Srbski klubovi u Jevropi - Fudbal

1. Rubin - Jagodina RTS2, 17:00
    IBV - Crvena Zvezda RTS1 20:30
    Honved - Vojvodina RTV1 20:15

2. Johnny Kurajber
    Uprava će otići kada sami budu hteli, mada trebao bi bojkot da krene. Jednostavno, sam dolazak na stadion je podrška Đuriću.

Ја сам мислио да је бојкот већ почео пре пар година, хехехехе. шалимо се, дабоме.
    иначе, гледао сам оно јуче, и моје мишљење је да је то по квалитету (без обзира што имају црнчуге, то је јерменска лига јеботе, еј!) екипа којој је требало да дате бар 2 у првој и 4-5 голова у другој утакмици. минимум. тако су и кладионице мислиле. очај један од фудбала, ако је било 2 добре акције с партизанове стране - добро је.
    но, да не испадне да пљујем партизан, јесам ја желео да прођу, ал' је срамота. тешко ћете оваквом игром до ЛШ и ЛЕ.
    а ово вечерас... бићу задовољан ако ови наши пајсери не приме више од једног гола. очајни су и они, мало ме је већ унапред срамота да гледам. још они коментари "па то је јако дуг пут, беле ноћи, другачија клима, временска разлика" унапред делују као оправдање за лошу игру. јагодину ћу да гледам сигурно, макар ће они да се боре тамо, кол'ко год да је рубин јачи. а воша ће да прође ваљда.
    кад бих могао да бирам, бирао бих да звезда и партизан дувају за европу у следећем колу, а да јагодина и воша прођу. то би било кул.

и још ово морам да напишем: у европи се види колико нам је очај лига и колико се у њој купују утакмице. исланђани су неки вождовац (претерао сам, више су младост апатин) а ови јермени су клуб типа смедерево. а с њима се мучимо као да су стеауа и копенхаген. увек ћемо ми због тога бити курац у тој европи, са пласирањем у једно европско такмичење сваке четврте године.

3. Kada ćete shvatiti da je naš fudbal na nivou jermenskog, , bugarskog, islandskog, irskog i prestati da se iščuđavate rezultatima?

4. Da li bi mi neka dobra dusa objasnila logiku na osnovu koje se odlucuje koliko ce koja zemlja u odredjenoj sezoni poslati klubova u kvalifikaciju za LS i LE?
    A za Partizan cu samo reci da je sinoc ugurao kurcinu u dupe ugledu koji ima srpski fudbal, a koji je i pre utakmice bio izrazito nizak. Uskoro ce se nasi klubovi grciti i sa timovima iz Andore i San Marina...

5. Na osnovu koeficijenta lige koji se određuje u odnosu na rezultate timova iz te lige u evropskim takmičenjima u poslednjih 5(nisam siguran) godina.

6. pseto88, to sam i ja gledao, jeste poslednjih 5, ali mi nije jasno koji koeficijent, odnosno koje mesto na lestvici moramo zauzeti da bi se fond klubova koje saljemo popravio na 5 (ili makar da ostane 4, a da klubovi krenu iz tipa 3. kola kvalifikacija, a ne drugog)

7. бићу задовољан ако ови наши пајсери не приме више од једног гола.

Mogli bismo da primimo vise od jednog, al' sva sreca pa je to zabranjeno na Islandu.

8. To iz kog kola klubovi kreću zavisi od klubova a ne od lige-tu se gleda učinak kluba u evropi.

A za pet u evropu teško mislim da bi trebalo da partizan uđe u grupnu fazu LŠ a zvezda ili neki drugi naš u grupnu fazu LE. O direktnom plasmanu u grupe u da ne pričam. Opet ponavljam MISLIM DA JE TAKO, nisam siguran da mi je račun valjan.

9. kakav ti je racun? mislim, koliki koeficijent moramo da ostvarimo za to?

10. Hrvatski je al jebiga.

11. znaci trebali bi da budemo u prvih 15 da bi dobili jos jednog predstavnika a trenutno smo 26.

12. Nisam video da je janpi okačio.

13. daleko smo mi od toga...

14. To iz kog kola klubovi kreću zavisi od klubova a ne od lige-tu se gleda učinak kluba u evropi.

Ово није тачно колико ја знам. Војводина има бољи коефицијент од Јагодине, али мора да игра коло више зато што је најлошија од три екипе по пласману у лиги (Јагодина је освојила куп, а то се рачуна као бољи резултат него пласман у лиги), а не по коефицијенту.

Наравно, играње од овог или оног кола је мало више осетљиво на број клубова и формат и чешће се мења. Нпр. за ову сезону нам је фалило пет-шест места да немамо екипу у првом колу (које је играла Војводина). Хрватима све три екипе играју од другог кола, а они су толико места испред нас. Да бисмо имали екипу која почиње од трећег требало би још пар места испред Хрвата. И тако... Коефицијент око 20 је нешто што обезбеђује боље услове, али то је од нас толико далеко сад.

15. Pa to smo mogli da ti kažemo i bez listi, koeficijenata i vikipedije sinak...

16. Ljudi ne zanosite se tim koeficijentima i slično. Naš fudbal je truo do te mere da ga treba sahraniti i to se najbolje vidi kad naši mađioničari igraju evropske utakmice. Tada ispliva kompletno njihovo neznanje, a dao Bog imaju ga i previše.

17. Гонзо, зајеби то, него ми нађи неки дописни посао тамо у новинама. Видиш како објашњавам коефицијенте. Са разумевањем.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.