Prijava

Овде пишите све приче везане за Скадарску улицу (којих има много). Који боем је шта рекао, коме је рекао, у којој кафани је рекао, како се прича да је било и остало што знате.

Ево једна која је мени запала за око:

Причало се да је Чича Илија могао да погоди било које пиће без гледања. Одмах је знао шта пије, неки кажу да је чак и берзу могао да потрефи. Једном, кад су му туткали пиће да проба док су му биле свезане очи, неко му је подметнуо флашу воде. Када је Чича Илија попио гутљај, ћутао је минут-два а онда рекао "не знам шта је, ово никада нисам пробао".

Не знам да ли сам запамтио причу у детаљ, али је поента иста.

Idem ja jednom Skadarlijom, naravno nocu, jer danju tamo idu samo turisti...dobro, idem danju i ja, ali je tad koristim samo kao obicnu ulicu...mada je generalno retko kad drugacije i koristim, posto nisam bas kafanski tip, to me je uvek nerviralo, ta seljacka varijanta "kafana person"...kapiram kad matori pricaju o kafani, to je u njihovo vreme bio KLABING, ali kad mi se neko od 20 godina fura na kafanu, bacio bih peglu odmah...
Udaljih se od price ovim digresijama, da se vratim - idem ti ja jednom tako Skadarlijom nocu, i u mraku krajem cipele stanem u psece govno.

Jel ide ovaj današnji krem društva u boemsku četvrt?