Pitajte granjku

1. едит:
    наравно, можете рећи ''не треба ти религија да би пратио та морална начела'', АЛИ имајете на уму да је управо религија одговорна што су та иста морална начела добила тај општи статус ''да су изван религије'', тј. управо их је религија (у недостатку квалитетнијег термина) ''раширила''

Али су настала као последица биологије људи, тога ду људи живе у друштву и потребна је одређена хијерархија и морал да би оно функционисало. Прво су настали људи и друштво и морал па онда религија. Иживотиње имају неке протоморалне норме и друштвене одлике.

2. Горе је што се нерелигиозни људи као ти Чак боје да прихвате чињеницу да наука не може да докаже да Бог не постоји, и да није постојао, па покушавају да сваку расправу АПСОЛУТНО БЕЗ ИЈЕДНОГ ВАЉАНОГ АРГУМЕНТА окрену на то како је бог измишљен лик.

Да ли би радије имао председника или пријатеља или шта год, који каже да се климатске промене дешавају због разних фактора или неког који верује да то не постоји и да је свет створен пре пар хиљада година и да еволуција није нимало тачна?

3. Јер верујеш у нешто без основа, само ради вере и јер ти се свиђа. То је лоше, у животу треба да се водиш животом и разумом, а не нечим тамо.

Опет ћу да поновим питање: која вам је онда упоришна тачка тог разума, који вам је смер духовног раста?

4. Погледај све ове клипове, не могу да пишем, и рекао сам да нећу више. А вама је вера упоришна тачка? Зашто? Објасни како знаш да јето добро? Или боље од другог?

5. Jebo te koliko glupo djeluje kad neko kao važnu crtu ličnosti smatra nevjerovanje u postojanje nečega.
    Mislim ako smatram da nešto ne postoji ne razumijem zašto bih se zamarao time.

Ovo sto pazl rece.
    Samo bih dodao i ako smatra covek da postoji nesto treba da zadrzi za sebe i da ga boli sedam centi tvrde kurcine da nekoga ubedjuje u to. I ako verujes ili ne verujes to je tvoja stvar i sto bi bilo koga ubedjivao u suprotno.

6. Mislim da je religija, verovao u Boga uli ne, neoboriva činjenica. Svaki ikad poznati narod je izmislio neki vid religije i verovao u njega (ilu pak ne verovao, ali manjinski). Činjenica da svi imamo religiju, koja nastaje i nezavisno, kod međusobno nepovezanih grupa, slična je činjenici da su i sve grupe, pa i izolovane, izmislule neku tehnologiju. Ili da svi ljudi imaju ruke, mozak i dušu, kako god dušu definisao. Možda su današnje religije samo nagoveštaj buduće duhovnosti, o kojoj mi religiozni primitivci ne znamo ništa, kao što amazonska plemena ne znaju ništa o nanotehnologiji, ali u sebi svaki od njih ima mentalne kapacitete dovoljne za njeno razumevanje. Razmislite o tome, vernici i nevernici što se međusobno pljujete.

7. otvorite temu pitajte valdemara.

8. zar vas nije smorilo ovo,stalno se jedna te ista sranja ponavljaju u nedogled
    ako ce neko da veruje da je zmaj ispovracao univerzum,nek veruje,bole me kurac
    ako neko ne veruje,kul,iskuliras brate,verovanje u zmaja koji je povracao univerzum je jako kod druge osobe,pusti ga u kurac,jednostavno nikad nece se pomiriti sa suprotnim

ne kazem da iko tripuje mesiju,nego obicna forumska rasprava bi trebalo biti,al ocigledno ne moze biti,nekako imam osecaj kad govorim verniku da bog ne postoji,zaplace ko da ga ubedjujem da mu je keva kurva i ne ulazi mi se vise u to sranje nikako...

ako ne moze biti rasprava normalna,nek je i ne bude

a i zar van se ne cini ovo malo preprepreprezvakanom temom do zla BOGA

9. Mislim da od svih opijuma, Hriscanstvo ima najvise stepeni, hue.

10. https://www.youtube.com/watch?v=s3lwG4MytSI&feature=player_embedded

Čak maćora, kolika vreman provodi ova žemska u kadru, da znam da li da otvaram ili ne jer mi je net brz kao da vatam vajrles iz Sjeverne Koreje.

Ovakve naočarke furala moja MILF prof. engleskog u srednjoj. Malo je falilo da je pojebem.
    Drugoj isto MILFari sam jednom trljao kurčinu o guzicu pravila se da nije provalila a treća imala malo jače od 20 godina i već upala u klimaks iako je bila dobra čka.

11. Vecinu vremena je u kadru, kasnije se skine, fan service. :D

12. Lorens Kraus- Bog i Batina!
    Kad vidim da ima likova na sajtu koji kače klipove Lorensa Krausa, Ričarda Dokinsa, Tajsona... ja sam zadovoljan, zrnca razuma koja daju utehu i nadu. Ja sam mislio da sam jedini koji ih je upratio po fejsu i tviterima.

13. Ako neko mož da pronađe dokumentarac sa dokinskom i krausom unbelievers neka tutne u pvt, bio bih jako zahvalan. Pozz.

14. http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/duhovni-ivot/115-priznajem-postoji-bog

Лимар је одржао лекцију из социологије, за све оне који је нису имали или је нису учили. Религиозност је социјална одлика, као и музика, игра, народна ношња, језик. Мрзитељи музике би радо укинули музику као неразумну и бесмислену, али она за некога заправо има много смисла. Исто је и са другим социјалним одликама. Жао ми је атеиста који свој живот троше у оспоравању права другог и другачијег, посебно нечега у шта сами не верују. Замислите промашеност живота у коме трошите своје време образлажући Металикама да је Цеца краљица музике? Или да убеђујете рецимо Кинезе да прихвате српски језик, јер је научно доказано да је бољи, лакши и разумљивији од њиховог језика?

Ружно је и нецивилизовано сматрати да је она друга страна неразумна, глупа, ограничена ако не мисли као ја. Стога бих молио и једне и друге да то не раде, посебно атеисте који се куну у разум, а разумно не користе бонтон и речник.

Kad vidim da ima likova na sajtu koji kače klipove Lorensa Krausa, Ričarda Dokinsa, Tajsona... ja sam zadovoljan, zrnca razuma koja daju utehu i nadu.

Разум у модерно, секуларно друштво 20. века су највише унели религиозни људи попут М.Л. Кинга и Гандија. Никада, ниједан секуларни, атеистички вођа није успео да направи такве социјалне реформе у позитивном смислу без убијања и хапшења. Кинг и Ганди јесу. На мировним конференцијама о људским правима нико жив не цитира Докинса или Крауса, већ верске лидере. Чак и вутромани помињу Марлија који је био православац и растафаријанац. Сви знају ко је Марли и које су му поруке љубави и мира. Питајте колико обичних људи зна поруке љубави и мира Докинса, Анштајна, Крауса...

Молио бих учеснике форума да прекину са свађом око религије, јер заиста нема смисла. Религиозност и атеизам су као музика - неко воли ову, неко ону. Немојте се стога свађати око укуса и животног стила. Уживајте у својим животима и пустите друге да уживају у својима.

15. Луди Чак
    Нисмо сви еволуирали, неки јесмо, али ок, како ко еволуира баталиће срања и схватиће да је убиство лоше само по себи. А за абортус нећу да коментаришем, ако немаш мозга да схватиш зашто је абортус потребан и ок, онда немамо шта да причамо.

Заиста немам мозга да схватим оправданост абортуса, констатовано ми је медицински да је са мојим мозгом све у реду, па те молим да о овој теми заиста не причамо. Ту и нема шта да се прича. Као експериментисање отрова на живим људима. Сматрам наказном сваку помисао да се уништава тек зачето људско биће и увреду за разум, осећања, науку, религију и етику, тако да заиста није тема око које може пуно да се дискутује.

16. ja sam rasan Немам појма, прича је много занимљива, молио бих некога ко има више информација (линкова) да их постави овде.

17. Ja procitao oci mi ispale pa reko moram naci nekog strucnog.

18. Разум у модерно, секуларно друштво 20. века су највише унели религиозни људи попут М.Л. Кинга и Гандија. Никада, ниједан секуларни, атеистички вођа није успео да направи такве социјалне реформе у позитивном смислу без убијања и хапшења. Кинг и Ганди јесу. На мировним конференцијама о људским правима нико жив не цитира Докинса или Крауса, већ верске лидере. Чак и вутромани помињу Марлија који је био православац и растафаријанац. Сви знају ко је Марли и које су му поруке љубави и мира. Питајте колико обичних људи зна поруке љубави и мира Докинса, Анштајна, Крауса...

Ово је тако једнострано и слепо мишљење да је то страшно. Негирао си векове науке, што природне, што друштвене. Негирао си да су сви они људи које смо Реме и ја набројали на претходним странама учинили ишта добро по питању друштва да их нико не цитира. И узео си два највећи позера у хуманизму 20. века, не кажем да су лоши, али њих је најлакше узети за пример јер су мејнстрим, познати су, што би се рекло, хаусхолд нејм.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.