Pitajte granjku

1. У праву си, али ово моје пиле је из будућности, пиле које је рођено у материци, без љуске, ово је напредно пиленце. Стоп дискриминацији неизлегнутих пилића!

Znači već je rođeno? U budućnosti? u Hrvatskoj? Kako ti sve to znaš?
    Još tvrdiš da je pile tvoje?
    Da li si ti strani plaćenik, izdajnik ili ne daj bože Hrvat?
    Granjka, jesi li ti petao koji govori?

2. AHAAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

3. Natnat
    У праву си, али ово моје пиле је из будућности, пиле које је рођено у материци, без љуске, ово је напредно пиленце. Стоп дискриминацији неизлегнутих пилића!
    Znači već je rođeno? U budućnosti? u Hrvatskoj? Kako ti sve to znaš?
    Još tvrdiš da je pile tvoje?
    Da li si ti strani plaćenik, izdajnik ili ne daj bože Hrvat?
    Granjka, jesi li ti petao koji govori?

Јес, рођено је. Из будућности. Не у Хрватској, у Србији. Знам јер сам учествовао у процесу генетског инжењеринга. Имам ауторска права над пилетом.
    Ја сам пилићар.
    Нисам петао који говори, ја сам Бизон Који Седи.
    ПС. Ево слике мог пиленцета:
    http://s3.amazonaws.com/rapgenius/war_chicken.jpg

4. crkva: svi ne(stavi veru) su sotone i treba ih pobiti.
    nauka: genetski su nasi naucnici utvrdili da jevreji i svi ne arijeci jesu niza rasa i treba ih pobiti.
    mediji: (stavi naciju sa resursima) su teroristi i treba ih pobiti.

Опет су проблем глупи људи, а не наука. Већина верника скоро без размишљања верује свој ајатолаху, папи или патријарху. Зато их је лако исцимати око тога. Неко ко размишља неће на прву реченице да је неко нижа раса кренути да их убија. Хитлер и нацисти нису убедили Немце науком и тим методом. То је била лажна наука, Деретић стил, плус је била подржана идеологијом која је била квазирелигиозна и дубоко уврежена у народу, плус је социјална и екононска ситуација била у распаду. Сваки покушај показивања да је атеизам или наука исти курац ко религија је у крајњем случају неуспешан, јер се те две стране заснивају на дијаметрално супротним ставовима.

5. Добра поента и око једних и око других. Само глуп човек може сматрати другог тврдом тиквом и при томе покушавати да му промени мишљење. Али, не заборавите да је цео овај атеистичко-теистички циркус у Америкама направљен за медиокритете и једне и друге стране. То је социјални једне телевизијске културе засноване на бокс-менталитету где постоји арена и навијачи. Па ко кога боље млати. Примитивно у сваком погледу.

Pa sad, uz svo uvažavanje svih kategorija (pošto to nije baš crno belo- ili si atejsta ili vernik, već niz međuprelaza sa svim spektralnim koloritima) moram da se ne složim u potpunosti. Ako neko pokuša da promeni nečije mišljenje možda ne radi to iz zlih namera, i suprotno, mišljenje i treba da bude promenljiva stvar, jednostavno kad uvidiš da nisi bio u pravu promeniš mišljenje, ne budeš tvrdoglav do kraja. Zato ja i nemam svoje mišljenje nego uglavnom uvažavam mišljenja onih ljudi koji su ih utemeljili na dokazima, eksperimentima, radu. Kako jedna strana počiva uglavnom na hipotezama (pretpostavkama, kao ova celtova hipoteza za skupove i nadskupove neurona koja ni tebi nije najjasnija), a druga na teorijama (skup saznanja o nekoj temi sa polaznim hipotezama, a uz eksperimentalne potvrde, primenama istih u praksi, i sa mogućnošću predviđanja budućih događaja na osnovu njih) - ja se opredeljujem da uvažavam mišljenja ovih drugih.
    A taj cirkus u Americi je napravljen jer je došlo do velikog jaza u shvatanjima, sa jedne strane u Americi deluje ogroman broj naučnika koji su je učinili jednom od najvećih tehnoloških velesila (činjenica, znam da vam se ne sviđa, ali tako je), a sa druge strane, grupa evengelista je ukapirala da masa ljudi ostala duhovno osiromašena isceđena konzumerizmom i nametnutom potrošačkom manijom -TRAŽI UTEHU, traži neki viši smisao, i krenuli su da deluju u pravcu sopstenog bogaćenja na račun tog zaglupljenog sloga (koji je i najbrojniji). I uspevaju u tome, jer je religijska dogma primamljiva, dosta toga obećava, daje lažne utehe, placeba, smislove, sa lakoćom objašnjava postanke sveta, uzdiže ljudsku vrstu i postavlja je u centar univerzuma.... I oni nastavljaju da mlate pare na toj sveopštoj gluposti, okreću narod protiv nauke, vode kampanje protiv vakcinacija, pokreću megamašineriju alternativnog lečenja sa ključnim rečima: ''tradicija'', ''prirodno'', ''organski'', '''non GMO''... Haos. Taj ''rat'' ne može spontano da se zaustavi dok neki likovi tipa Dokins ne preseku u korenu.
    Neko pomenu (ako ne i više njih) da je ateizam nova sekta pa kao neće biti deo iste, ćao zdravo. Kako može biti sekta NE pripadanje nečemu? Ako sam ja A-političan, nisam deo sekte apolitičnih, Ako ne navijam ni za Partizan ni za Zvezdu nisam sektaš, samo ne vidim bitnu razliku sem boje dresova da bih se priklanjao jednom, a mrzeo drugi tim i njegove navijače.
    Mislim da glavna razlika između religioznih i nereligioznih ljudi odnosno u naučnom i religioznom pogledu na svet (moja pretpostavka, ne tvrdim) leži u različitom stepenu radoznalosti prema prirodi. Religiozne ljude zabole za prirodu, mehanizme delovanja zakona prirode, atome, ćelije, zvezde, galaksije... jednostavno to je van sfere njihovog interesovanja sem neke površne filozofije koja je potkopana generalno lošim kapiranjem kako zapravo priroda funkcioniše. A sa druge strane, čovek koji se bavi naukom ima tu osobinu da želi da sazna istinu, da je proveri, utvrdi, opovrgne ako može, nađe neku bolju istinu, izmeri, premeri, preračuna, uzme podatke sa rezervom, nastavi da ekperimentiše, proučava.... Rezultat obe ''filozofije'' je da imamo ratove i ubijanja ljudi koji veruju u drugog izmišljenog boga, a sa druge imamo i smartfonove pa možemo da zajebavamo i da idemo na fejs.

6. Луди Чак
    Опет су проблем глупи људи, а не наука. Већина верника скоро без размишљања верује свој ајатолаху, папи или патријарху. Зато их је лако исцимати око тога. Неко ко размишља неће на прву реченице да је неко нижа раса кренути да их убија. Хитлер и нацисти нису убедили Немце науком и тим методом. То је била лажна наука, Деретић стил, плус је била подржана идеологијом која је била квазирелигиозна и дубоко уврежена у народу, плус је социјална и екононска ситуација била у распаду. Сваки покушај показивања да је атеизам или наука исти курац ко религија је у крајњем случају неуспешан, јер се те две стране заснивају на дијаметрално супротним ставовима.

Мало је мучно читати селективно размишљање на тему религије и науке. Било би лепо да сви напрегну свој мозак и своја морална мерила па да кажу једном истину - ништа није црно-бело. А и ти и Трулекс Крпа и поједини само тако видите свет око себе. Или је наука или је религија. Нема ништа између. Готово нацистички. Онда се удари на грубе класификације, на пропаганду, генерализовање па и етикетирање.
    Неко је већ поменуо Леви Строса. Човек је био начуник. Његове идеје су биле револуционарне када их је износио. Данас видимо да је у неким ставовима био потпуни примитивац, расиста и женомрзац. Али ко сме да му оспори позитивне доприносе науци и социологији? Хајде да га пљунем и обележим као оваквог и онаквог јер ми се не свиђају његова уверења. Јер све гледам црно бело.
    Хитлер и нацисти су науком тога времена систематично уверавали људе о супериорној белој раси, а све на основу научника антрополога, међу којима су била и учења Леви Строса, као и Дарвина. Да ли је Дарвин то хтео? Или Строс? Сумњам.
    Наука, религија и атеизам се не могу називати курцима, а свако вређање било ког од наведеног је просто примитивно. Грађанско васпитање налаже културан разговор, а ако ћемо говорити полним органима и телесним излучевинама, онда дефинитивно треба прекидати комуникацију.

7. Granjanka jesi li ista skontao za one mrtve Ruse?

8. Zato je Kant bio institucija, rek'o lepo čoik da je Bog ''stvar po sebi'' i nije raspravljao o tome. On nema metafiziku i to je najpametnije.

9. Трулекс,
    Молио бих да не вређаш никога и ништа. Ако мислиш другачије, то је у реду. Али за тебе важи исти коментар као и за Лудог Чака. Гађајте се тим изразима на неком другом месту.
    У 21. веку важи идеја слободе да свако верује у шта хоће и да сам дефиниште свој живот и своја уверења.

Ako neko pokuša da promeni nečije mišljenje možda ne radi to iz zlih namera, i suprotno, mišljenje i treba da bude promenljiva stvar, jednostavno kad uvidiš da nisi bio u pravu promeniš mišljenje, ne budeš tvrdoglav do kraja.

- Тај неко треба једино да мења своје мишљење. Знаш, сви диктатори су почели своје каријере тако што су мењали мишљења других људи. Убеди Кинезе да је научно доказано да је српски језик лакши и једноставнији од њиховог. Убеди их. Ајде, као Вук С. Караџић књигу у шаке, па убеђуј! Просветљује тврдоглаве, глупе, тупе, заостале Кинезе! Оћеш...

-TRAŽI UTEHU, traži neki viši smisao, i krenuli su da deluju u pravcu sopstenog bogaćenja na račun tog zaglupljenog sloga (koji je i najbrojniji). I uspevaju u tome, jer je religijska dogma primamljiva, dosta toga obećava, daje lažne utehe, placeba, smislove, sa lakoćom objašnjava postanke sveta, uzdiže ljudsku vrstu i postavlja je u centar univerzuma.... I oni nastavljaju da mlate pare na toj sveopštoj gluposti, okreću narod protiv nauke, vode kampanje protiv vakcinacija, pokreću megamašineriju alternativnog lečenja sa ključnim rečima: ''tradicija'', ''prirodno'', ''organski'', '''non GMO''...

Ево школског примера генерализације, мржње, примитивизма, ограничености, предрасуда, фашизма и дискриминације. Нема религиозних научника? Сви верници немају високо образовање? Већина је глупа? Вакцине су добре, нема лоших? Алтернативно лечење не постоји?
    Овим мерилима када би измерили побожног Њутна, он би испао крезуби балегар. А човек је дао бесмртни допринос науци. Ко има право да у њему избрише део религиозне или научне личности? Поморите се са тиме да немате право ни моћ да вршите психичко насиље и комадање људске личности.

Taj ''rat'' ne može spontano da se zaustavi dok neki likovi tipa Dokins ne preseku u korenu.
    - Докинс само својим примитивизмом наоружава гомилу будућих сциентофашиста који ће заменити инквизицију средњег века. Разум и секуларизам говоре против човека као што је Докинс из простог разлога што човек крши њихова основна начела, као и елементарна права грађана земље у којој живи.

Rezultat obe ''filozofije'' je da imamo ratove i ubijanja ljudi koji veruju u drugog izmišljenog boga, a sa druge imamo i smartfonove pa možemo da zajebavamo i da idemo na fejs.
    - Ето црно-беле слике о којој сам говорио. Да, имамо смартфонове којима управљамо дроновима који пак, бацају касетне бомбе по авганистанској деци. Сјајан напредак! Дакле, измишљеног бога смо заменили са реалним потребама да убијамо друге због нафте, гаса, злата, људских органа. Живела наука! (саркастичан сам)
    Да не би имали ОВАКВЕ једностране, ускогруде црно-беле представе о свету око нас, потребно је да схватимо да смо једна врста, један род, једна планета и да те сукобе око мишљења и веровања треба да оставимо за свој лични простор и своје истомишљенике.

10. Granjka, da li su Crnogrci najstariji narod na planeti, a samim tim, Crna Gora kolijevka života?

11. KO JE UKRAO MED PASĆE MU PČELA NA GLAVU

12. ja sam rasan
    Granjanka jesi li ista skontao za one mrtve Ruse?

Мени је најлогичније било да су заиста прсли од вортекса, а можда и мало залили вотком, па се разбежали. Међутим, то присуство радијације мрси рачуне.
    Јел ти верујеш у ванземаљце?

13. Ja sam video NLO!!!

14. Како је изгледао? Јесу те повели на вожњу?

15. Ma bili su ili amerikanci ili vanzemaljci. Bilo je zvezdano nebo i video sam 5 objekta koje kruze u krugu iznad grada rasporedjeni u formaciji. Kruzili su tacno 1 sat i napolju se cula neka huka.

16. А и ти и Трулекс Крпа и поједини само тако видите свет око себе. Или је наука или је религија. Нема ништа између. Готово нацистички

pa ja u prvoj rečenici rekoh da postoji niz međuprelaza u shvatanjima da ništa nije crno belo sem dresa Partizana.

Хитлер и нацисти су науком тога времена систематично уверавали људе о супериорној белој раси, а све на основу научника антрополога, међу којима су била и учења Леви Строса, као и Дарвина. Да ли је Дарвин то хтео? Или Строс? Сумњам.

Objašnjeno milion puta, zloupotreba nauke, nije sama nauka to uradila, a i nije u pitanju ni samo zloupotreba nego i njena pogrešna interpretacija, dakle zloupotreba iskrivljenih saznanja iz nauke zarad destruktivnih ciljeva.

Трулекс,
    Молио бих да не вређаш никога и ништа. Ако мислиш другачије, то је у реду.

Ja rekoh da ne mislim, već se priklanjam mišljenjima koja imaju naučnu osnovu, koja se eksperimentalno mogu potvrditi i koja su bliže istini od nekih drugih. Mada i to je u neku ruku mišljenje, ali ga ne namećem, samo iznosim uz dužno nepoštovanje onih koji nameću bajke kao izvore dokaza, nameću običaje i pravila ponašanja koja nemaju smisla, negiraju i nipodaštavaju rad onih čije proizvode uveliko koriste u svakodnevnom životu, itd, itd.

Знаш, сви диктатори су почели своје каријере тако што су мењали мишљења других људи

Ovo je već skok na drugu temu koja nema veze s početnom, pogotovo ovaj primer sa Kinezima i Vukom Karadžićem je van konteksta. Nemam nameru da ubeđujem Kineze da je njihov jezik loš, ali bih pokuao nekako da ubedim ljude da je nemoguće da milion vrsta životinja može da stane u drveni čamac koji je napravilo sedmoro ljudi.

Нема религиозних научника?

Ima, ali su u manjini.

Сви верници немају високо образовање? Већина је глупа?

ne znam da li je većina vernika glupa, uglavnom, primećujem da im logika nije jača strana i da se vode emocionalnim razmišljanjem, na uštrb razumsko/racionalnog. (neka onako gruba generalizacija, u domenu pretpostavke, dakle, ne tvrdim)

17. Ево школског примера генерализације, мржње, примитивизма, ограничености, предрасуда, фашизма и дискриминације. Нема религиозних научника? Сви верници немају високо образовање? Већина је глупа? Вакцине су добре, нема лоших? Алтернативно лечење не постоји?
    Овим мерилима када би измерили побожног Њутна, он би испао крезуби балегар. А човек је дао бесмртни допринос науци. Ко има право да у њему избрише део религиозне или научне личности? Поморите се са тиме да немате право ни моћ да вршите психичко насиље и комадање људске личности.

И опет још једна безочна крађа паметних људи и слепило за истину. Ајде реци ми колико је религиозно истраживање Библије и Њутново баљезгање о вери и томе допринело науци? Човек је пола живота бацио у воду, на алхемију и Библију. Е сад замисли да се бавио науком. И још једно, морате да схватите да наука није аморална и да постоји здрав разум и морал. Само баљезгате, гарантујем да нико од вас није погледао ниједан клип од оних што сам качио. Бојите се да искорачите из ваше чауре. И нисам се ја родио као атеиста, одрастао сам у умерено религиозном окружењу, са људима сличним вама и тако сам размишљао, али сам погледао стотине емисија и клипови и прочитао стотине чланака и књига што о религији, што о другим темама, као и саму Библију неколико пута.

18. говно сајентолошко

19. i stari i novi zavet ali više stari

20. Ljudi, ne raspravlja se o ovome jebovasleb. Samo jedna stvar se ne sme, da ateista kaže da su vernici retardi što veruju i obrnuto. Stvar ličnog stava, postojanje Boga ne možemo dokazati... ''Verujem, jer je apsurdno''
    ''Sin Božji je raspet, ne stidimo se toga, jer je to sramota; sin Božji je umro, potpuno verujemo u to, jer je to apsurdno. I sahranjen uskrsnuo je; to je tačno, jer je nemoguće. ''- Tertulijan

I to je to. O metafizici se može teoretisati ali ne i raspravljati. Mislim, može naravno, ali nema svrhe.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.