DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

1. ognjetina,jesi li svestan koliko je objasnio ovaj tvoj post

2. na kdve reci su objasnile na 3 nacina,mozda i vise,ja vidim 3

3. taman da bacim neki saleizam provalim da da ognjetina mužjak.

4. haha koji kralj ovaj Ognjetina sve ti jebem

5. Роботи смо, јако компликовани биолошки роботи, и због те компликованости имамо илузију да нисмо роботи, јер нам људскост не дозвољава да пређемо преко жеља и илузија и признамо себи да смо само врло напредни роботи.

Je l' ovo tvoje mišljenje ili imaš neki dokaz za ovu tvrdnju? (zanemariću onu Valdemarovu primedbu, i La Metri je nazvao svoje kapitalno delo "Man a Machine", malo poetike nije na odmet)

6. Мешавина мишљења и доказа. Мрзи ме са телефона и мтс интернета више да пишем.

7. Nije baš hardkor dokaz, ali je interesantno. Evo baga koji postoji u računaru koji pokreće austalijske tvrdokrilce: http://www.npr.org/blogs/krulwich/2013/06/19/193493225/the-love-that-dared-not-speak-its-name-of-a-beetle-for-a-beer-bottle

Sličan bag (superstimulans) postoji i u ljudima. Iako si svestan da model sa strukom od 40cm i bokovima od 90cm ne može da ti rodi decu ipak ti se diže kurac sam od sebe.

8. Seks i razmnožavanje nisu isto. Seks je kulturna funkcija, istina sa biološkim korenima u instinktu za nastavak vrste, a ovde opet vidim svođenje na biologiju. Cccc... Čitajte bar Frojda, on je popularan.

9. Seks i razmnožavanje nisu isto

ne znam čemu ova konstatacija kad niko nije tvrdio suprotno. Verovatno hoćeš da opet sve posmatraš kao da je čovek jedini stvor na planeti i da je on izmislio seks (koji je btw milijardu godina stariji od naše vrste) pa je to kulturna funkcija isključivo vezanaa za njega (čoveka). Mnoge životinje imaju seks čisto radi uživanja, socijalne komunikacije , nazovi kako hoćeš -životinjske kulture : delfini, mnoge vrste majmuna. Verovatno i još neke ali ajde da ne pišem neprovereno, a ovo se uglavnom zna. Mi čitamo frojda, a ti bi mogao da odgledaš neku emisiju Opstanka, Kosmosa, tako nešto, neće da škodi ;)
    EDIT: A i ovo što je okačio pišem uz vetar sa bubama koje se instinktivno ponašaju na flaši jer ima sličnu teksturu kao ženka te vrste može da se primeni i na ljude (doduše ne sve), ali evidentno je da se muškarcima diže na silikonke iako znaju da silikon nema nikakvu biološku prednost, silikon je prevara, šminka, lažno pokazuje da je ženka plodnija nego što jeste. To je ono vođenje instinktima i emocijama. A ko uključi razum može da mu bude odvratno. Ej bre onaj puzl drka na crteže šarenih konjića i manga stripove sa buljavim devojčicama o kakvoj kulturi pričamo...

10. Verovatno hoćeš da opet sve posmatraš kao da je čovek jedini stvor na planeti i da je on izmislio seks (koji je btw milijardu godina stariji od naše vrste) pa je to kulturna funkcija isključivo vezanaa za njega (čoveka).

Zavisi kako gledaš na seks. Ako gledaš kao na kopulaciju, onda naravno da to čovek nije izmislio. Ali ako kulturu shvataš kao nešto tipa bonton, okani se komentarisanja. Seks je jedan od strukturnih elemenata u čovekovoj kulturi, eto gledaj pitanje rodnih i polnih uloga. To je društveno pitanje: dopušteno, zabranjeno, izvor čovekovog identiteta i statusa u društvu, odnosa prema sebi, zabrana incesta, poligamija, monogamija, patrijarhat, matrijarhat, gej parada i tako to. Što mislim da je kod životinja na bazičnom nivou: jebeš ili ne jebeš. Redukcionisto.

11. Seks je jedan od strukturnih elemenata u čovekovoj kulturi

Niko ovo nije osporavao, predviđaš stavove drugih i kritikuješ ih. svađaš se sam sa sobom.

Što mislim da je kod životinja na bazičnom nivou: jebeš ili ne jebeš

Grešiš. Prvo nije na bazičnom nivou, drugo ne možeš da napraviš takvu generalizaciju jer svaka vrsta ima drugačije uređenje i hijerarhiju unutar svojih populacija, svaka vrsta ima određenu evolutivnu strategiju, ''pravila razmnožavanja'', socijalne interakcije članova populacije, ima i gejeva (doduše nema parade :P).... Ti nisi ni svestan koliki deo zanemaruješ zbog svoje antropocentričnosti i koliko si zapravo ograničen.

12. kad se već gađaš antropocentrizmom, kako onda nazivaš svoje pojmove - 'vrsta ima hijerarhiju', 'vrsta ima pravila', 'vrsta ima strategiju', 'socijalne interakcije članova populacije' ?

13. Ti nisi ni svestan koliki deo zanemaruješ zbog svoje antropocentričnosti i koliko si zapravo ograničen.

Ne, ja ne pokušavam da gledam antropocentrično. Zašto sam antropocentričan ako kažem da kod seksa, ljudskog, recimo postoji simbolički aspekt, simbolička razmena - što je životinjama nepojamno, jer je ljudska civilizacija zasnovana na kulturnim kodovima (pazi, opet ne mislim na "kultura je nemoj da mljackaš dok jedeš"), koji se putem simboličkih sistema prenose sa generacije na generaciju - a kod životinja to ne postoji, jer nemaju ni kulturu, ni civilizaciju, ni kodifikovan i univerzalan sistem znakova i konvencija i načine za njihovo beleženje i prenošenje, pošto nisu dovoljno evoluirale?

14. Ви сте магарци, поззз
    ЈЕБАЛИ СМО ГРКЕ!!!

15. isprao vam mozak vitgen-sajko metafizikus slobodni philosoph. ono sranje što je rekao za jezik i ograničenos uma - nije tačno. Više mudrosti ima u cover-ima tinejđerki na fejsu nego u njegovim čmarotvorinama.

a kod životinja to ne postoji, jer nemaju ni kulturu, ni civilizaciju, ni kodifikovan i univerzalan sistem znakova i konvencija i načine za njihovo beleženje i prenošenje, pošto nisu dovoljno evoluirale?

bila je skoro emisija o nekim pustinjskim glodarima i načinu njihovog komuniciranja. Imaju jedinstven sistem zvučnih znakova koji koriste da raspoznaju predatore. Onaj ko je na straži upozorava ostatak grupe koji živi u tunelima pod zemljom zvucima, za svaku životinju postoji poseban signal tako da ovi dole tačno znaju ko se približava - zmija, jazavaz, ili neko deseti pa prema tom signalu reaguju uvek različito (neki su opasniji pa odmah nakon signala svi beže, ili na neki drugi znak-reč reaguju potpuno drugačije). Prenosi se učenjem kroz generacije. Delfini i kitovi isto imaju znakove/reči koje imaju tačno određeno značenje kojima se sporazumevaju.
    Ograničeni ste ko čančići za likovno i zanemarujete evolutivno poreklo svih tih tvorevina. Ja se samo nadam da je broj hejtera nauke i razuma ovde nereprezentativan, da je realno stanje drugačije od prikazanog na temi, jer ako stvarno ovako svi razmišljaju sjebaćemo planetu mnogo ranije nego što mislimo. Masa ljudi u srbiji recimo jede drobljen kamen iz grupe zeolita (najnoviji hit) koji navodno ima isceliteljske moći a naučnici i farmako mafija ne priznaju to (jer zeoliti spadaju u najkancerogenije materije na svetu). Dotle se otišlo u ignoranciji.
    EDIT: prirodna selekcija na delu:
    http://i.imgur.com/PO85ol8.jpg

http://i.imgur.com/dzBlbNf.jpg

16. Pozdrav trulekse ljuta tico, da ne kažem angry birdu xDDDD :PpPpPpPpP

17. bila je skoro emisija

Ti si možda od onih što svoje znanje baziraju na emisijama? Koliko je sistem za upozoravanje glodara daleko od ljudskog jezika, a ponašanje kitovskih jata od ljudske civilizacije i tvoje obogotvoravane nauke. Koliko puta da kažem, nauku ne mrzim i mislim da je preko potrebna, ali me nerviraju takvi kao ti. Na temi o hrišćanstvu to bih o veri rekao nekom hc pravoslavnom talibanu, a ovde kažem to tebi.

Više mudrosti ima u cover-ima tinejđerki na fejsu nego u njegovim čmarotvorinama.

Što se tiče Vitgenštajna, izgleda da nije mnogo, bar u tvom slučaju, pogrešio oko granica jezika i granica sveta :) Nadam se da si veoma mlad.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.