Prijava

Slažem se sa zadnjom rečenicom. Jebiga, kad pročitaš onakvu stripčinu, i onda odgledaš onakvu filerčinu nekonstantnog kvaliteta, smuči ti se.

Valja li čemu novi Napoleon?

Valja Žozefina cura fina

Valja li čemu novi Napoleon?

Pisao sam pre nekoliko strana o njemu. Prvi broj mi bio onako, drugi već puno bolji. Dosta drugačiji strip od većine Bonelija, avangardan, imaš već sada dosta recenzija ovog stripa na netu pa baci pogled. Ako voliš Dilana daj šansu i Napoelonu. Jedin problem je što je strip relativno kratak, oko 54 broja a ovim tempom kojim ga VŠ izdaje izaći će svi brojevi za oko 13 ipo godina.

Da, znam to, čitao sam prvi, i bio mi je onako meeh, ali ću uzeti drugi, kapiram da će biti sve bolji

Je l' kod Napoleona jedan broj - jedna cela epizoda?

de si našao ovo, ko je izdavač uopšte

U Alan Fordu,kontam da znas gde je.
Besna Kobila se zove izdavac,imaju odlicnih stvari,nisam ranije cuo za njih.

Nisu me ranije privlačili ti američki stripovi sa superherojima, al me skoro spucala nostalgija pa gledao Betmena animiranu seriju, pa se onda popali da pročitam neki strip, pa ovo nije loš sajt za online čitanje:
http://readcomiconline.to/

Ima raznoraznih verzija ko govana, pa guglaj šta je dobro, pošto sam totalni nemač pojma...

Brate čitaj Year One, The Long Halloween i The Killing Joke od Betmena, ti su mi ubjedljivo najjači. Inače nijesam ni ja neki ljubitelj stripova sa superherojima ali ima par baš dobrih koji nijesu predrkani sa supermoćima.

Npr Garth Enisovi stripovi o Panišeru baš razbijaju. On mi je totalno All American Badass.
Naravno i Deadpool stripovi, sa njima nikad ne moš da pogriješiš :D Watchmen isto odličan serijal bez mnogo izdrkavanja.

PS: Ima i sa betmenom onaj isto kad omatori pa se bije sa supermenom ali mi jebi mater ako se sad mogu sjetiti kako se zove.

Ovo je samo ono što se sad iz glave mogu sjetiti da su dobri stripovi a da nijesu previše fokusirani na supermoći.

slažem se u vezi betmena, The Long Halloween i The Killing Joke su stvarno remek-dela. I Year One je odličan isto. I da, valja praviti razliku između stripa i grafičke novele lolo

Ako u prosjeku ima više od 5 slika po stranici znači da je strip... osim ako je anatomski atlas... onda je anatomski atlas.

a jebeni ameri moraju da izmisle nove izraze pa to ti je...grafička novela zvuči kao neki španski strip gde se neki jadnik i riba skontaju a na kraju njega streljaju a on recituje neke stihove Lorke i svi kao wow such art i daju desetke

Haha pa tako nekako. Mada ono, ima smisla da se pravi razlika.
Mislim ako već pravimo razliku između LP i EP ploča, zašto ne bi pravili razliq između grafičkih novela i stripova.

Mada opet, grafičke novele su obično dosta ozbiljnije od stripova, mada to je najviše zato što jasno odrede kako će da teče priča i sve to srede u par izdanja, dok se autori stripova uzmu prilagođavati trendovima i zahtjevima i očekivanjima čitalaca i onda se sve nekako razvodeni.

PS: Ima i sa betmenom onaj isto kad omatori pa se bije sa supermenom ali mi jebi mater ako se sad mogu sjetiti kako se zove.

Dark Knight Returns Frenk Miler, znam taj :)

Čito sam Killing Joke, dobar.
I još par od ovog što je pisao za animiranu seriju, Mad Love i još neke sa Harley i Ivy, dobro to nije tolko ozbiljno, ali su piške od njih.

je l' kupuje neko ovo? baš fini naslovi, evo upravo skinuh Aama da vidim kakav je

http://www.darkwood.co.rs/?product_cat=stripoteka

Džanki ne kupujem Stripoteku pošto nikad nisam ni voleo te strip revije. Sada je Stripoteku preuzeo Darkvud i vidim da na je na njihovom forumu svi hvale.

ko je izdavao prethodnu?

EDIT: normalno da je hvale kad su izabrali baš jake naslove na početku verovatno da bi navukli narod, mada generalno to ne može da omane previše?!