Prijava

Da ne dužim previše. Trenutno sređujem scenario, koji doduše ne ispunjava nužne uslove propisanih normi, te će mu svakako biti potrebna dorada ili izvesna stilizacija. No na stranu sve to, zanima me šta je sve potrebno od tehničke opreme i koji je optimalni kvalitet aparature za snimanje zapisa, ali i samog zvuka, te koliko je teško odraditi kvalitetnu montažu. Tako da ukoliko neko ima iskustva, svaki savet bi bio rado prihvaćen i razmotren.

Evo jedan "strucan" komentar. Radim u televiziji evo 5-ti mesec tako da me ne uzimaj za preterano iskusnog, mada posto radim u postprodukciji upoznat sam sa time. Na pocetku trebas da isplaniras sta ces i kako da snimis, tj. da imas u glavi kako ce film izgledati pa u skladu sa tim da planiras ostalo. Za snimanje moze da koristi i neki digitalni aparat (kvalitetniji) mada mi u televiziji radimo u SD rezoluciji (720x576) tako da bi bolje bilo da se nadje neka kamera koja ima mogucnost prikljucivanja mikrofona (zbog dobijanja zvuka bez sumova okoline). Sto se tice audio zapisa, najbolje bi bilo da koristis "bum" tj. onaj dugacki mikrofon na stapu, mada moze posao da zavrsi i "bubica mikrofon" ili neki mikrofon koji ce biti tu blizu a opet nevidljiv u kadru. Kad se sve to zavrsi materijal koji se montira se pregledava i odlucuje se sta ce se koristiti (zbog gresaka). Sto se tice pitanja "koliko je tesko odraditi kvalitetnu montazu" sve zavisi od toga sta zelis, i koliko je taj neko ko montira upoznat sa radom, ako je neko dobar u montazi nista mu nece predstavljati problem. Ovo je nesto sto sam iz glave sad pisao. Ako treba jos nesto, slobodno me kontaktiraj, rado cu ti pomoci koliko god mogu.

Hvala ti puno. Recimo da imam kvalitetniji digiralni aparat i skroz okej kameru(mada je zvuk kriminalno loš). Koliko košta iznajmljivanje mikrofona, ukoliko se to radi uopšte. I da li postoji varijanta da se ogrebem negde za neki dinar oko toga. Sada ono, ideja filma je i više nego lepa, ali nije komercijalna preterano.

Mikrofoni se iznajmljuju (guglao sam i cena je oko 15€ na dan, ali te sto sam naso iznajmljuju firmama i studentima rezije, montaze..) Postoji mogucnost da se radi sa 2 kamere, pa sa jedne video da uzmes a sa druge audio, ili teza varijanta da se audio snimi naknadno pa da se uklapa, mada to je dosta posla zbog uklapanja audio-video. Oko para jedino neke donacije. Ne verujem da ima neko da finansira. Napravis sajt gde predstavis ideju pa ostavis racun pa ce neko uplatiti nesto.

Aha, pa tako sam i mislio nešto. Trenutni budžet mi je 52 dinara, ali radiću i na tome nešto. Moraću malo da obiđem pozorišta i televiziju, da vidim ima li od njih leba.

Ako bude trebalo nesto slobodno me kontaktiraj. I ja planiram sa kolegom da snimam neke artwork-ove samo prvo da nabudzim malo kompjuter da moze da isprati zahteve koje planiramo da mu zadamo.

Nije problem, pretpostavljam da ću te cimati ovih dana. Samo da preradim scenario, pošto ima tek nekoliko rečenica dijaloga, pa moram detaljisati na ostalim stvarima.

Ako treba neka oriđiđi zika - ja sam tvoj Voki Kostić.

Muziku sam rešio da kulturno pozajmim... Ponajpre će ovo biti... Jebiga Oile, šta drugo preostaje čoveku na masteru književnosti, bez posla?
https://www.youtube.com/watch?v=j3tB82dGhSA

već zamišljam jednu scenu sa ovom pesmom.

ne loži se gari

Ne očekujem ja naravno da ću sa tim filmom napraviti nešto značajno(zapravo serem, očekujem, ali sam i realan koliko se može biti), međutim voleo bih da realizujem jednu ideju i to je manje više sve.

To za pocetak. A kasnije iz tog iskustva ko zna sta moze da dodje. Evo ja poceo sa editovanjem klipova da bi izbacivao na yt da bi zavrsio sa zaposlenjem.

Pa moram neku zanimaciju naći svakako.

цоа, дај линк за канал ако смеш