Prijava

Koje strane jezike govore vukajlijasi?

Do you speak English?
Sprechen Sie Deutsch?
Parlez-vous Français?
Hablas español?
Tы говоришь по-русски?

Koje strane jezike biste voleli da naučite i zasto?

Evo da podjem od sebe. Znam engleski dosta dobro, ne i perfektno. Nemacki takodje, mozda malo slabije od engleskog. Ruski sam ucio 10 godina u osnovnoj i srednjoj, a koliko nam je sistem fantastican dovoljno pokazuje cinjenica da sam prosao tih deset godina sa peticama i cetvorkama, a sad tesko da bih mogao 5 smislenih recenica da sastavim. Sa slusanjem i citanjem ruskog stojim nesto bolje. Voleo bih bas dosta stranih jezika da naucim, al posto je zivot kratak, bicu srecan ako usavrsim engleski i nemacki i eventualno naucim francuski.

ako je tema stvarno smijesna, mozda ovako skupim ljude za sah

Brate tema je...nemam reci ni da opisem, neka mesavina klinca koji trazi drugove, predstavljanja misice i nekog uvoda u nudjenje nekog tecaja

oces nemacki pocetni nivo za soma kinti dvocas?

инглиш добрано знам, њемачки учио пар година у основној, најбоље сам га знао фазон у седмом и осмом, сада више не знам ништа, осим да малко читам.
Руски би волио да знам, исто и шпањолски. поздрав топли за све.

Engleski znam jako dobro, njemacki slabo (sreća pa mi ne treba na faksu), spanski razumijem i pomalo usavrsavam razgovor. To je to.

а шпански фазон сви знамо помало да разумемо од серија неких и филмова ја мислим да је тако бар, ако ништа ружне речи такорећи разумемо.

Nema riba ovde sevast dzabe nam pokazujes da si poliglota

Ne tako povrsno poznavanje, onda bi mogao reci da razumijem i italijanski ili ruski.

asam poliglota do kurca moga

Slično kao pojedinci, parlam engleski skoro ko maternji, što znači da grešim ko lud XD

Nemački sam učio u školi i to i duže nego Engleski, ali zbog 6 promenjenih profesora u OŠ i babetine koja je umislila da predaje na fakultetu i da nema šta da nas uči u gimnaziji, jezik nikad nisam savladao iako se par ljudi nudilo da me nauči, govorivši mi onu poznatu, kako imam "dara" za jezike :-/

Na onom najosnovnijem poznanstvu (znam neke reči, fraze, mogu da skapiram po nekad i nešto osnovno) su mi Italijanski i Japanski, koje bih kad tad voleo da naučim. Ponavljam, ovo je na onom baš najosnovnijem nivou tipa "moje ime je" "dobar dan" "hvala" i tako to. ODMAH DA KAŽEM NEMAM POJMA DA ČITAM I PIŠEM HIRAGANU I KATAKANU!

ako ti japanski nije dovoljno dobar da kresnes azijatkinju, ne racuna se

HASHIRE SORI YO KAZE NO YOU NI TSUKIMIHARA WO PADORU PADORU!

Знам енглески. Остале језике знам јако мало (њемачки, шпански итд).

Engleski, njemački, ruski, Gaeilge (Irish-Gaelic), pomalo ruski i španski.

služim se jezikom dobro otkako mi se ne diže ima li koja autorka da proveri hehe

Engleski znam odlicno, njemacki sam znao neke osnove, dovoljno da mogu da držim kakav takav razgovor s nekim al mi nije trebao i nisam se susretao s njim preko 10 godina tako da ga sad jako slabo znam. Španski razumijem ovo što Vuzi reče, iz filmova. Grčki znam jako malo, osnovnih par stvari. Tako da u suštini samo engleski pravo znam.

Pet jezika pričam, šesti zamuckujem.