Pitajte granjku

1. Расни, има у коментарима ок објашњење, логично је.

2. Glupo je. Lavina ono nije mogla da uradi.

3. da li ima prevod knjige i da li ima film snimljen?

4. http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/duhovni-ivot/115-priznajem-postoji-bog
    Ок, бог садржи информације које истом том логиком морају да дођу из нечијег ума. Чији је то ум? Глупост. Бесконачна регресија, бесконачно "е али" ништа не доказује.

5. Jesi li ikad cuo da je lavina nekome iscupala jezik?

6. ja sam rasan Тооооооооооо леЂендоооооооооо! Филм ми дај! Да си женско, сад бих те пољубио.

7. Па нико није ни рекао да му је лавина ишчупала, него да је у лавини или бежећи од ње пао или шта већ и сам себи прегризао језик. Постоје и неки микроби који поједу језик, а можда сам то само сањао :)

8. ludi caku, sta imas ti protiv religioznosti?

ima razlike izmedju zatucanosti i verovanju u natprirodno i covekove religioznosti. zatucani ateista je gori nego vernik otvorenihij shvatanja, koji kapira i nauku, ali opet ne zeli da tek tako odbaci neka moralna nacela.

eto, ja verujem da ljudska svest nije sopstvena ko sto mislimo vec da je mozak deo skupa nekih vecih ideja, neke ogromne veze neurona, koje mogu da zive i nakon sto neko umre i da je svest samo poboljsana verzija generatora novih ideja od same evolucije.

a naucnik sam. sta's sad?

(dobro, malo kenjam za ovo o idejama, ali odreci se religije znaci odreci se filozofije, znaci odreci se nauke. i nema nikakva knjiga istorijskog bon-tona tipa biblije i kurana veze sa tim)

9. nasao sam na vojvodina net.gledacu veceras,veceras kuliram kod kuce.

10. Одрећи се религије не значи то, јер има стотине примера, али опет, нећу преко форума дуже, само уживо. Тако да кад дођеш у Београд, јави се. П.С. Играш ли још Иљушин?

11. jok. mada cu opet da pocnem malo da rgam simulatore, imam uplacen pocetnicki let (mozda i sa sletanjem) sad na cesni 152 za jedno mesec dana.

a jeste cak, religija je nauka ljudskog ponasanja sa spiritualne strane a ne samo behaviorijalne. ili kako vec socilozi to zovu, ja se samo razbacujem recima :)

12. Evo sad ja da te pitam kelte kao ateistu da li postujes obicaje (prase,jaja,svece...)?

13. provalio sam da nerviram ljude kad pricam sa njima o religiji zbog nacina na koji definisem religiju :)

14. eto, ja verujem da ljudska svest nije sopstvena ko sto mislimo vec da je mozak deo skupa nekih vecih ideja, neke ogromne veze neurona, koje mogu da zive i nakon sto neko umre i da je svest samo poboljsana verzija generatora novih ideja od same evolucije.

Dosta si uprostio, ali generalno i ja ovako verujem.

15. da, uprostio sam. imam jos svasta na ovu temu da filozofiram :)

16. eto, ja verujem da ljudska svest nije sopstvena ko sto mislimo vec da je mozak deo skupa nekih vecih ideja, neke ogromne veze neurona, koje mogu da zive i nakon sto neko umre i da je svest samo poboljsana verzija generatora novih ideja od same evolucije.

To se zove kolektivna svijest. Pričala mi jedna prof. u srednjoj koja se bavila neurologijom. Ono, doktor nauka je žena, tako da sigurno ne bi vjerovala u nešto što nema koliko toliko stabilnu potporu za sad.

EDIT: Tako bi se mogle objasniti recimo pojave sinhroniciteta. Možda čak i Deja Vu iako ja to više povezujem sa paralelnim dimenzijama.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.