Nat, nemoj da si na kraj srca. I gljivama je potrebna termička obrada - da puste vodu i da ta voda ispari...
al opet računam da im je potrebno manje vremena nego mesu... :)
Brate slatki, izrendaš kad su jeftine u voćnjaku, nabiješ u najlon kese i zamrzneš. Posle cele zime imaš za kolače kad je voće skupo. Tako spremim i kruške, a pola-pola kruške i jabuke su čudo za lenju pitu.
Kajsije zamrznem oljuštene po dva kila i kuvam džem kad nam se jede bez aditiva i sranja tipa džemfiksa, višnje držim u balonima od pet litara (od vode), blitvu i spanać samo blanširam iseckane, paradajz i papriku upržim i smrznem pa cele zime jedemo bećarac. Samo meso kupujem po potrebi jer ga ionako ne jedemo mnogo.
Realno smo i bolje domaćice, još nas drži entuzijazam. Ženama računam da je dokurčilo još tamo negde za vladavine Ramzesa trećeg kad su kraj svega još morale i pivo da nam prave, to je verovatno bila kap koja je prelila kriglu.
A da se ne lažemo, kišeljenje kupusa je posao za čitavo domaćinstvo, treba da se tegli i kupus i kaca, tu treba domaćinska ruka, jer slaganje kupusa u kacu ti je isto kao suvozid po crnoj gori i dalmaciji, ne sme nijedna glavica van vinkla. A treba i noću krišom izvaliti komad ivičnjaka ispred zgrade da se kupus popritisne, nije to ženska rabota.
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
bolje da organizujete neko takmicenje u kuvanju nego sto se dopisujete odje na ovoj temi. samo prazna prica a ja nisam nista doruckovao jos.
mogao bi ja da budem clan zirija na tom takmicenju?
Ovde. Kad nešto dodaš i ne kažeš koliko još treba da se sprema, nego samo da se začini, onda je logično da je to kraj pripreme.
Eo nešto pričamo oko polovine oktobra, pa naleti.
prepečen zec je bio
Nat, nemoj da si na kraj srca. I gljivama je potrebna termička obrada - da puste vodu i da ta voda ispari...
al opet računam da im je potrebno manje vremena nego mesu... :)
Probaj, eto, pa javi jesi li zadovoljna :))
http://labilna.files.wordpress.com/2012/03/ljubavne-papuce.jpg
"Aj daj meni da malo gledam utakmicu, dosta si serija gledala"
"Šta, kome ti to? Mrš u kuhinju siso!"
"Izvini, nemoj me tući :"((("
ja ne gledam utakmice, pustim sebi onlajn film i rendam lepo i polako jabuke za zimnicu
šta radiš s rendanim jabukama?
haha, evo zamišljam te Brus da to radiš lol
I ja. Imaš isti izraz lica kao na avataru, blago zamišljen i možda pomalo snužden nad sudbinom sveta, što bi rekli... печальный.
renda jabuke
http://sarajevo.co.ba/wp-content/uploads/Crvena-Jabuka-omot.gif
bre, ne spemujte, ček da čujem da mi čovek kaže za šta ih renda? Ostavlja u zamrzivač? Prezervira na neki drugi način? Šta? kako?
Svi zamišljaju Brusa kako renda jabuke, jbt :\
Brate slatki, izrendaš kad su jeftine u voćnjaku, nabiješ u najlon kese i zamrzneš. Posle cele zime imaš za kolače kad je voće skupo. Tako spremim i kruške, a pola-pola kruške i jabuke su čudo za lenju pitu.
Kajsije zamrznem oljuštene po dva kila i kuvam džem kad nam se jede bez aditiva i sranja tipa džemfiksa, višnje držim u balonima od pet litara (od vode), blitvu i spanać samo blanširam iseckane, paradajz i papriku upržim i smrznem pa cele zime jedemo bećarac. Samo meso kupujem po potrebi jer ga ionako ne jedemo mnogo.
Priznaj kaunte da se tako nešto ne viđa svaki dan.
A i kake veze ima, ne zamišljamo ga kako obrađuje papriku šilju, da se tako kulinarski izrazim.
Ne viđa se sigurno, čovek od sto i kusur kila kako rendiše džak jabuka :)
Брус зна како да остави воће за зимницу, Валдемар зна да кисели купус. Нема шта, њих двојица су најбоље домаћице на Вукајлији. Лоло
Ako i nisam najbolja domaćica, u top 10 sigurno jesam, jedino ne radim fizički kontakt :)
Makaronac, piks or didnt hepn
Realno smo i bolje domaćice, još nas drži entuzijazam. Ženama računam da je dokurčilo još tamo negde za vladavine Ramzesa trećeg kad su kraj svega još morale i pivo da nam prave, to je verovatno bila kap koja je prelila kriglu.
A da se ne lažemo, kišeljenje kupusa je posao za čitavo domaćinstvo, treba da se tegli i kupus i kaca, tu treba domaćinska ruka, jer slaganje kupusa u kacu ti je isto kao suvozid po crnoj gori i dalmaciji, ne sme nijedna glavica van vinkla. A treba i noću krišom izvaliti komad ivičnjaka ispred zgrade da se kupus popritisne, nije to ženska rabota.