Pravda za istinu o Rusima

1. @Borko: Tako 'e, Putin je lično zaslužan što je Rus osvojio Vimbldon, Nobelovu nagradu iz fizike i što je grupica ljudi uspela da najefikasnije ubacije pak u mrežicu. 'Returned Crimea back to Russia' se takođe zove aneksija dela teritorije suverene države. Što se tiče ekomonije, 2014. su im uvede sankcije i rublja je na ivici kolapsa. Dakle, da – obiće im se o glavu. Uostalom, Rusija je druga na listi Indeksa burazerskog kapitalizma, ako to išta ikome znači.

2. 'Returned Crimea back to Russia' se takođe zove aneksija dela teritorije suverene države.

Ne, ja mislim da je pripajanju Krima Rusiji prethodila secesija Krima od Ukrajine, a i kako bi drugo po logičnom razvoju događaja. Od jedne suverene države otcepio se, posle referenduma na koji nije imao pravo, jedan njen deo. Odvratno zvuči, i suprotno je međunarodnom pravu. Zato bi trebalo u Beogradu da poništite priznanje bivših jugoslovenskih republika, jer su se odvojile suprotno ustavu i međunarodnom pravu, a dve od njih posle su se još priključile nekoj uniji zemalja koje zauzimaju krajnje zapadni deo evroazijskog kontinenta.

3. Vlasnirabe, mislis ovako, tekst od strane zapadnih medija?

http://money.cnn.com/2015/04/10/investing/russia-ruble-2015-surge/

Dodao bih analizi i cenu nafte koja je i dalje idiotski niska.

4. Ja ne sporim očigledno da je Rusija, u ekonomskom pogledu, "zemlja u razvoju" (tzv. developING country). Samo je glupo to pripisivati lično Putinu, čiji vojni avanturizam je i izazvao kolaps rublje prošle godine. Rusija je bogata fosilnim gorivima i to je ključ njenog napretka. No, fosilna goriva nisu večna. Država je i dalje duboko korumpirana... da ne spominjem famozne oligarhe i njihovu mutnu spregu sa vlašću.

5. Ruski oligarsi su mala maca u odnosu na zapadne zemlje, gdje procentualno ima puno više kriminalaca, samo na zapadu postoji "bonton-maska" na licu, pa onda javnost kaže "ma nije on, ne može on biti tajkun/silovatelj/ubica/švercer, on je otac 3 djece, pomoćnik ministra/poznati biznismen/humanitarni radnik/član udruženja tog i tog"....

6. Pretpostavljam da ne možeš da navedeš izvor za te hrabre tvrdnje.

7. Koji izvor? Kriminal je došao sa Zapada, sinko, upamti. I oni imaju zakone koji važe samo za običnu, sitnu raju.

8. Odnos zapadnih zemalja prema spoljnoj, pomalo i unutrašnjoj politici Rusije liči mi na onaj vic: Iskrcao se brod negde u Tihom okeanu, na neko dotad nepoznato ostrvo, nalete na neke domoroce, i odmah ih pitaju:
    - A ima li ovde ljudoždera?
    - Nema više.
    - Uf, dobro je... A šta je bilo sa njima?
    - Pa pojeli smo ih.

9. Kriminal je došao sa Zapada, sinko, upamti.

Ok, sad samo troluješ, a ja se nadao kakvoj-takvoj diskusiji. Baš sam naivan, kao da nisam godinama na ovom forumu.

10. Znam samo da su se Rusi zamjerili manjem broju ljudi nego Zapad, čak su ih i ubili manje nego Zapad.

11. Diskusija je čudo, kad ti riječi ne pašu, kažeš da trolujem.

12. Samo je glupo to pripisivati lično Putinu, čiji vojni avanturizam je i izazvao kolaps rublje prošle godine. Rusija je bogata fosilnim gorivima i to je ključ njenog napretka.

Шта, као небитно је ко је на власти ако земља има природна богатства? Што су онда под Јелцином били рупетина од државе? Што ми са нашим пољопривредним/рудним/јебем ли га каквим све потенцијалима не живимо бар достојно људске врсте ако не и боље од тога?

http://1.bp.blogspot.com/-YAzv8iWkIpg/U6qMsPACBeI/AAAAAAAAJVM/v05iyuAxkvo/s1600/5.jpg

13. :(((((((((((((((((((

14. Nemoćan sam pred argumentima. Poražen od strane vrhunskih oratora. Pokazali ste mi da sam izvan vaše lige. Povlačim se u svoju rupu.

15. Sljedeći put samo nemoj tako čvrsto ostajati pri svom mišljenju, mlad si za to.

16. Apsilutno nije glupo to pripisati Putinu, jer da nije bilo njega, Rusija je bila da i pored svih tih bogatstava prođe kao Libija. I to je bio cilj Ukrajinske krize. Povrh tog, Ukrajina je izazvana od strane USA, a Putinovi potezi su iznuđeni. Zapad boli što su bili neočekivani. Da nije bile referenduma, nastalo bi mnogo veće sranje, jer bi US i NATO imali podršku i odrešene ruke za pravčjenje debelog sranja Rusiji

17. једва чекам да уђемо у нато и да крадем усране руске фрижидере и веш машине из педесетих кад им покоримо оно говно од земље

18. Putin je namerno izazvao sranje u Ukrajini pomoću svojih špijuna godinu ranije, jer je sranje planirano za ovu i sledeću godinu.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.