Prijava

daj neki link da vidim kakva je to biljka uopšte.

Hvala @electrolover, baš me zanimalo nečije iskustvo, planiramo donijeti u voćnjak zemljišta iz borove šume, pošto voli kiselo zemljište, tako smo i za brusnicu donosili, za početak 10 sadnica, pa možda iduće godine proširimo malo ...

http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/d/3/d3411d9f394adc6130084b3290e5b371_view_l.jpg

http://www.coolinarika.com/image/aronija-ec0eb16aef16afd3673348913a6cabd4_header.jpg

Na pijaci žena je prodavala 40 maraka (20 evra) kilogram aronije, što je stvarno previše, iako jeste zdrava i rijetka, skup je i sok u apoteci, litar je oko 30 evra, pa kontam da je ovo pametna investicija. Za naše potrebe samo.

Ne znam ti to za aroniju, kažu da plodovi biljke odgajene u ovim našim uslovima uopšte ne sadrže onu količinu korisnih materija kao kod sibirskih biljaka, valjda je važna klima, podneblje... Tako sam čuo, a sad, nemam pojma.

Imaš nekolicinu ljdi u srbiji koji gaje tu aroniju i drže monopol, hteo sam i ja da posadim jedan ektar pa se raspitah. Ne može da se probije pored njih..

Mislim da ti ne može niko zabraniti da zasadiš hektar, poslije prodaš farmaceutskoj industriji plod i eto love, sadnice nisu uopšte skupe, isto kao i sve ostale kao što je ribizla, borovnica (svega 4 evra, nešto manje, a ako uzimaš preko 1000 komada cijena je 2 evra/sadnici ) Naravno da kvalitet ploda zavisi i od zemljišta. Ali, ne vjerujem da ima drastičnih razlika u ljekovitosti.

Ma ta aronija je i inače nabudžena priča skroz, nije to zdravije od naših borovnica... Sadim sad neka druga ludila, možda i to dodje na red..

Može biti, al' ne mora da znači :D
U svakom slučaju, ne može da škodi.

Treba li kome rasade kupusa?

Таки сам ти ја.