Зашто мрзите Београд?

1. Ja bas volim kad dodje neko sa strane, a da nije Crnogorac. Naucis svasta nesto novo o Srbiji, obicajima, ako nisi kompleksas, pa ti smeta kako prica neko. Ja recimo volim da se sprdam kad krene neko da zavlaci, ali sve u granicama normale. Na treningu kad krenu Vranjanac, Nislija, Krusevljanin i ovaj iz Vrnjacke Banje da pricaju, ja gledam i ne verujem da je isti jezik. :D

Generalno, Beograd je jedino mesto u Srbiji, gde mozes da osetis na neki nacin kako je u velikim gradovima sveta. Samo sto je i za njih Beograd selendra. Ali opet, eto, na neki nacin vidis kako funkcionise tamo negde i gde si ti u odnosu na druge. Jednostavno, ono sto je recimo Njujork Amerima, to je Bg Srbima...Spoj svega i svacega, za svaciji ukus ima nesto.

2. ko je bio u bmv-u?

3. И од кад се то познавање граматике сматра конформизмом за сажаљивање? То је ствар културе и општег образовања, а не додворавање Шомијевцима и братебрате-звезда-брате-партизан ликовима.

Не знам, нисам ни коментарисао граматику. Ја сам дошао из Зап. Србије у Београд, људи препознају по акценту одакле сам, код нас се прича граматички правилно, а за више од десет година нисам имао нити један једини проблем са "етикетирањем". Нисам ни чуо да се неко око тога расправља. Додуше, примећујем да помало влада нека тиха нетрпељивост према Црногорцима, не могу да кажем да разумем зашто, али сигурно некоме не смета акценат који имају.

Тужно ми је мало било ово:

ispeglaj svoje lokalne akcente, i neće te etiketirati

Надам се да си ово мало претерао и да не мислиш тако. Београђани су генерално људи као и сваки други и прихватиће те са каквим год акцентом, а свуда ћеш наћи неке који ће те етикетирати, било због овога или онога.

Иначе, Београд волим мање од родног града, а више од било ког другог српског. А иначе волим све градове у Србији, па се извињавам што тролујем тему.

4. MRZIM OFKU I BLIZANCE
    MRZIM TEBE ĐILASE SA BUSPLUSOM U RUCI

5. Truć je super i ja ga mogu podneti!

6. MRZIM OFKU I BLIZANCE
    MRZIM TEBE ĐILASE SA BUSPLUSOM U RUCI

ПОБИЋУ СВЕ РИЏОВ'Е

7. Mickey Savage
    Truć je super i ja ga mogu podneti!

ako ovu ironičnu opasku prevedemo dolazi se do suprotnog značenja.
    Ljudi ovo je tema za mržnju, mrzite, ne volite. Jer lepo napisao lazić u uvodnom postu ?
    A stvarno je ona luda manekenka iz dokumentarca u pravu. Nekako mi je simpatična. Treba proterati seljane koji su se skotrljali ko zna odakle i dovukli svoj napadni lokal-patriotizam - mi smo najbolji, naš kraj je najbolji, najbolje se priča kod nas, najduhovitiji ljudi, najbolja hrana, najlepša priroda...bla bla, ali vaš grad je odmah na drugom mestu jer mi daje epitet beograđanin i sasam urban u pizdu materinu iako pričam ađuađu i neznam da upotrebim četku za wc šolju posle upotrebe i kenjam u bide bole me, to nema u moje selo, al udobno u pm...

8. ko je bio tu na keju?

9. Milan Milutinovic, onaj sto je bio predsednik Srbije pre Tarisa Bodica, je jedan od najstarijih beogradjana, tipa njemu su barem tri predaka po muskoj liniji beogradjani, a s obzirom da ima 70 godina, znaci da su mu Beogradski koreni iz barem XIX veka; ali se pocetkom XXI veka morao sluzbeno preseliti u Hag.

10. Možda eventualno zbog ovakvih svinjogojaca koji su ga zagadili
    http://www.youtube.com/watch?v=j2keb2Jd0xg

11. Био два пута. Нигде намргођених људи, Београђани нам живот спасили други пут кад је градски у питању. Тај други пут ми је требало 4 сата од железничке до Аде Хује, успорили ме буксна и вопи мало, али чини ми се да је превише, кад га тад нисам намрзо, никад нећу.

ЕДИТ: Бацио кењ, није да нема. Ал шта год нам требало неко се нашао да нам помогне. Исто ко код куће, само пропорцијалније веће. Ако ми овде два циганчета дрндају телефоном, тамо 5, ако има овде 3 добре рибе у бусу, тамо их има 9 итд.

12. AL GA NE SPOMINJEMMMMM EEEEEEEE!!!!

13. 4 padeža sasvim dovoljna, a kad odem u bg čujem još 3 jebote, mislim ko će sve to da povata lol

14. Natnat Са овим прасетом можеш отворити тему - грозне велике животиње. Београд је у политичком смислу вредан сваке мржње и презира.

15. Да ли је сепаратизам универзална љуцка особина или само краси одређена поднебља, типа наше? Да ли је битно окружење и друштвени калупи у којима јединка одраста да би та индивидуа развила сепаратистички дух?
    Нишке вести почињу следећом фразом: ''Ви гледате те и те вести ГЛАВНОГ ГРАДА ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ''. И јужњаци постали аутономаши богда чува! Сви би да се цепају. Задње време дошло.

16. Truleks Krpо, логично је да Јужњаци хоће да се сепаратишу, када ту живе углавном Срби, а имају мање права него пси и мачке по Београду и Новоме Саду. А гди су њини новци? А где су њихова права? Срби се других Срба сете само када се припуца, посебно око Прешева, Бујановца и Медвеђе. Доле нико неће да сиђе и пита Србе како живе. Срби северно од Ниша и не знају шта све постоји ``доле`` и колико је значајан тај крај. Ја сам био више пута, па говорим из искуства. Ево, да спроведем анкету овде на Вукајлији па да видиш о чему причамо:
    Питања важе само за људе који живе од Ниша ка Београду:
    1. Где се налази манастир Поганово?
    2. Да ли сте некада били у Димитровграду?
    3. Како се по српском имену називао Димитровград пре доласка комуниста на власт? (ето да не каже Кизо да му нисам споменуо фамелију)
    4. Ко је покренуо петицију да се Димитровграду врати српски назив? (изненадили бисте се)
    5. Која општина на југу Србије је платила Турцима да не изграде џамију током османског периода окупације? (јединствен пример на југу, али и у осталим деловима Србије)
    6. Где се налази Чегар?
    7. Да ли сте били на Чегру?
    8. Умете ли да покажете на мапи Србије где се налази Грделица?
    Важно да се шетају гузице по Београду и другим ``метрополама и градовима``, а сви други могу да цркну.

17. e jesi likčina!
    Što se tiče odgovora, samo na poslednja tri pitanja je DA, ovo ostalo pojma nemam, napiši odgovore, neće da škodi.

18. dimitrovgrad? ua bugari!

19. 1. зато што има више Црногораца него Срба

2. зато што песму о њему пева Цеца

3. зато што има јебене трамваје

4. зато што је ФК Вождовац одатле

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.