Nabavka komponenti za racunar

1. Псето ти можеш дати ту математичку формулу стевчи и стевчо ће је решити за 800 година. Онда можеш то да даш процесору да рачуна он ће решити за 200. Онда ти даш графичкој да решава(графичка је ништа друго него процесор) и она ће решити за сто година. Онда узмеш педесет графички па ће решити за 4 године. И онда можеш да купиш специјализирану машину за копање која ће пронаћи биткоин за годину дана. Капираш већ у ком то смеру иде.

Цео проблем је јер не постоје суперкомпјутери који су јачи него милион компова који копају на истој мрежи.

Мсм биткоин је тотална револуција само што га ми тренутно посматрамо кроз однос биткоин/долар а не као самосталну валуту у којој можеш примити плату или платити хлеб

2. Čekaj, kad bi moglo npr platu primati, znači Shomara nosi džakove mesec dana i oni mu onda daju da kopa za platu, ne kapiram

3. moze li sta da se uradi sa ovim namecoinsima? ili nekim drugim kurcem? sta radis ti sad otkrij nam sa ovim drugim kriptovalutama?

4. I sad hoces da mi kazes da nas 100k udruzenih ima vise sansi od donalda trampa da sa svojih 100k kompova(ili da svi imamo po 10 komada svejedno) mozemo da budemo bolji od njega jer on ne moze da kupi milion kompova i pokupi sve?

I ajde sad i da skapiram da postoji neki matematicki problem koji treba da se resi, znaci treba nekome da se resi i sad taj neko to zavuce u neki kutak interneta i onda mu ga neko resi i on mu da bitkoin...odakle tom.liku sa matematickim problemom bitkoin?

5. шомара носи џакове и човек му пребаци 0.02 биткоина након радног дана. Нема провизије банке, новац инстант леже на рачун. Шаљеш га преко телефона, сата, компа преко чега год оћеш. У међувремену се провали да је шомара носио џакове кокса и не може држава да дође и да каже шомари е твоје паре су моје паре и да му замрзне рачун ко што су гадафију рекли ти си зли чика узимамо ти 40 милијарди јер смо ми рекли да си ти зли чика. Твоје паре су само твоје и ти сам са њима располажеш како оћеш

6. Evo nek se naša Valuta zove Konta = KON (Kriptovana Online Novčanica) skraćeno.
    1 KON = 26 RSD
    1 KON= 0,786 EUR
    1 KON= 0,548 GBP

7. Ne znam sto vas toliko cude kriptovalute? Pa u Falloutu su cepovi od flase valuta, i to je sasvim realno u datim okolnostima. Sve cega ima tacno odredjen broj je pogodno za valutu, nema stampanja para i drzavnih intervencija. Zlato i vredi toliko jer je njegova kolicina na planeti prilicno ogranicena.
    I inace ne tozla kao dugorocna investicija zakon.

8. Pa to je ok kad bi svi zamenili valutu bitkoinom ali u ovom sada momentu kad bi ti meni prodao auto kako ja da te platim bitkoinima? Ko poseduje te bitkoine ko ih daje nekome ko ih stvara jebeno eto evre stampa banka evropske unije(lupio sam) ko stvara bitkoine?

9. Псето ајд испочетка. Да би иштампао долар мораш да имаш неко покриће у злату. Значи да би одштампао 100 долара мораш да имаш кило злата. Тако је било некада и сада америка штампа колко оћеш долара

Биткоин се не штампа, он се зарађује као награда за успешно решено то срање. Што јелте значи нико не може да дође и да одштампа 100 биткоина него мора да решава формуле да би их зарадио. Самим тим не постоји начин да неко може да манипулише новцем на тај начин. Нема тај неки лик биткоин, нема га нико он се ствара као награда када се проблем реши. Ко реши проблем добиће биткоин. Баш због тога то регулише алгоритам, када би неко дистрибутирао биткоине онда би то био исти курац као штампање пара

10. Torazulu ja to savrseno kapiram, ali zlato je tu pa je tu nastalo kako je nastalo. I ima ga u ogranicenim i skoro pa odredjenim kolicinama ne mozes sad da uzmes i napravis jos zlata ali bitkoin-odakle on?

11. Алгоритам је тај који некога награђује биткоином. У тренутку када решиш проблем алгоритам ствара нови и дарује га теби као награду.

12. Биткоин се не штампа, он се зарађује као награда за успешно решено то срање. Што јелте значи нико не може да дође и да одштампа 100 биткоина него мора да решава формуле да би их зарадио.

Znaci bitkoina ima svakim danom sve vise a nastaju sami od sebe kao veliki prasak da se desi kad se resi problem i op eto jednog bitkoina

13. I zasto taj algoritam uopste stvara te probleme haha koji kurac sad neka budala napravila algoritam da bi algoritam smisljao neke probleme za koje nikoga na svetu ne boli kurac

14. па јер је то једини начин да створиш нешто низзчега и да похлепни грамзиви човек не буде директор и штампач пара

15. капираш да је валута чеп псето би научио да прави чеп и дошао би један дан у град са милион чепова и купио цео град

16. Tuljane kako da dođem do tih algoritama i da li ja kao čovek mogu da ih rešim i da dobijem bitcoin ako sam dobar matematičar. I onda ga prodam i zaradim? I odakle dolazi novac koji mene plaća za prodati bitcoin.? Zašto bi neko plaćao za bitcion koji je virtualan.
    ?
    EDIT: Zašto je ovaj vid bolji od trgovinske razmene?

17. Плаћају људи исто као што људи плаћају пикасове слике милионе или милионе плаћају сличице безбол играча. Закон понуде и тражње

18. Ma novac dolazi od nekog kretena koji hoce da kupi tvoj bitkoin to je jasno, nejasno je da ti neki algoritam da nesto. Kao ni iz cega se stvara jeste bas jaja moja ako su hteli novu valutu onda su trebali da svakoj osobi daju po par komada ili.kako vec a ne da se kopaju ili sta vec pa bude isto sranje ko sa parama samo sto ne budu bogati ovi sada nego neki drugi

19. Nema bohovog posta njemu sam odg odakle dolaze pare

20. Па ђећеш дати убогом црнцу ком је смисао живота да побегне лаву биткоин. Не заправо су дали прилику човечанству да крене од нуле и да се пробије на скали имућства.

Међутим баш због ове твоје последње реченице биткоин неће заживети

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.