Prijava

vidim da je tema vezana za oruzje zakljucana tokom onog sizofrenog cepanja kajzena
da li je neko isao u neku streljanu u bgu i koje valjaju

ишао сам у улици милана поцерца. добро је било.

Imash nozheve kakve volish na pijac

Mogu da ti preporučim svoju omiljenu mašinku, kojom smo u zimu '45te izbrisali druga Ljubišu Lipolista sa spiska članova Partije, usled njegovog nesavesnog odnosa prema partiskim obavezama i kritikovanja lika i dela druga Predsednika Vučića:
https://us.123rf.com/450wm/oktober64/oktober641709/oktober64170900009/85003487-submachine-gun-ppsh-41-on-a-light-background-.jpg?ver=6

Zavisi sa koliko želje rešetaš u metu. Dok je drug Ljubiša stojao uza zid i sa zahvalnošću primao rafale, nijedna nije zakočila, a bilo ih je 20

Srbi imaju najviše oružja na svetu po procentu. Ili su odmah iza USA.

Al u vrhu smo jbt.

i imamo najretardiranije zakone za njih

msm retardirane engleze ni ne racunam kod njih ti treba dozvola za klimu u kolima

Imamo i najretardiranije zakone za samoodbranu jbg. Ako ti upadne neko u kuću sa nožom maksimum sa istim takvim nožom smeš da se braniš. Da li to znači da moram da zamolim gosin provalnika da mi kaže tehničke karakteristike noža i priupitam da pričeka dok nađem isti? A ni tad ti nije zagarantovano da nećeš da robijaš. U Teksasu razneseš šotganom ko god ti pređe kapiju i ne odgovaraš. Nema tog tužioca koji bi podneo tužbu ni sudije koji bi te osudio. Zato su jedna od saveznih država sa najmanjom stopom kriminala u SAD. A naša, dozvoli, Zastava pare mlati na M70.

https://www.vk.sud.rs/sr-lat/kzz-1032018-nužna-odbrana

Evo primera u kojem se čovek nožem branio od nenaoružanog fizičkog napada. Jeste, trebalo je da dodje do najviše instance da bi to bilo prihvaćeno kao nužna odbrana, ali sud je ipak to prihvatio kao opravdano iako bi doslovnom primenom zakona to bila nesrazmerna odbrana (nož na pesnice). Da su učesnici bili iste starosne dobi i fizičke dispozicije, možda bi ovo bilo prekoračenje nužne odbrane u očima suda, s obzirom da se razlika u njihovoj snazi ističe kao ključan argument, tako da treba i to imati u vidu.

Na vatreno oružje u istom kontekstu se ne bih oslanjao u Srbiji, to jest, ako se već mašite utoke neka bude to situacija u kojoj je robijanje bolji ishod.

ma kakav crni provalnik kod nas, jedan u milion kad je neko u kući. možda imigrant neki jedino. mi imamo oružja u iščekivanju novog rata, nikom nije pri ruci nego fazon na tavanu

Šta bi sa onim likom, od pre nekoliko.godina, što je u sred noćio izbušio lopova nožem. Ali nije se branio nego ga je jurio. Neko makedonsko prezime beše.

Sašo Bogeski, oslobođen je, veštaci rekli da nije prekoračio nužnu odbranu.
Btw, kad sam bio u vojsci (vojna policija) nama su govorili da, ako neko na nas krene pesnicama - smemo da koristimo pendrek. Ako krene motkom/nožem - smemo da koristimo štoljpi. Cenim da slično važi i u regularnoj policiji.

Dobro da su ga oslobodii.

Koliko je debilno to. Čovek u svojoj kući spava sa ženom i malim detetom.

A onda mu neka laporda upadne u sred noći, da ga opljačka. I onda je kriv lik što je branio porodicu. Kao trebao je kad vidi da ovaj beži da se povuče.

Pa istrenirani policajci u panici ubiju nekog, a ne neko ko je u svojoj sobi zatekao lopova po mraku.

Može li uopste civilno lice da dobije dozvolu za nošenje oružja u srbiji?

to mozda tebi :D :D

ko, nemam ja oružja
;)