Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
ee da, ko sve dolazi?
fck, pravimo "peki našli smo te u gradu kurcem u čelo" okupljanje ;)
U subotu, 5. marta, sa početkom u 19h, u Paviljonu u Tvrđavi desiće se promocija drugog, dopunjenog izdanja knjige "Leva strana druma" Dejana Stojiljkovića u izdanju Medivesta iz Niša. U pitanju je konceptualna zbirka priča koja je izašla 2007. godine u izdanju SKC-a iz Niša, sastavljena je od jedne novele i pet pripovedaka, specijalno za drugo izdanje zbirci je pridodata priča "Durlanski masakr kratežom" kao i pogovor Ace Celtica, frontmena grupe Orthodox Celts.
Priče u zbirki prate događaje na razmeđi dva milenijuma u Nišu, kroz njih defiluju poznati i manje poznati gradski likovi, sve je obojeno prepoznatljivim južnjačkim koloritom i pisano u slengu tipičnom za Niš i njegova predgrađa i krajeve: Pantelej, Durlan, Bulevar, Centar, Trošarina, Stambol, Crveni Pevac, Bubanj, Ledena stena... Tako da se može reći da se radi o svojevrsnim niškim road pričama u kojima sama fabula i humor najviše podsećaju na kultnu britansku seriju "Mućke".
Na promociji govore:
- Vladimir Kecmanović (književnik iz Beograda)
- Aca Celtic (pisac pogovora, rock muzičar, frontmen benda Orthodox Celts)
- Dejan Stojiljković (autor)
Specijalni gosti:
Marconiero, I-Bee i Joker (hip-hop muzičari)
izvešće pesme "Visoko", "Milan i Marijan" i "Heroji ulice" (pesma napisana od strane Marconiera specijalno za zbirku a inspirisana istoimenom pričom)
Na promociji će drugo izdanje knjige biti prodavano po izuzetno povoljnoj ceni od 350 din. Pošto se radi o limitiranom izdanju, ono neće biti distribuirano van Niša i preostali primerci moći će da se kupe na štandu izdavača Medivest na Svetosavskom sajmu (galerija Srbija) u periodu 5-12. mart. Nakon sajma će knjiga biti prodavana u nekim niškim knjižarama i šopovima kao i preko sajta NišCafe.
preuzeto sa sajta niscaffe-a.
pa če d'idemo? :D
Јел зна неко како иде продаја карата за Лет 3? Нисам у граду, па сам упослио неког да ми купи, а тај који купује, купује тек у понедељак. Стра' ме да се не распрода...
isto pitanje me muči. baš.
ako se rasproda ima da se napijemo negde...nemoj da mracite.
brate, nije fora, da pijete u sred velikog posta, a ja da gledam? -.-
ali let3 jbm li te zapato! to je 0.0 wow, aj vidi za karte ;)
Мени моја (не)вера дозвољава да пијем кад 'оћу, а поготову ми налаже да пијем кад дођем кући једном у три недеље. :)
peki, daj lepo da nađemo karte, jer.. meni je malo nezgodno, idem 12. u bg
pa ono, žurim na bus odma' i dolazim.
Колико теби карата треба заправо?
hm.. jedna za mene.. jedna za rnr-a i njegovog drugara i.. za sada je to to, jer sumnjam da će poći moja beograđanka :)
Зајебано. Не'ам појма, договорите се лепо, скупите паре за једну повратну до Ниша, извлачите сламку, и ко извуче најмању, иде по карте. :)
a koliko su karte?
Шесто кинти.
jooj, jedva čekaam :)
a ko od vas, nišlija, sigurno ide?
Па како сам провалио, Запата иде са ортаком. Што се тиче мене, ја сам и даље у фази набеђивања једне сисице Алексиначке да иде са мном, али не да се још. Друга варијанта ми је са колегом са факса, а трећа да идем сам. И да, четврта, да се ибацим са вама, Алексинчанима. :)
aj lepo sa nama bre.
ja ionako idem sa ovim vukajlijašom, jer moji ne vole let3, a najbolja drugarica je u bg-u tad, ostali su dekintirani i tako.
p.s. ne brini, neću da te bijem.
nemam pojma za potraznju ja...ma ima garant.
u čelo :)
ja ionako idem sa ovim vukajlijašom, jer moji ne vole let3, a najbolja drugarica je u bg-u tad, ostali su dekintirani i tako.
p.s. ne brini, neću da te bijem.
Ај видећу. Ако набедим Нешу мог, налазимо се тамо са вама, неће он да нам смета. :) Ако не, онда идем само са вама. Рецимо да је за ово прво 5% шанса, а за ово друго 95%. Може? :)