Prijava

Nije gej prica kao sad aj da damo Kosovo i tako to, ali gledam pomalo i u poslednjih 50ak godina, tradicionalno razmisljanje kako posedovanje teritorije cini odredjeno drustvo bogatim polagano prestaje da pije vodu i sve vise ubrzava na stranu globalizacije kurac/palac, gde poljoprivreda u razvijenom svetu postaje nesto podrazumevano a ne neki strateski izvor, a zemlje koje se drze teritorije polagano postaju treci svet.

Fora je da cak i minijaturne nacije, koje nikad kroz istoriju nisu bile bogate postaju ekstremno mocne/bogate tako sto nadju neku foru, koju svi cepaju i strateski razvijaju, kao kompanija, umesto da se drze tradicionalnog razmisljanja "svoj na svome". Pojedine firme su vec mocnije od 90% drzava a nemaju ni zemlju ni vojsku. Plate americku ili koju god vojsku ako im treba da odradi neki posao.

Jel pravimo mozda neku ogromnu gresku sto se vezujemo za zemlju a ne za ljude? Jel kasno da se promenimo kao drustvo? Totalno je kontraintuitivno da das ono sto imas da budes bogatiji tako sto ces da se fokusiras na nesto profitabilno, al mi se cini da Amerika i Engleska postale zemlja proleterska, a nekako nas polagano sve to zaobilazi.

pa mi smo pioniri u tome posto je beograd svetinja vecini

kosova se eto tako drzimo da pise na papiru da ima valja se

nekako i ja pokusavam u poslednje vreme da povezem da li je nesto sto izgleda kao zajebancija a donosti ti ogroman novac ili moc ustvari zajebancija.

razumno zvuci, imas zemlju = imas hranu, a ako imas hranu to je mnogo bitno. nekad kad ispadne sranje mnogo je dobro da imas hranu i treba da zapostavis sve ostalo da to ne izgubis.

a sa druge strane ako predjes preko toga da se spremas da ti bude dobro kad je sranje, i tako hoces nesrecu da onda budes iznad proseka (sto je samo po sebi ruzno), dodjes do potpuno sulude racunice da kad je sranje dodje neko pa ti uzme sta imas svejedno ako nisi dobar sa njim.

Nije fora teritorija nego resursi. Problem je što resursi nisu koncentrisani.

imas ustedjevinu = kupuj stanove/kuce/zemlju za sve sto imas. jel onda postajes domacin ili razmisljas kao najgora sirotinja?

sta se ti brines o sranjima kad si u svajcarskoj

koje resurse imamo? imamo njive i ljude i nesto uglja/bakra/kurca od kog ne moze cela zemlja da zivi.
a i da moze, najgora nocna mora je da na teritoriji sadasnje srbije se pojavi neka velika nafta ili tako nesto. ima da postanemo uganda u roku od 2 nedelje.

Pa da. Eto taj "novi put svile" koji pokušava Kina da razvije. Nemaju oni pretenzije da ta neka luka u Pakistanu bude teritorija Kine, dovoljno je sto njom upravljaju.

Teritorija nije bitna trenutno ali za sto godina kad na svetu bude bilo 30 milijardi ljudi(pretezno zutih i indijskih cigana) bice solidno bitna

ne brinem se o sranjima, gledam svajcarce koji ceo zivot zive kao proleteri sa verom u drustvo, i vrlo su srecni, bogati i zdravi. a da ih stavis na papir, sirotinja su (sa par miliona u banci/akcijama za decu al svejedno nemaju imovinu).
neshvatljivo mi kao nekom sto rodjen u srbiji a ipak funkcionise, pa zato i pitam sve ovo

Teritorija nije bitna trenutno ali za sto godina kad na svetu bude bilo 30 milijardi ljudi(pretezno zutih i indijskih cigana) bice solidno bitna

nece da bude 30 milijardi - dolazi do 11 milijardi i tu stagnira, a to je odrzivo.

EDIT:

a i ovo je to razmisljanje - cuvaj, kad bude zajebano trebace ti.
sta ako ne postane zajebano, ili da kad postane zajebano svejedno nisi relevantan?

Ako imaš svoju zemlju.. imaš na čemu da budeš slobodan.. šta da voliš.. šta da braniš.. šta da gradiš.. kad je nemaš.. ti si. rob na tudjoj.. zemlja je svetinja.. u njoj su ti kosti predaka.. natopljena je njihovom krvlju.. proklet i prezren je onaj ko je izda.. zauvek..

ovo za broj ljudi, jos uvek se vuce rep razvoja medicine da ti od 5 deteta ne umru 3, ali kako koja zemlja eksplodira, tako se smanji broj dece, tako da mnogo pametniji ljudi od mene izracunali brojku od 11 milijardi. vrlo je predvidiv proces.

muka sto ce u africi i dalje da bude dosta gladnih dok kod njih ne dostigne, al to evropu nece da tangira ekonomski

Žao mi je što se ove nove generacije pecaju na ta liberalna i globalistička govna.. koja vode jedino u propast i nestanak nacije.. samo čvrsta ruka.. Srpstvo.. i Pravoslavlje.. poštovanje i čast..

Ako imaš svoju zemlju.. imaš na čemu da budeš slobodan.. šta da voliš.. šta da braniš.. šta da gradiš.. kad je nemaš.. ti si. rob na tudjoj.. zemlja je svetinja.. u njoj su ti kosti predaka.. natopljena je njihovom krvlju.. proklet i prezren je onaj ko je izda.. zauvek..

da, ova prica se potsvesno i trajno vrti u glavi, sta god da uradis, ako si rodjen u srbiji.
kolko je ovde razuma a koliko "to tako treba"

148940000 km2 je površina kopna, kakva kurčeva prenaseljenost, kopaj solitere u zemlju i još kilometar u vazduh i svi ćemo se naseliti u Beograd.

To je taj vaš materijalistički, dekadentni, truli zapad.. gde je dopušteno isključivo racionalno razmišljanje koje donosi profit.. zato ste stranci u rodjenoj zemlji..

Slušaj, budalo.. to su vrednosti koje traju hiljadama godina.. znači da zaista vrede i da su dokazane.. čim su opstale toliko.. i nema šta ja tu s tobom da polemišem i da se ubedjujem.. mogu samo da te prebijem ne bi li se dozvao pameti malo..