Prijava

Gde je bre onaj balavac eru, tek sad vidim da mu dva puta zaredom pribavljam materijal.

Dobiće zaušku vidim..

Ok onda, rispekt.

dajte neke sveze jadnike nestalo mi

https://sr.bookmate.com/serials/oa25qkgB

Milan je momak koji završava IV godinu srednje škole, on nije popularan, on nije štreber... On je nevidljiv. Nevidljivost ga dovodi do depresije, ali ga dovodi i u Beograd jer, na insistiranje roditelja, Milan mora da upiše fakultet. I to ne bilo koji fakultet, već DIF. Milan nije za DIF, ali nekim čudom, Milan uspeva da upiše san svojih roditelja. On studira, uči, druži se, a depresija raste. Sve dok ne upozna Tanju. I Tanja je depresivna. Tanja sluša Bili Ajliš, voli pocepane farmerke i ima tetovažu kućnog ljubimca na ruci. Milan i Tanja će ili pomoći jedno drugome ili otići zajedno u sunovrat.

U 24 slike, Milan i Tanja će nas voditi kroz mladalačke probleme, kroz ljubav, bol, patnju i druženje, ali kroz ove slike upoznaćemo se sa stvarnim problemima današnje omladine i sa svim pošastima koje je doneo 21. vek. A, da... I sa životom jednog provincijalca u Beogradu!
manje

Ma ovo je neka knjiga.

Jeste ali pisac je onaj sa izguljenom kacigom.

hej ti sto citas ovo,nebitno koje si nacionalnosti,zelim ti sve nasjlepse u zivotu ;)

nije bitno koje si rase, vere, nacionalnosti... ja mrzim svakog podjednako! >:)

1986. godina...
Moj prvi dodir sa toliko željenim sprektrumom 48...
Odlazak u BG i kupovina polovnog kompa...
Isada se sećam svakog momenta te kupovine, iščekivanja da ga donesem kući i odigram što pre match day i sabre wolf...
Sećam se da sno brat i ja toliko igrali prvi dan da se zapalio ispravljač koji je ćale potom opravio ...
Eh , kakva su to prelepa vremena bila ,sada ne vredi ni da koristiš nešto što ima milion gb rama, više ništa nema dušu, to iščekivanje, tako mi nedostaje...
Osamdesete, Detelinara, devojčice sa najširim osmehom na svetu, Duran Duran i Depeche Mode, vrhunski filmovi, zelene ulice opasane stablima lešnika i kestena, jedna fudbalska lopta i ovaj komp...
Nikada nije trebalo ništa više...

Commodore 64 i kasetas, pa stelovanje glave dok se ne ucita, prvo ona pocetna kaseta, pa onda premotavanje na odredjenu igricu na brojcaniku kasetasa... Eh... :))) Okupim sve vrsnjake i cepamo poslije skole ali tek kad se uradi zadaca, pa onda na fudbal na skolsko. Divna vremena. Kad se fudbal dogovori nije vise bilo odgadjanja jer je bio samo fiksni telefon, termin je bio kad da ga UEFA odredi. Divna vremena bez mobilnih telefona.

eh kako je sve bilo sareno kad je svet bio bezbrizan i uzbudljiv kad sam imao 5-12 god, vidjao stvari po prvi put a ne po 20ti, imao mala ocekivanja, ziveo za trenutak i boleo me kurac.

potpuno suprotno od danas, gde je sve sivo, kad svaku stvar koju mislim da zelim sam negde vec video, a nove stvari mi se ne svidjaju jer se ipak plasim promena i smrti, gledam kako deca od 5-12 godina se loze na neke gluposti a ne na prave vrednosti na koje se lozio ovaj gore, i sve mi nesto fali u zivotu jer je svet postao siv. ne ja.

eh te {ubaci godine kad si bio pre-teen}

ovo je moj citat. zasluzuje ovu temu.

Sva tri su ti vezana za nostalgiju.

DA JE JUGOSLAVIJE VELIKE SADA GDE BI NAMA KRAJA BILO SADA.

nostalgija za pogresnim stvarima najsuplja stvar za koju mozes da se uhvatis.

nikad nisam vido srecnog i stabilnog coveka medju nostalgicarima. za sve krivi ono sto je danas, za sve mu bilo lepo ono sto bilo, a nikad sebe da pogleda sto mu tad bilo lepo a sad nije.

ovi pateticari uzimaju spotlajt ljudima koji stvarno imaju razlog za nostalgijom, al ti obicno cute jer ne mogu da promene sto bilo.

Cue "Sergej Ćetković yt mix"

Che-vu:

Sanjaj da ćeš da se izglibaviš iz balkanskog blata, a kamoli ekvator da predješ. Ja doduše možda doplovim do tvoje mahale, premda odavde isključivo idem bilo kuda ako me neko plati, pa da ti napravim musaku, popričamo o osećanjima i onda te naučim da voziš