Zbog čega ne čitaš definicije decxko?

1. Ajmo svi polako na čitanje, ae... :))
    ja odoK...

2. Jer je zasmejala nekog moda i on je morao da odabere.

3. сматрам да је све вредно дефинисања одавно написано овде и да су људи који су то радили боље од огромне већине нас то одрадили

Smatram da je sve vrijedno definisanja odavno napisano ođe i da su ljudi koji su to radili bolje od svih nas osim Puzzlefoxa to odradili.

E'o ispravio. Nema potrebe da zahvaljuješ.

4. ne može to tako. da se uvede da se definicije odabiraju konsenzusom.

5. paninaro
    pa što je odabrana?

Možda zato što je šaljiva, ili što je žensko autor. Nema treće. Mogu da pitam, pa da ti javim :)

6. e blago vama, omladino! :)

7. Ali nikako ljudi da ukapiraju da su ukusi različiti i da treba da ima više različitih tipova defki svuda po sajtu. I ima ih. Ima za svakoga ponešto.

8. Htedoh to i da napišem, treba na naslovnoj povremeno zadovoljiti sve ukuse, ali se ipak, priznaćete, u poslednje vreme ipak malo više forsira suv kvalitet. Samo me je mrzelo da to dopišem, jer i dalje mislim da je ono odabrano zbog ženskog autora, lolo.

9. Čuo sam da ima mod koji odabira samo ribama uglavnom. Tako se priča :)

10. Autorkinje su u deficitu i moraju se forsirati zarad opstanka zajednice!
    A i gazdu mogu da tuže NGO za zaštitu prava autorkinja, zbog poradi diskriminacije, a to nam se ne bi dopalo da se gazdi nešto desi.

11. Da vam ja nešto kažem dragi moji omladinci, ovde možete naći pravu, za ženidbu bre :)

12. Pa ja gledam na najnovijima se često desi da su sve neki debilni krateži ali izvuče se dosta dobrih defki. Ja sam generalno lak na plusu. Žao mi da dam minus nekako osim Dželi i kad je defka baš baš sranje.
    O tome svjedoče i moje ocijene (+6XXX:7X-)

E sad, ljude često mrzi da čitaju išta duže od 5 redova i onda obično izminusiraju krateže i preskoče kvalitetne duge defke i dođu ođe da pričaju kako je sajt otiša' u kurac.
    Licemjerje na najvišem nivou.

EDIT: Ne shvatite pogrešno da mislim da su svi krateži loši, naprotiv, ima sjajnih ali je realno mnogo veća šansa da će kratež biti sranje nego duga defka (naročito u periodima nezvaničnih šizenja kao što je skoro bilo "Kimi evo ti traka")

13. ne ocenjujem jer vuku pratim preko moba preko kog ne mogu da se ulogujem, ali citam... kad god imam pristup kompu i malo vremena, procitam bar stranicu-dve novih, ali polako odustajem.
    ne cita se jer su nove definicije mahom kapela, ono bas zasu... razmisljao sam da li je do mene, da nije moj ukus postao zahtevniji, ali nije. nalazim stalno stare definicije koje me oduseve. zato i uglavnom kopam po omiljenim definicijama autora cije misljenje i stvaralastvo cenim, ili iscitam neke autore (uglavnom koji su ranije pisali)

pazi ti ove tri odabrane definicije sto sad stoje (skoro napisane, a s obzirom da su odabrane one bi kao trebalo da budu najbolje iz tog skorijeg perioda)

Rukovati se s gluvonemom osobom

Upasti mu u reč.

hahahah, kapirate, kao, gluvonemi pricaju rukama, i onda im ti upadnes u rec jer mu ruka predstavlja rec, bez obzira sto upadanje u rec podrazumeva da neko prica, a tesko da neko "govori rukama" u trenutku kad se rukuje s tobom. doduse, jes urnebesno da dok gluvonemi pokazuju one njihove znakove rukama, ti uletis i rukujes se s njim, hahahaha urnebesno

Dejan Matić

Onaj sa većom glavom.

je l bi ovo trebalo da bude smesno? ili interesantno? ili sta?

Popuši mi pola kurca

Izraz koji, osim što vređa, ponižava uvređenog. Krajnji stepen ponižavanja sagovornika nedostojnog da sa tobom deli opštinu u kojoj živiš. Daje mu do znanja da nije ni za kurac. Ako se uputi ženi onda je fatalit.

I naravno, neizostavno "krajnji stepen" upotrebljen u definiciji, sto predstavlja svojevrsni kranji stepen kreativnosti, pa smo tako dosli da imamo milijarno krajnjih stepena, vrhunca, najvisih nivoa i sta ti ja znam cega, cesto i istih pojava. a i bez obzira na to definicija i izraz previse mlaki...

i pored toga masa igri recima u novim definicijama, uglavnom besmislenih, i dokazano hiljadu puta veoma laganih za pisanje i smisljanje, koje se mogu napraviti od bilo kog izraza ili reci u srpskom jeziku...

i tako, kao sto vec rece vorner i peki i serif gile i jos neko, nebitno, smoris se posle nekog vremena kad od 20 definicija procitas 10 teskih kapela, 5 losih, 2 solidne, 2 ok i jednu dobru.

ne moz da nateras nekog silom da cita... moras da ga privuces kvalitetom. ne kazem da nema sad dobrih autora, daleko od toga. ali odlazak (odnosno nepisanje) kvalitetnih autora nije nadomesten (svi sa tarzanije, amantino, kafka, abraxus, surovi, singrafes, kramponom,...).

a padu kvaliteta su doprineli i komentatori koji na vnugo definicije ostavljaju komentare "do jaja +++", i to uglavnom rade losi autori, ali i radi i recimo dzoni...
    a i odabrane znaju da budu, a i uglavnom su jako lose...

14. Ne samo što bih ukinuo pratnju, već bih stavio da prvo izlaze odabrane, pa onda popularne, s tim što bi se teže dobijala odabrana i malo bi duže stajale, sad kad postoje popularne.

15. Agilni
    Htedoh to i da napišem, treba na naslovnoj povremeno zadovoljiti sve ukuse, ali se ipak, priznaćete, u poslednje vreme ipak malo više forsira suv kvalitet.

Činjenica da nema mojih odabranih pobija tvoju teoriju!

16. Ne slušajte Đonija. Ovde je sve ili udato, ili maloletno ili karakondžulasto ili smorka.

Bem mu miša zar nisam svojim ličnim primerom pokaz'o da nije tako i da se može naći nešto pravo :)

17. Dejan Matić
    Onaj sa većom glavom.

je l bi ovo trebalo da bude smesno? ili interesantno? ili sta?

ja sam napisao to i nije mi bilo smješno.
    Al' ukusi se razlikuju. Dosta dobrih defki niti su zanimljive niti su smješne ali se nađu među odabranima zbog kvaliteta.
    Ova možda nije kvalitetna ali je za onoga ko ju je odabrao imala neki šmek.

Kostić se vole!

18. Ne samo što bih ukinuo pratnju, već bih stavio da prvo izlaze odabrane, pa onda popularne, s tim što bi se teže dobijala odabrana i malo bi duže stajale, sad kad postoje popularne.

Ovo htedoh na drugoj temi da napišem :)

19. откад нема страје, нечитљивост траје !!

20. Izvinjavam se što sam obrisao komentar, na koji je Đoni u međuvremenu brzo odgovorio, te ga ovde izdajemo u vidu saopštenja:

Ne slušajte Đonija. Ovde je sve ili udato, ili maloletno ili karakondžulasto ili smorka.

s tim što bi se teže dobijala odabrana i malo bi duže stajale, sad kad postoje popularne.

E pa ne. Oću svoj orden, nećete da me prevarite.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.