Koronavirus u Srbiji 2

1. Бергасе пуши курац

2. @celt

a umre:
    80+: svaki 31. zarazeni
    70+: svaki 170.
    to je to

To znači da mlađi gotovo i da ne umiru? Onda po tom istraživanju ispada da (na brzinu grubo proračunato) od korone umire tek svaki 210. - 220. Švajcarac?
    A po zvaničnoj statistici umire svaki 59. zaraženi Švajcarac (obolelo 127.000, umrlo 2147). Eto, kad i Švajcarci izvrću podatke, šta tek očekivati od nas.

Inače, u svetu (prema zvaničnim podacima) umire svaki 38. oboleli, a rekorder je valjda Meksiko gde umire svaki deseti:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/?utm_campaign=homeAdUOA?Si

3. "Ovo je vreme nekih istina", Dejan Anđus 2016

Nije ni svestan bio koliko je u pravu. ISTINE. Množina. Ne postoji jedna, postoje milijarde verzija istine, koje plasiraju milijarde interesnih grupa, iz milijardu razloga. I sve su ubedljiviji, sve su rečitiji, koriste grafikone, potplaćene naučnike, sisate plavuše voditeljke, sve u cilju da te privole njihovoj istini.

Običan čovek, bombardovan informacijama sa svih strana, nema šansu da odradi samostalno nepristrasno istraživanje i donese zaključak. Može samo da izabere da veruje jednoj od milijardu istina, bazirano na nekim svojim pređašnjim preferencama.

Ne znam da li je to novina u ljudskoj istoriji, ili je oduvek bilo tako. Svakako su društvene mreže akcelerilale sve ovo eksponencionalno.

Mislim da je jedini način da se ostane normalan, autistično povlačenje u sebe, izlazak u spoljni svet samo radi pribavljanja bazičnih sredstava za život, gašenje apsolutno svih mreža, telefon samo na preklapanje, gašenje tv-a, čitanje knjiga (svih koje nisu know how, jer i one su propaganda), gledanje filmova snimljenih pre 1990, okretanje porodici...

4. opet savetujes neki karantin sve ti jebem

5. najdepresivnija tema na saljivom sajtu

6. postoje milijarde verzija istine, koje plasiraju milijarde interesnih grupa, iz milijardu razloga. I sve su ubedljiviji, sve su rečitiji, koriste grafikone, potplaćene naučnike, sisate plavuše voditeljke, sve u cilju da te privole njihovoj istini.

Ne znam da li je to novina u ljudskoj istoriji, ili je oduvek bilo tako. Svakako su društvene mreže akcelerilale sve ovo eksponencionalno.

Ovo je sve materijal za zasebnu temu, realno se vidja i van/prije korone, i vidjace se i poslije. Samo je ostalo 6 ljudi na sajtu pa se vjerovatno ne isplati otvarati istu.

Ali da, zivimo u vrijeme kad je istina postala mutnija nego ikad, i kad razna govna preko pseudonauke pokusavaju da prakticno dobiju status kakav je crkva imala u srednjem vijeku i da plasiraju svoje dogme, zato se sve vise ljudi putem interneta baca u sopstveno istrazivanje, sto naravno opet ima svoje probleme itd.

I mislim da ce sve to morati da prokuva, kad-tad, da ce morati negde da isplivaju sranja koja se danas kriju, i tek ce onda nastupiti haos i nepovjerenje.

7. Samo je ostalo 6 ljudi na sajtu

Zašto mene nikad ne brojite?

8. na ovoj temi je najglasnije šuštanje mujinog šešira od alu folije na glavi mu

9. zatvaraj marvu, Niš pogotovo. Čitam jutros koliko su dužni, bukvalno nema firme u Nišu koja nije pod kreditima i dugovima. Mislim na državne. Jebeš mu mater, ne zna se dal su nesposobniji ili više kradu.

10. Stopa smrtnosti varira i od toga kakvu zdravstvenu negu mogu ljudi da dobiju. Ako se prenatrpaju bolnice, skocice I stopa smrtnosti, ne nuzno od korone, vec i od mnogih drugih bolesti i povreda koje se inace mozda ne bi zavrsile smrcu.

11. pa stopa smrtnosti zavisi u neku ruku i od broja testiranih.
    ako testiras na gomilu sve i svakog, otkrices vise blazih ili asimptomatskih slucajeva i mrtvi ce otprilike ostati isti. znaci % ce da pada

12. Dobro, da, u pravu si, mislio sam na broj mrtvih

13. Ja iskreno ali naaaajiskrenije sad mislim da treba da se stvori neki AI algoritam koji prati objave ljudi po fb i ako su negirali postojanje kovida ili ga karakterisali kao smesnu bolest, jednostavno da im bude ukinuto pravo da se lece istog. Kao neko selektivno ukidanje zdravstvenog osiguranja samo za tu bolest lolol.

Edit naravno samo za intenzivne i poluintenzivne nege. Blazi slucajevi neka odleze malo, greota

14. To znači da mlađi gotovo i da ne umiru? Onda po tom istraživanju ispada da (na brzinu grubo proračunato) od korone umire tek svaki 210. - 220. Švajcarac?

bilo je u prvom talasu i mladjih, doduse dosta malo u poredjenju sa onim sto sam citao u srbiji.
    ovo su podaci za nedelju od 19-25 oktobra, kad ovde u proseku bilo po 5000 pozitivno testiranih dnevno.

nisam siguran na populaciju ovo 210-220, kako si izracunao. mislis da ako bi svi dobili koronu, umro bi svaki 200ti?
    ovo vazi ako nisu svi u isto vreme, ako jesu onda bolnice ne mogu da lece blaze upale pluca koje se onda pretvore u teske pa i smrtnost skoci.

ko sto rekosmo na pocetku, nije virus tolko opasan kolko je zarazan.

15. evo ovde za svajcarsku, volimo ovde da vodimo evidenciju :)
    ustvari jedino se u brojke ovde i pouzdam, ovde vlada nema nikakav interes da nesto krije.

https://www.srf.ch/news/schweiz/coronavirus-so-entwickeln-sich-die-corona-zahlen-in-der-schweiz
    https://www.srf.ch/news/schweiz/corona-grafiken-so-ausgelastet-sind-die-intensivstationen-wegen-corona

na nemackom na zalost, mrzi me da prevodim, al moze da se pohvata

16. Ja iskreno ali naaaajiskrenije sad mislim da treba da se stvori neki AI algoritam koji prati objave ljudi po fb i ako su negirali postojanje kovida ili ga karakterisali kao smesnu bolest, jednostavno da im bude ukinuto pravo da se lece istog. Kao neko selektivno ukidanje zdravstvenog osiguranja samo za tu bolest lolol.

Evo ja bih pristao na keca al da onda nemože milicija da me kazni kad idem negde u policiskom potencijalnom času
    Issto i za kafiće,bioskope i ostale lokale sve primeniti milina

17. A jel bi pristao na keca kad bi se to iskljucivanje prosirilo na clanove tvoje najblize obitelji

18. Inače, u svetu (prema zvaničnim podacima) umire svaki 38. oboleli, a rekorder je valjda Meksiko gde umire svaki deseti:

Svaki 38 REGISTORVANI oboleli
    Ovo registrovani je jako bitan detalj
    Na to dodaš gomilu faktora i može da se zaključi da je smrtnost negde ispod 1% vorovatno negde izmedju 0.5 do 1%
    Ne kažem da je malo na tako zaraznu bolest ali će mnogo veći bbroj ljudi da se rokne,psihički oboli bankrotira itd itd ako ti zbog takve bolesti zabranjuješ ogromnom delu stanovništva da radi svoj posao ili radi u ograničenom trajanju ili na kraju krajeva da živi socijalni život.
    Ljudi koji su rizična grupa treba da sse čuvaju i treba da se pridržavaju mere tipa maska u zatvorenom itd nek puste jebenu muriju da kažnjava po kafićima nemam ništa protiv
    Ali ne možeš tim istim kafićima da odredjuješ dokle će da rade kad ti ljudi žive jebeno od toga

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.