Кошарка

1. ^ Jes' da je grobar al +544532427

2. Писах раније за то Газе.... Кад имаш +3, увек 99% тренера ће се и у Европи и у Америци бранити.... И Дулету су неки моји другари кењали јер је направио фаул у Евролиги против Барселоне ове сезоне....
    10ак секунди пре краја да су направили фаул, Мајами би одмах узвратио фаулом након извођења, Спарси би шутирали, можда би и машили (а Ману и Ленард јесу машили по једно бацање на крају) и остало би неких 8-9 секунди до краја и ишли би на тројку и Спарсима би тако претила два напада лагано.... А лакше је одбранити један (мало је фалило да га одбране, да се Ману није саплео и да је остао на Алену) напад него два....
    Амери играју модерну, унапређену кошарку (а и један Жељко је променио мишљење након боравка у кампу Пистонса), а ми овде пикамо кошарку која заостаје барем 10ак година за америчком....

3. Brate mili Dipperu, EL pratim aktivno evo vec skoro 10 godina. Odgledao sam mali milion utakmica, i na dosta njih je situacija bila slicna.
    Nisam jos do sad video da je u Evropi trener branio 3 razlike u poslednjem napadu protivnika na utakmici... Dobro, mozda neki put jeste,al nekako mi je nerealno da ces se radije uzdas u protivnikov promasaj nego u tvoje bacanje.
    Pogotovo za NBA ligu mi je to neshvatljivo.
    Pa Ginobili, Parker mase bacanje jednom u 20 izbacenih, ona tekma je najveci poraz Popovica u karijeri jer je POKLONIO produzetak i pobedu Majamiju.
    Garantujem da bi bez problema, pa makar i 10 faulova pravio Majami, odrzvali razliku na +3

4. Ne osporavam ja kvalitet NBA lige, samo sam valjda ceo zivot gledao potpuno drugaciju filozofiju kosarke, uz to i trenirao istu i to kod trenera kome bez dobre odbrane nisi mogao da igras vise od minut..
    Al ja ipak mislim da je to tamo u principu masinerija za pare, i da je kosarka tamo sporedna uloga..

5. Pa Ginobili, Parker mase bacanje jednom u 20 izbacenih, ona tekma je najveci poraz Popovica u karijeri jer je POKLONIO produzetak i pobedu Majamiju.

Нисам знао до сад, али кажу да се у НБА то једноставно не ради, што је и Поповић изјавио. То што ће у Европи ускоро да се уведу званична правила која се користе у НБА, не мора да значи да ће сви прихватити ово неписано правило. Вероватно нисам још довољно упућен, али од оног што сад знам, једино не бих волео да се уведе први корак, а мислим да сва ова остала правила доприносе лепоти игре.

6. Znam da se ne radi, ali ono je jebena tekma za TITULU! Oni bi osvojili titulu da su onda pravili faul.. valjda se kosarka igra za trofeje, a ne zbog nekih lebronova, duranta,brajanta ili kojih vec.. Zdrav razum ti daje da uradis sve (u igri naravno) kako bi pobedio.

Ne kazem da je svaka promena pravila losa. Evo recimo ovo sa 14 sekundi ove godine, pa ni ovih 14 sekundi za novi napad nije lose uopste. Ali prvi korak, defanzivne 3 sekunde i tako to mi se vec ne svidja.
    Pa sto onda ne kazu, zabranjena je i zona (mada ni nju u NBA niko ni ne igra posto gadjaju ko ludi lololo), ili je zabranjeno preuzimanje, ili sta ti ja znam. .
    Pusti me bre da igram kako hocu,kakva su to pravila o tome kakvu ce odbranu neko da igra?

7. Па то брате Газ.... Другачије размишљање имамо.... Ал' оно што хоћу да кажем је да ни ова данашња Евролига не би била таква да се нису узимале ствари из Америке (тројке нпр. не би уопште било)....
    Не мора значити да ће лопта доћи до Паркера или Ђинобилија јер кад се притисну најбољи шутери јаком одбраном лопта ће ићи било ком слободном играчу (као што је и ишла на крају Ленарду нпр. који је машио једно бацање).... А и веће су шансе да се маши тројка (поготово кад Спарси дају све од себе у одбрани) него да се Хиту пружи шанса из 2 напада да се поравна резултат.... А Леброн јесте машио тројку, а Хит је имао доста среће после тога - прво Бошов лаган скок у нападу и онда Аленова луда тројка на крају.... Уосталом, Спарси су имали на крају нешто мање од 6 секунди за напад да добију утакмицу....
    Грешка Поповића је била што му није Тими Ди играо....
    А и то је већ ствар до тренера хоће ли бранити шут или не.... Ја бих нпр. увек бранио ако је 20 секунди до краја....

8. Ал' оно што хоћу да кажем је да ни ова данашња Евролига не би била таква да се нису узимале ствари из Америке

Евролига не би постојала уопште да нису узимане ствари из Америке, нпр. кошарка хњо хњо хњо.

Иначе, свиђају ми се правила, поготову ово за 14 секунди напада после скока.

9. Gazimudo, u Americi se brani 3 razlike (zvanično) zbog fer pleja.

Nezvanično, to je jedna zatvorena liga sa kontrol-manijakom na čelu (Štern) čija je reč Amin. Kada bi pravili faul, počeli bi svi to da rade, zadnji minut utakmice bi bila penal završnica koja bi trajala 10 minuta, fanovi u Americi to ne "gutaju". Oni žele da budu zabavljeni, atraktivnost i veliki broj poena su "must".
    Zato je trener sporedni lik u ekipi, podređen maksimalno "superstaru". Mesina je po povratku iz Lejkersa, na pitanje "ste pričali sa kobijem" rekao, "čovek dolazi helihopterom na trening, šta ja njemu smem da kažem?".
    Sve je u rejtinzima, a oni bi trpeli da se utakmice igraju na 70ak poena, sa taktičkim nadmudrivanjem, zonom (koja je nezvanično zabranjena) itd.

Ali, koliko god to loše i "neevropski" zvučalo, ameri su prvi na Olimpijadi, na svetsko pošalju klince koji oderu sve, u mlađim kategorijama podrede tim igraču za kasnije selekcije.
    Ako oni loše rade, i ako im je loša liga, rezultati sigurno nisu. Iako sam veliki fan NBA, ima dosta stvari koje mi smetaju, ali pregršt onih koje su značajno poboljšanje nad evropskom košarkom.

10. Pa ova prva dva pasusa su dokaz upravo onog sto sam ja rekao. Tamo je kosarka sporedna stvar. Na prvom mestu je zabava. Odnosno, oni su putujuci cirkus.

Ponavljam, fizicki su spremniji 100% od Evropljana, a o sutu da ne pricam.. Al jbg, kad vidim da se njima i mlada repka vrti oko igre jednog klinca koji ce biti superstar, kenja mi se.

11. Мени је најзанимљивије од свега је да за то незванично ''правило'' нико није чуо док Грег није рекао да ОН НЕ БРАНИ задњи напад.... Причао је за Спарсе, не за лигу....
    Јесте ли гледали ви утакмице уопште или сте само читали о њима? Па прошле године је у финалу Оклахома правила фаулове на неколико секунди пре краја над играчима Мајамија у другом, трећем и четвртом мечу и терала их да шутирају бацања.... Исто важи и за зонску одбрану да се не игра у лиги (била је забрањена једно време, али се опет дозволила и види се на утакмицама да ју неки тимови играју)....

На курац ми се већ увелико пењу квази спортски новинари са Блица, Спортала и сличних сајтова који лупају глупости, а пошто су то популарни сајтови (Спортал још и има нешто ваљано, али само кад пише неко из спорта о којем је реч, као нпр. кад је Васовић писао о ватерполу) људи им верују....

12. Jebiga Diperu, nema potrebe da sirimo pricu dalje o ovome kad imamo razlicite stavove i ukuse :)
    Priznajem , ne gledam NBA cesto, al kad god sam gledao dizala mi se kosa na glavi od toga da u napadu ekipe ucestvuju zvezde, a ostali su tu da skoce i vrate im loptu..
    Jebiga, Durant u Oklahomi prevodi loptu, organizuje napad, i naravno sam zavrsava akcije. Mogu ostali da budu sami koliko hoce, ako je on resio da zavrsi napad, on ce ga zavrsiti..

Mozda i najvise sam se iznervirao kad sam gledao tekmu Lejkersa sa nekim, i gube jedan razlike u poslednjem napadu. Lopta iz auta naravno ide na Brajanta kog cuvaju TRI igraca, Gasol bleji sam u reketu, naravno, Brajant sutira iz fadeaway-a preko trojice, i dobija dandaru.. Gotova tekma, pukli Lejkersi, i pritrcava Gasol Brajantu i kao bodri ga, u fazonu - sledeci put ces dobaciti do kosa, opusteno.. SUPICKU MATERINU BRE!

Nebitno, mozda ja imam genetsku predispoziciju da ne volim NBA.

13. Ма јашта браћала, знам.... А написах ово због ових наведених новинара што шире дезинформације, чисто да напоменем да то није баш тако као што пишу.... :-)

14. Мени је најзанимљивије од свега је да за то незванично ''правило'' нико није чуо док Грег није рекао да ОН НЕ БРАНИ задњи напад.... Причао је за Спарсе, не за лигу....

Ја чуо од коментатора Спортклуба на следећој утакмици. Рекоше да то је због навијача, да их не би сморили гомилом слободњака у завршници меча.

15. Idete i jedan i drugi u krajnost jebeš ga. NBA jeste cirkus ali i kao takav je za tri klase iznad Evrope. Jeste mnogo se pažnje posvećuje marketingu, šou biznisu generalno ali se tamo i dalje igra vanzemaljska košarka. To su pokazali mnogo puta a najsvetliji primer je pišanje po Evropi i ostatku sveta na posjednjem SP.

A ovo za Popoviča nisi u pravu Diperu. Amerikanci jednostavno uče da se zadnji napad uvek brani i to je tako. Uvek brane. E sad što su oni moroni pa ne mogu da shvate da sa 2 bacanja teško da možeš da primiš tri poena to je već njihov problem. Jedino zbog čega mrzim NBA jeste što je jebeno prekasno noću i ako ostanem da gledam onda ceo dan nisam za kurac.

16. Изгледа да су заборавили прошлогодишње финале против Оклахоме....
    Или пак утакмицу која ми је најсвежија а да је имала баш пун курац бацања - утакмица Бостона и Мемфиса кад су у задњих 20ак секунди шутнули 15ак бацања....

ЕДИТ:
    Да не заборавим и ове утакмице....
    http://www.youtube.com/watch?v=bpje2YSK3ZY

http://www.youtube.com/watch?v=QWA82W3ez4s

17. Kad počinje ono prvenstvo u Sloveniji? (evropsko mislim)

18. 4. септембра....

19. A jel igraju naši?

20. ne igraju, nismo se kvalifikovali.. pobedila nas crna gora u beogradu! U poslednjoj sekundi Ivanovic pogodio sa pola terena i izduvasmo jbg

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.