Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Gospodine Žajče, dozvolite mi da Vam uputim jednu zamerku, uz svo dužno i strahopoštovanje koje imam prema Vama kao jednom Grofu od Maradika, moraću da vam kažem da je autor don_brate ispunio svoj zadatak, ali nije upisano u prvi post, nadam se da Vas ovo neće iznervirati i da me nećete zbog toga prisiliti da uplatim jednu od Vaših dojava, ne zbog nepouzdanosti istih, nego zbog toga što se iste igraju s' velikim ulozima, a trenutno nemam tu mogućnost da priuštim sebi takav luksuz.
Razvoj situacije je izrazito nepovoljan po ostanak na Vuki. Odjavljujem se do daljnjeg.
Sta kenjas pederu je l postavi Rađard?
Opet sam se iznervirao oko tebe
nisam video
majke mi
dajte link
Eo dok Rađ dodje pa ćeš videti
Uplatili on za 1001 dinar ja za 1000 i Šomi23 za 300 ili 400
http://vukajlija.com/zabava/posteri/750437
Šta se ovde dešava?
Glasam sutra u 12, dajem do tada priliku onima koji nisu da kreiraju svoj duhoviti sadržaj.
Ajte ljudi malo ažurnije to, razvućemo ovo do Uskrsa.
Don brate, izgleda da je moja greška što te nema u prvom postu. Izvinjavam se. Bila sam apsolutno sigurna da sam ga kopirala. Izgleda da nisam kliknula na pošalji.
Ajmo žiri , glasanje. u 12 kreće novi krug. I treba da izaberete između mene i čegija, kako bi mogao jedan od nas da glasa. I da pravimo za drugi krug.
Ko napravio napravio, ko nije do 12 nek se potrudi , ako ne može koji se i prijavljivao. Nije fer bre prema protivnicima. Ispoštujte malo. Mislim, nije da vam je zadatak esej od 1300 reči, pa da vam treba baš 5 dana.
Što se tiče Vas koji prođete u drugi krug, možete odma da izazivate i pravite.
Ja sam izbojkotovao praćenje u realnom vremenu. Sada ću lepo od prvog posta da shvatim takmičenje, pa da gledam šta i kako.
KONAČNI REZULTATI:
2. par --> Pajo Dačak
3. par --> raćoni
4. par --> Valdemar
5. par --> censored
6. par --> CicaDraza93
7. par --> don_brate
8. par --> Advokado
9. par --> sijalica
OBRAZLOŽENJA:
2. par --> Ahahaha, još uvek se smejem na Dačkov poster! I način na koji je ga je realizovao tražeći sadržaj u samo tri definicije je urnebesan. Pobeda! Usnica korektno, ali ovde nije bilo ni najmanje šanse.
3. par --> Raćoni napravio dobar poster, lepo odgovorio na zadatak. Izjemov nisam ovaj put shvatio, iako volim njegove momente... a i negativan glas zbog traćenja vremena da pronađem (bez uspeha) gde je našao inspiraciju u protivnikovom sadržaju. Upozorih na početku takmičenja svoju intoleranciju na trećenje vremena.
4. par --> Bolji poster Valdemarov. Obojica lepo odgovorili na zadatak, dobre su i definicije iz kojih je izvučen tekst, rado sam ih pročitao. Ipak... bolji poster Valdemarov.
5. par --> Stevčo me je nasmejao nepoznavanjem... ma, sve je rečeno u komentarima. Censored napravio bolju reakciju (Stevčova mi ni uz ispravnu terminologiju nije dobra reakcija), zato dobija glas, ali mu ide zamerka ista kao i Čegrtaljki u revijalnom delu. Može da se zahvali protivniku ovaj put, inače tanko.
6. par --> PROTIVNIK NIJE NIŠTA OBJAVIO. Čiča Draža napravio solidnu reakciju, ali je previše slobodno sročio tekst u odnosu na protivnikovu definiciju.
7. par --> Po imenima sam očekivao da pršti ovaj duel, kad ono ništa. Za Čuleta iste zamerke kao za Čegrtaljku i još par njih iznad. Za obojicu prevelika zamerka - ziceri! Ako se poster/reakcija prave na osnovu krateža zasnovanom na fazonu, vaš poster/reakcija poslužiće se isključivo tim fazonom. To je čak plagijat, tj. da nije takmičenje, brisalo bi se (ovo sa švedskim stolom sam možda već i viđao kao poster). Mnogo je kreativnije inspiraciju tražiti u primerima definicija, pa onda osmisliti poster/reakciju. Don_brate dobija glas samo zato što ga je Čule pobedio u broju zamerki sa 2:1.
8. par --> PROTIVNIK NIJE NIŠTA OBJAVIO. Advokado je odradio sve školski. Ako bih morao da nađem zamerku, to je pomalo isfurana kombinacija Velje Ilića u tekstu i flaše u slici postera.
9. par --> PROTIVNIKU JE NESTAO SADRŽAJ. Sijalica je napravio standard poster. Za tanak plus. Previše slobodan tekst postera iz ugla takmičenja (iz mog ugla, ponavljam, ovo nije nigde naglašeno da će se posebno ceniti, tj. kuditi).
Ja sam već glasovao za tebe, Partizanko (nadji post na nekoj od prethodnih strana), saću ostale dispoštujem...
DIJASPORA JE GLASALA 'VAKO:
CITAT Par 1 ----- Stevan
Par 2 ----- Pajo
Par 3 ----- Raćoni
Par 4 ----- Valde
Par 5 ----- ne znam još
Par 6 ----- čiča Draža
Par 7 ----- don_brat
Par 8 ----- Advokado
Par 9 ----- sijalica (šta se desilo sa ohomarkovim posterom?!?!)
To je to, na fonu sam trenutno pa ću obrazloženja kasnije. A da - i par 5:)
E profe jesam glup... Ebem li ga xD
Ja glasao. Prethodni post ću editovati ako bude nekih promena i finalizirati ga u podne.
ja sam glasala ovako:
sve ovo što reko agilni.
Ja sam sad sve izmenio. A-ha!
e ovo kako agilni izmenio...
Prvo, izvinjavam se sto nisam uspeo da ispostujem takmicenje, u pitanju su bili tehnicki razlozi, tj. nisam mogao da se snadjem da napraravim poster kakav sam hteo sa telefona. Sama ideja je odlicna, a i uzivao sam citajuci Advokadove definicije.
Dakle ovako:
Pobednici:
Par 2 ----- Pajo
Par 3 ----- Raćoni
Par 4 ----- Valde
Par 5 ----- censored
Par 6 ----- čiča Draža
Par 7 ----- don_brat
Par 8 ----- Advokado
Par 9 ----- sijalica
krenite sa izazovima za nov krug.
Jedan od takmičara, pošto vas je naparan broj, može da izaove mene ili čegija. Onaj koji ne bude odabran ide u žiri.
Srećno. I molim Vas da budete brzi i efikasni!