Prijava

Како учити Анатомију?

Како учити Анатомију? (Летописи једног студента)

1. Како учити Анатомију?
- Који је твој уобичајени начин учења?
- Одговор: Ја волим да учим помоћу књига. Углавном волим да ми је све лепо презентовано што треба да научим. Прво бих прешао целу област која ми је најпотребнија и усредсредио се на њу. На пример, то је основни део анатомија, као и горњи и доњи екстремитет; потом бих се потрудио да будем сигуран да могу да будем спреман да одговарам за своје знање.
- Шта урадити даље?
- Тај метод учења треба применити на већ постојећи проблем, а то је савладавање градива из анатомије. У овом случају, ради се о нешто сложенијем проблему, јер је у великој мери укључено визуелизовање као обавезна провера научености података.
Дакле, издвојити оно што је најбитније, па од тога кренути даље:
1. Проучити детаљно Јовановићев атлас, моја је препорука.
2. Потом, проучити детаљно, неки мало озбиљнији атлас, попут Нетеровог; атлас дисекције је увек добро дошао. То треба детаљно проучити чисто да се не нађете на ”страном тлу” када будете прешли на читање књиге.
3. Следећи корак састоји се у томе да треба да обрадите целину по целину, јер је то дидактички најбољи начин учења. Приликом читања књига, добро обрадите пажњу на све релевантне слике из књиге и Јовановићевог атласа (по могућности још једног атласа евентуално). Када сте све области добро ишчитали, ако се припремате за један од три колоквијума, то темељно спремајте. У слободно време пратите програм вежби, како би добро знали шта вам асистенти, демонстратори и сарадници у настави показују.
4. Пређите још неколико пута дату тематску целину, како би утврдили знање.
- Како проверити своје знање?
1. Драго ми је што ме то питате, јер провера знања је јако битан фактор у учењу. Наиме, тако постајте свесни тога шта зната и тога што још нисте довољно утврдили и можете на те ствари боље да се усредсредите у будућности. Прво се испитајте сами уз помоћ онлајн тестова са прошлих колоквијума. Проверите испитна питања из водича. Узмите питања са прошлих тестова из Јарца. Када сте схватили који је ниво Вашег знања, можете да учите заједно са колегиницом или колегом и међусобно се испитате.

ja sam cuo da je zamrznuo godinu na medicinskom i to prvu

Ovo meti u transfer blama.
Među studentskim govnima medicinari sig prednjače.

Vuce trebao si pre 3 godine da polozis to

вуче зашто имаш зиг руне на аватару?

Svidja mi se dizajn, ezoterija

Вуче шизофрен си јако знаш ли то?

Мање књиге

ne znam koliko mu je dobar tutorijal ovaj posto sam cuo da nije uspeo ni 37 espb da skupi pa je zamrzao godinu kao zato sto je incel pa ima psihickih problema
a i tu prvu godinu koju je zamrzao je upisao na foru onih afirmativnih mera sto cigani i ostale manjine mogu