Prijava

Nema zauzimanja bića, svađaće se posle da je neko imao lakše biće. Mogu li više njih u definiciji?

Ne moze vise. Definisi samo jedno. Zasto bi imao lose bice? Ti mozes i stolicu da definises kao magičnu i da bude opet najbolja. Definicije ne moraju da imaju veze sa knjizevnim ili narodnim verovanjem da nesto izgleda na odredjen nacin. Npr. Sirene u grckoj mitologiji su zene sa krilima ili ptice sa sisama. Otud valjda i pticije mleko kao jelo. Nordiciji pak kazu da su sirene pola ribe pola zene. Za ovo takmicenje one mogu biti

npr

zene sa krljustima i repom krokodila. Bljuju vatru nicim izazvane. Veoma glasne i poznate kao i salteruse.

zene sa krljustima i repom krokodila. Bljuju vatru nicim izazvane. Veoma glasne i poznate kao i salteruse.

Znači...pišemo o ženama, ustvari? xoxoxoxo

Ne mora. Sirene mogu da budi i vozaci kamiona.

Karikiram. Nemojte ovo moje uzimati kao model. Trudite se da bude skroz drugacije od ostalih.

Partizanko ni meni kao dobra ideja da ljudi biraju koje biće će definisati. Mislim da jednostavno treba pustiti ljude da definišu ono biće za koje budu imali najbolju ideju, bez obzira što na taj način neko biće neće ni možda biti definisano.

Samo zelim da izbegnem da svi definisu vilu ravijojlu. A npr svaroga niko. Al to nije konacno. Mozete se menjati. Moze i dve da bude. Samo opusteno. Probajte da smislite izgled pa ga samo imenujte necim. I cardak moze da se definise kao zivo bice ili polu zivo. Npr zmaj je od svoje nesrecne majke uzeo kosti i sagradio kucu, a njen andjeoski duh uzdigao je cardak u predeo izmedju jave i sna. A to moze biti i definicija za magicnog nosoroga. Ima puno bica.

A mozete i sami dodati neko. I ne morate najaviti samo napisite.

Partizanko, ne mislim da pišem više različitih definicija, već da spojim više bića u jednu.
Ne mislim da napišem definiciju "mitološka bića" perun - on je vrhovni bog, vesna - boginja proleća, zduhač - biće sposobno da utiče na vreme, itd itd.
Planiram da napišem nešto kao Valdemarova definicija "prvi Božić", naravno u drugačijem smislu, ali da obuhvati više mitoloških bića.

A jeri moze da se izmisli bice i cela njegova prica? Ono da bubnes ime kao recimo Medjeduljak, Gostobran, Cegitaur itd.

Ne takmičim se, ali uz Starpanju na spisak obavezno idu Valgore.

Mene zanima da li ovo takmičenje ima više rundi. Ako ima, učestvujem samo revijalno, ali ako je jedna runda (pa ko je najbolji), tu sam. Nemam kapaciteta za više.

Cule, pisi kako god zelis. Moze.
Agilni, jedan krug ovaj. Drugi je drugaciji.