposobnosti, al su mi rekli da to nije moguće, al bole me kurac, ako mi se digne ja ci to i uvesti-pa šta! Jebte se! I da igra se igra tri na tri.
Tema je otvorena zbog-radi populacije igre i strogog definisanja pravila, tako da ako imate predloge za poboljšanje igre rec'te!
I da ako već postoji nešto slično nemojte mi rušiti sneška!
Osnivači i trenutno najbolji igrači futCketa Ludi Čak i AndreyArlovski, ostali su buranija.
Tema je namerno nepregledna jer je samo za najpredanije! AAA!!
Planira se osnivanje lige nakon definisanja pravila, tako da bacte se na poso i šaljte predloge za poboljšanje pravila, a sproleća i da opikamo koju...

Srdačno: AA :)

bem te živote ovako nešto slično sam i ja bubao na igralištu ali ne sa ovako komplikovanim pravilima,a i samo se računaju poeni tj. kako ti kažeš GOŠ U VISU DA SE POGODI,a ne sa zemlje.
Teško ali dosta je interesantnije

E al ovde će ako bog da, imati i igrača-heroja i ajtema i magija ma svašta, samo da usvojim na skupštini na kojoj smo članovi Čak i ja, al samo ja imam pravo glasa, tako da...

Ти се дрогираш, иди спавај.

Svako ima svoju mađiju!
Što više goševa igrač postignesmanjujemu se vreme za bacanje mađije, tzv kuldaun. Negativni mpojeni se daju ekipi koja 3 puta, napuca protivnika, u bubce.

Pili droge i kartali šaha na Ade!

добро звучи ово, извините опет што нисам дошао морам да учим.

Ne znam još se lomim oko heroja, al ša znam, možda i ostane u pukim okvirima sporta...

Ja bacam moj x faktor charge pa vi vidite

UUUU ovo je mnogo dobro. Taman kada osnujemo AFK, onda osnujemo i AFC i onda imamo sporcko društvo. Nego mora da se igra da bi se s'vatila pravila vidim.

niko ne shvata pravila sem arlovskog :)

Ни он их не схвата, само се фолира. х)

мене није јасно како ће ењеми са својих метар и покушај играти ово, али ајде.

Којих бре метар и покушај, есе дрогираш ти?

ајде,ајде ењеми. МЕТАК ЈЕ МАЛИ, АЛИ УБОЈИТ

Ош да ја теби покажем нешто велико?

lololo
ladno ti rekao da si patuljak hahahaha

лол, истрипово се младић, мора да је од алкохола од синоћ

Beli, biraš macola ili peldum kad se vidimo! :)