Koronavirus u Srbiji 2

1. Lol ne želim da komentarišem ništa što sam pročito ali bih želeo da dam jedan mali savet Muji i Lestatu pa i drugim potencijalno živim osobama: Svaki put kad se nađete u ovako nekoj debati nebitno dal je to sa sa celtom, Zapatom, Sevastom, ukratko s kim god kod koga vidite da nema česticu samoinicijativne svesti i intuicije koja mu nalaže logične odgovore kada se sve viđeno i iskušeno sažme, a to je najlakše prepoznati ako piše gluposti tipa "mi smo kurčeva prašina/šta mi znamo/šta mi možemo/godine iskustva su me naučile da se to ne isplati" itd - znači treba da udahnete duboko i zamislite ispred njihovog imena onako jedan disklejmer: "Toliko sam duboko zaglibio u sistem da sam ga zavoleo". Želim vam lako plivanje kroz more govana izazvanih strahom za sopstveni nepostojeći legitimitet koji misle da su zaslužili jer ih redovno tapšu po ramenu kolege iz struke. Nažalost izbijaju svuda, ima ih i u vašoj familiji jbg svestan sam toga svega ali opet tu sam da vas podsetim da nismo mi nikakva kurčeva prašina, naprotiv: svaki je pojedinac jedno oklopno vozilo vredno trilione dolara, a njihov je propust ako prihvate da veruju da su išta manje od toga pa im se život pretvori u praćenje nekih milionera i slatkorečivih podcastera

Važi brt, bedni smo, nego reci ti nama kad ćemo prestati da slušamo o koroni, pošto si rekao da od američkih izbora više nećemo ni čuti za koronu, a evo probiše nam mozak i dalje.

2. U triforsovom svetu svaka činjenica koja se dogodi se uklapa savršeno u njegov sistem verovanja. Bez obzira na to dal će sutra od korone umreti 10k ili 0 ljudi, bez obzira na to dal će Bajden ili Tramp položiti zakletvu na kraju, trifors će, šta god da se desi, naći obrazloženje za to u okviru svog sistema verovanja. Trifors je nepogrešiv ne zato što je uhvatio boga za muda i spoznao nešto što mi smrtnici nismo, već zato što je njegov sistem verovanja imun na realnost.

3. ja more. a i cinjenica da trenutno u svajcarskoj umire oko 40% vise ljudi nego normalno je izazvana americkim izborima.
    https://i.snipboard.io/ExXLuy.jpg

ovo je jedina sigurna cinjenica. broj smrti trenutno i koliko je obicno bilo u periodu u prethodnim godinama. 2015, 2017 bio zajebaniji grip, ali i dalje manja smrtnost od korone (plus grip bez mera a korona imala lokdaun, bogtepita kako bi izgledalo).
    a u novembru ovo sad je ocigledno samo od korone, ocigledno nikad nije bilo ovako u ovom dobu nego u januaru i februaru.

verujte svajcarskoj statistici, ako vec nemate kome

4. jesu ogromnom vecinom ovde to 70+ 80+ ljudi, al navalilo je na njih konkretno.
    a sto kaze zapata ne mora bas u 2020. od upale pluca da se umire jebo ga, kolko god da si mator.

5. ja mogu da skontam da neko negira koronu, jebem li ga, ne vidim jake argumente za to, al mogu da skontam u ovom svetu kakav je da neko ne veruje u to

al ne mogu da skontam da neko negira da ljudi umiru i da su bolnice pune, bukvalno sam iz 60 razlicitih, nezavisnih izvora (ne mislim na medije, vec na poznanike) cuo kako je

i ako je tako, po tom pitanju treba nesto uraditi, osim ako nam jaja u potpunosti cvrkucu za zivote drugih dokle god je nama okej

6. vukajliju koristim kao mesto gde mozes da dobijes cuclu a znam da me ne posmatra.

hahah, bilo nekad, Kelte, sad ti je SNS Vukajlija, psihopata nas sve nadzire ovde

7. a u novembru ovo sad je ocigledno samo od korone

Nije nikad samo od korone, zaboravljas da vecina ljudi koja bi inace bila po bolnicama i na lijecenju sad sjedi kuci i umire od svojih starih bolesti. Nije neka luda teorija, pisale su razne novine, ukljucujuci i britanski Telegraph i NY Times itd, o velikim talasima "non-covid" smrti sirom svijeta, i kako se od gomile obicnih bolesti i problema odjednom umire npr 40-50 posto vise nego u normalnim uslovima itd. Ne kazem da nema i korona efekta naravno, samo joj se ne moze pripisati kompletno prelivanje.

Eno u Italiji je zvanicno bilo najvece sranje u martu, a tek je negde od aprila ili maja ukupan broj smrti poceo da se penje iznad prosjeka, do tad je bio debelo ispod

ja mogu da skontam da neko negira koronu, jebem li ga

Pa ovde niko i ne negira koliko sam vidio, negiraju se samo njihove brojke, koje su objektivno nepouzdane, i negiraju se njihovi nenaucni pristupi i imaginarne vakcine stvorene za cetiri i po minuta otprilike.

Ali da korona postoji, i da se moze ozbiljno najebati od iste, to je cinjenica.

8. Nije nikad samo od korone, zaboravljas da vecina ljudi koja bi inace bila po bolnicama i na lijecenju sad sjedi kuci i umire od svojih starih bolesti. Nije neka luda teorija, pisale su razne novine, ukljucujuci i britanski Telegraph i NY Times itd, o velikim talasima "non-covid" smrti sirom svijeta, i kako se od gomile obicnih bolesti i problema odjednom umire npr 40-50 posto vise nego u normalnim uslovima itd. Ne kazem da nema i korona efekta naravno, samo joj se ne moze pripisati kompletno prelivanje.

nope, ovo su podaci za svajcarsku. bolnice nisu prepunjene, primaju se svi pacijenti, sve normalno radi + pacijenti od korone. ovih 40% vise je taman onoliko koliko je prijavljeno umrlih od korone.
    da je tako kao sto kazes, bilo bi mnogo vise od 40%

nemoj traziti komplikovano objasnjenje onde gde je jednostavno.

9. jel citas to sto postujes?

postoji strepnja da ce da se popune kapaciteti, ali ili zbog mera ili statiznam, pocelo je da stagnira i nisu popunjeni.
    odlozene su neke operacije koje nisu akutne, tj mogu i kasnije, ali veruj mi na rec ako ti kazem za svajcarsku, ako umre neko zbog toga, znace se.

gledaj srf za zvanicnu statistiku ne thelocal
    https://i.snipboard.io/96kvJT.jpg

10. Andreas Stettbacher, the Surgeon General of the Swiss Armed Forces, told media on Tuesday that the total number of intensive care beds in the country was now above 1,100, but warned they were at 80 percent capacity.

“We still have reserves,” she said. There was still 27% more capacity in intensive care units, she added, “but if the numbers continue to grow as they have been, the intensive care units will be full in five days”.

“The infections muss go down quickly so that hospitals are not overwhelmed,” she said.

11. kad se to popuni i ova kriva smrtnosti ce jos na gore i za to sto pricas. ovo sad je cisto pik zbog smrti zbog koronavirusa

12. postoji strepnja da ce da se popune kapaciteti, ali ili zbog mera ili statiznam, pocelo je da stagnira i nisu popunjeni.

Osim sto sami kazu neke bolnice vec jesu bile popunjene i pocele da otkazuju operacije

ali veruj mi na rec ako ti kazem za svajcarsku, ako umre neko zbog toga, znace se

Zavisi, ako se kod vas drze onih popularnih principa po Americi i ostaku Evrope gde svako ko je pozitivan i umre se racuna kao zrtva korone, onda je ova ovde podijela na covid i non-covid potpuno beznacajna, odnosno vise nagadjanje

Drugo je jedino ako neko bas pravi stvarnu razliku, radi autopsije itd to ti vjerovatno bolje znas kakve su kod vas konkretno procedure

13. rekoh ti, ne akutne operacije, nego one sto zakazane odavno. nisu otkazali operaciju nekome kom to spasava zivot.

ne znam zasto se koprcas oko ovoga, reko sam ti nekoliko cinjenica:
    - smrtnost veca u svajcarskoj nego obicna sezonska.
    - i dalje smestaju sve pacijente u bolnice, jos uvek nije to razlog. razlog su umrli od upale pluca
    - uglavnom (99%) je smrtnost kod starih ljudi

to je to. moz da ti se ne svidja, ni meni se ne svidja, ali tako je.
    mislim, ako nije to onda smo svi toliko glupi pa da ubijamo ljude koji ovako ne bi umrli. a to ako mozes da ocekujes negde da se ne radi sistematski, je valjda svajcarska jebemumater, direktna demokratija, bukvalno svi podaci javni, nema neke centralizovane moci sto to moze da manipulise.

14. Ej al paradoks jedan: što budu opuštenije mere i generalno neobaziranje na virus, manje će biti covid teoretićara/deniera jer apsolutno nece biti nikog kome neko blizak nije umro/ozbiljno zaglavio. Mada i tada će racionalizovati

Btw vrv umro Irinej, ako krene opet celivanje pokojnika, mi kao nacija zasluzujemo Darvinovu nagradu. A da ce biti masovnih okupljanja bice, iako nije bio popularan kao Pavle

15. to je to. moz da ti se ne svidja, ni meni se ne svidja, ali tako je.
    mislim, ako nije to onda smo svi toliko glupi pa da ubijamo ljude koji ovako ne bi umrli.

Nemam problem sa podatkom da ljudi umiru vise od korone (u smislu ne negiram tu mogucnost, ne da sam okej sa tim), nego mi je malo veliki skok od "imamo vise umrlih nego u prosjeku za ovo doba" do "sve je to korona sig i nista vise ne moze biti", kad je u drugim drzavama uvijek bila drugacija situacija, a jasno je da se i kod vas bolnice dosta koprcaju, sudeci po ovome gore, a sad su dostigle i granicu.

Al dobro, nije ni bitno u sustini, moja glavna poenta je bila da se ne mogu sve dodatne smrti inace pripisati samo koroni (u smislu virusa), sto i dalje stoji, moguce samo da je ovih par nedelja u Svajcarskoj izuzetak i da sam se tu zajebo

16. Atmosfera oko nas je stanje uma svih nas. Zato pricaj lepo o meni, a ako ne smes, zajebi

17. da verujemo svajcarskim statistikama a svajcarska je sediste farmaceuske mafije.bilo koja statistika nije ni blizu istine.novine naravno lazu i o ovoj temi, oni su izdramatizovali i vrmensku prognozu do krajnjih grtanica, kisu najavljuju kao da ce smak sveta,mogu da zamislim sta rade sa koronom,.korona je samo malo drugaciji virus,sve drugo je isto-smrtnost,br zarazenih.ali posto je drugaciji onda je to neko iskoristio da napravi frku i paniku,.kome to sve odgovara, farmaceuskoj mafiji, bankama i svim velikim korporacijama.oni lako izvade dozvolu za rad dok recimo zanatlija i tako ti mali privatnici,sami svoje gazde, to ne mogu i samo njih pogadja ovo sa koronom.

18. Verujem u nauku, genetsko mapiranje, mRNA, vakcine, oficijalnu tezu o nastanku virusa, mutaciji istog, verujem u epidemiološke statistike, R-o, maske, dezinficijense, distancu, verujem jbg. Tj. vera nije dobra reč, jer sam za dosta toga učio debele škole, tako da ne verujem, nego ZNAM. Ali, ipak sam kliničar, ne molekularni biolog, tako da je proizvodnja vakcina, genetika istog, njegove sekvence nukleotida, enzimi, to su mi španska sela, te postoji i doza VERE, da ti ljudi znaju šta rade i rade za dobrobit čovečanstva.

Ali iako sam čovek od nauke, duboko sam spiritualno biće. E tu nastupa full momenat vere, jednostavno, dobar deo mene misli, da ako onako verujemo iz petnih žila, iz muda jebeno, ako se molimo i skoncentrišemo, da ćemo poslati neki signal u univerzum i da će se vratiti kao što smo zamislili. Svako veče se molim pred ikonom, ne jer sam pitaj Boga kakav pravoslavac, nego sam odgajan kao isti, i nekako mi najlakše moliti se u tom već naučenom kompartmanu. Molim se da stane ovo govno, ova nesreća. Mnogo su ljudi propatili. Što neposredno od virusa, što kao posledica lockdauna. Mora da stane, ako verujemo.

19. ne znam sta da ti kazem labokv, a da ne pocnem od svajcarskog politickog sistema i sto to direktno dovodi do toga da ne moze da postoji centralizovani javni medij koji bi smeo da gura neku pricu ili da podatak koja nije objektivan, tako da eto, svajcarska je sediste farmaceutske mafije i zato laze sve o koroni, ne verujte nista, provalio si istinu.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.