Пољопривреда и сточарство

1. daj neki link da vidim kakva je to biljka uopšte.

2. Hvala @electrolover, baš me zanimalo nečije iskustvo, planiramo donijeti u voćnjak zemljišta iz borove šume, pošto voli kiselo zemljište, tako smo i za brusnicu donosili, za početak 10 sadnica, pa možda iduće godine proširimo malo ...

http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/d/3/d3411d9f394adc6130084b3290e5b371_view_l.jpg

http://www.coolinarika.com/image/aronija-ec0eb16aef16afd3673348913a6cabd4_header.jpg

Na pijaci žena je prodavala 40 maraka (20 evra) kilogram aronije, što je stvarno previše, iako jeste zdrava i rijetka, skup je i sok u apoteci, litar je oko 30 evra, pa kontam da je ovo pametna investicija. Za naše potrebe samo.

3. Ne znam ti to za aroniju, kažu da plodovi biljke odgajene u ovim našim uslovima uopšte ne sadrže onu količinu korisnih materija kao kod sibirskih biljaka, valjda je važna klima, podneblje... Tako sam čuo, a sad, nemam pojma.

4. Imaš nekolicinu ljdi u srbiji koji gaje tu aroniju i drže monopol, hteo sam i ja da posadim jedan ektar pa se raspitah. Ne može da se probije pored njih..

5. Mislim da ti ne može niko zabraniti da zasadiš hektar, poslije prodaš farmaceutskoj industriji plod i eto love, sadnice nisu uopšte skupe, isto kao i sve ostale kao što je ribizla, borovnica (svega 4 evra, nešto manje, a ako uzimaš preko 1000 komada cijena je 2 evra/sadnici ) Naravno da kvalitet ploda zavisi i od zemljišta. Ali, ne vjerujem da ima drastičnih razlika u ljekovitosti.

6. Ma ta aronija je i inače nabudžena priča skroz, nije to zdravije od naših borovnica... Sadim sad neka druga ludila, možda i to dodje na red..

7. Može biti, al' ne mora da znači :D
    U svakom slučaju, ne može da škodi.

8. Treba li kome rasade kupusa?

9. Таки сам ти ја.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.