Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
NEMOJ DA MISLITE DA JA NEŠTO SAD ZAKUVAVAM, NIJE MI TO BILA NAMERA NIKAD
Ahahahha, Granjka Braman-kasta nadređena analna šalteruša :) Imaću to u vidu kad dođem da te na kolenima preklinjem da mi plemenito, gordo i ponosito u službi otadžbine udariš svoj moćan plavi štambilj na rešenje o slanju geometarske komisije koja određuje da li moj poljski čučavac sme ili ne sme da se nalazi na tom mestu gde se nalazi da ne bude slučajno suviše blizu komšijskoj međi, jer u ovoj zemlji mora da se zna neki red i sistem, sve mu jebem, a ne da pravi čučavce svako gde hoće.
Izgleda da jes, al nadam se da ću ga vremenom prestići, ima na Internetu onih prepričanih knjiga, pa ću probati.
Šta ćeš, nisam karakter, priznajem. Untermenš.
Crna Gora je belgijska.
sacekajte jos koju godinu evo MADJARSKA uvodi dvojna drzavljanstva za madjare sa podrucja vojvodine koji dokazu da su im preci iz austrougarske, pa cete i vi sa nama polako
Šta, moj pradeda i deda su bili podanici Austrougarske, Bosanci. Treba da tražim austrijsko državljanstvo? Ko zna da li ću ga dobiti...
pa oćeš...imaš uslove da budeš mađar, samo da imaš papir koji dokazuje, i određeno znanje mađarskog i da se plati malo i eto
Ali mađarski je mnogo težak. Jednom ja bio na nekom koncertu u Bačkoj Topoli, i ono gledam natpis na samoposluzi nešto ubij bože na mađarskom, reč duga i nerazumljiva (al skapiram ja da je samoposluga). Ja tamo upoznao nekog Mađara, lik me muvao, nije odmah shvatio da sam strejt, morao sam da mu crtam, jedva nabadao srpski. I, šta, pitam ja njega, šta znači to što piše na ulazu. On kaže: pa samoposluga. Al mene kopka, tolika reč, a znači samoposluga, mislim da se kod mađarskog i finskog i estonskog komplikovanije reči prave lepljenjem jedne reči na drugu, nešto kao kod nemačkog, pa kad ga spiči, tri ili četiri reči, a jedna reč. Aglutinativna tvorba reči, tako se to zove. I onda pitam lika, šta to iz delova znači, a on mi jedva objasni: uđeš-uzmeš sam-platiš-izneseš-ideš kući (il nešto tako). O, pomislih, do đavola sa takvim jezikom. I posle me prebiju u Novom Sadu kad sam se vraćao za Beograd. Posle sam iz radoznalosti išao na kurs finskog, isto tako nešto bez veze. Ne sviđa mi se, nikad ne bih mogao da učim mađarski.
jeste težak co crna žena, usto i odvratan ko govno, mađare ne razumem ni kad pokušavaju da pričaju srpski, a kamoli kad počnu da se ponašaju kao idioti na mađarskom.
ja glasam za granjku.
U pravu je covek
Šlihtaš se da ti da rešenje i štambilji da je tvoja međa pola metra u komšijinom dvorištu, je l' da?
Нешо, заразио те Лимар, али треба да разумеш да је његова вагинална пројекција о мом карактеру као аналном само теорија из психоанализе. Желим ти рећи - не увлачи ми се у анале, не пали ватру, час ће да дође Кизда са кантицом бензина.
poserem ti se u katastar.
Moju djedovinu nećeš prodavati tudjinu
nijeeee tako. pogrešno ste me razumeli. ne šlihtam se usta vas jebem obojicu.
Samo se slažem sa granjkinim tvrdnjama jer mi pun kurac te vaše racionalizacije i iskazivanje sopstvenog bunta prema društvu koje ga je očito u ranijem periodu kinjilo. Problem je što su to sad samo vetrenjače i da vam je vreme da produžite dalje.
Inače, sestra mi radi u katastru lololo
Kakve crne vetrenjače u zemlji koja je ogrezla u kriminal i korupciju? I gde dalje da produžim? Duguju mi hiljade evra, niko da mi plati, poresko mi za pišljivih četiristo evra duga šalje opomenu pred plenidbu? Direktor izdavačke kuće za koju sam uradio dva rečnika pravi se lud i već godinu dana ne mogu da ga nahvatam, angažujem uterivače dugova, njegovo opravdanje: pa nema se... Na tenderu ne možeš da prođeš jer je tender namešten. Završen projekat koji su odobrile ranije državne institucije ne može da se realizuje jer kako se promeni koji ministar, druga politika. Stvar koju imam niko neće da kupi jer bi određeni akademski krugovi iz budežta za nauku uzeli ogromne pare da isto to naprave, pa bi ih naravno među sobom razdelili, kome veštački kuk, kome vilica, kome neka kinta za unuke, a država im ne da, jer zna da to već postoji, ali joj treba odobrenje istih tih krugova da bi od mene kupili to. Država, sa kojom sam imao ugovor na 40 hiljada evra u dinarima sačekala je sa isplatom dok se ta suma nije pretvorila u 25 hiljada. Da bih isplatio programera moram da uzimam pozajmicu od zelenaša sa kamatom od deset posto mesečno. I tako. Vetrenjače.
Nešova sestra i Granjka su prodali Bogorodicu Ljevišku i Đurđeve Stupove :(
valdemare, zasluzujes isto ophodjenje prema tvome radu kao sto si i ti sam podrugivao granjkinom poslo.
Kako ti, tako i svi.
Kotejebe u prevodu
granjka je valdemarov dupli, provalio sam
Nije to isto, Granjka živi na mojoj sisi, dobija platu od poreza koji ja kao vlasnik preduzeća uplaćujem državi. Ja inferiorna rasa klasa radim kao crv sa raznim rečnicima, knjigama, lingvističkim programima i algoritmima, a on udara štambilje i ide na pauze, i čovek kad uđe kod njega u kancelariju, mora da skine kapu i ponizno da se ponaša, inače nema štambilja. To mi se ne sviđa, ja bih ulazio uvek u sud ili katastar ili poresko u bermudama, sa otkopčanim šlicem, bahato kao što i oni ulaze u moj život i novčanik. Ali neka neka, uvek u istoriji je bilo, kad se digne kuka i motika, prvo povešaju državni aparat, spale zemljišne knjige, a posle već razvoj događaja se odvija ovako ili onako.
što "neka neka"? Nisi siguran u razloge svoga puča ili se samo bojiš?
Аљаксе, сери у WC-у ЖИВОТИЊО нецивилизована! Тамо се обавља нужда.
Ово што Лимар пише је тачно. Сви то знамо, али нико ништа не предузима. Држава као систем не функционише, а да би се то променило, није довољно само рећи шта не ваља. Систем се полако мења и људи који га чине се боре прво између себе, па онда са политичким партијама (неки прелазе из једне у другу само да остану на својим позицијама), а на крају се боре и са грађанима који су неретко веома нецивилизовани, необразовани и благо речено заостали.
Да не дужим, Лимар је изнео свој проблем у неким грубим цртама. То погађа већину приватника. Питање је ко штити интересе приватника? Да ли имају своје удружење и своје лобисте у Влади? Ако у Америци постоје лобији и интересне групе, по чему је Србија посебна, па свако у њој мисли да је довољно да склопи посао и да ће бити исплаћен? На Западу удружења грађана и лобији дају ненормалне цифре за борбу за своје интересе. Када Срби то буду почели да раде, можда им крене на боље. Борба са ветрењачама нема смисла. Али борба са лошим друштвеним појавама, заосталим службама система, борба за своја права (и обавезе) и уједињавање у интересне групе увек има смисла. Чак и када се чини да није тако.