Rat u Ukrajini 2022

1. Hahah da mogli su, to bi resilo svetsku glad, ne bi napravilo inflaciju nevidjenih razmera i vece sranje nego korist takoe video si na bazfidu 9gagu bitshute mora da je tako

haha a pritom gdp afrike 2.6 triliona (bio pre pandemije) i nisu ni blizu resenja problema gladi

afrika milijardu stanovnika ima, par milijardi dolara znaci da svakom das po par dolara

2. Ne nego znači da uložiš u mehanizaciju, mašine, trgovinu i slično.

3. Politika nuđenja članstva zemljama bivšeg sovjetskog bloka napravila je od Rusije protivnika NATO-a, iako se pre desetak godina na Zapadu tvrdilo da je Moskva partner NATO-a. U tom kontekstu Rusija može, sasvim legitimno, da svoje nuklearne rakete usmeri na sve ciljeve u državama NATO-a. Kako na stare, tako i na nove članice. NATO priđe Rusiji na manje od pet minuta leta balističkog projektila, Rusija preusmeri svoje rakete za odgovor, ili čak i prvi udar. Sve demokratski, javno i na znanje svim zainteresovanima. Da se svi na vreme „prepoznaju kao neprijatelji“. Prijatan san braćo Srbi. Na nišanu ruskih raketa.

https://www.politika.rs/sr/articles/amp/61346

4. Ne nego znači da uložiš u mehanizaciju, mašine, trgovinu i slično.

autoput preljina pozega od 30km kosta pola milijarde evra, ti sa par milijardi smatras da je moguce uloziti u mehanizaciju i tehnologiju neophodnu da kontinuirano, godinama i decenijama unapred, hrani stotine miliona ljudi?

5. Da, to nije moja procena već brojka koju su dali iz WFP. 6-10 milijardi. Možda ne godinama ali svakako bi sprečilo umiranje ljudi. Ako i treba više od toga to nije problem jer taj novac imaju najbogatiji ljudi i to može da se odradi.
    Ali opet, prioriteti.

6. Veoma sam istrolovan troluj me ljuce bebo

7. Haha ne može, ejd. Mala je to cifra za iskorenjivanje gladi, možeš nahraniti gladne ali to ne rešava problem na duge staze..

Čovjeka ne hraniš tako što mu daš ribu, nego ga naučiš da peca. A zemlje u kojima vlada glad su zemlje ogrezle u korupciji i međusobnim sukobima, bez pozitivnih učinaka domaćih vladajućih struktura i bez opštedruštvenog boljitka i ciljeva.

Imao sam susreta sa Afrikom, ne možeš da zamisliš šta je to i koliko je to ozbiljan problem čak i uz udružene napore najbogstijih ljudi.

8. Imao sam priliku licno da ga upoznam, bio mi gost na 3 cela dana, jebeni britanac koji je potvrdio sve stereotipe koji vaze za njih, ali je lik jebena legenda.. Jedan je od najpoznatijih britanskih nezavisnih novinara na svetu, veliki borac protiv globalizma i mrzitelj nacizma.. Ima zabranu ulaska na Kosovo, Ukrajinu i Letoniju(nisam siguran bas za nju).. Uglavnom, od 2007/8 je u Rusiji i tim okolnim zemliama, konstantno izvestava stvari onakve kakve jesu, bacite pogled..

https://youtu.be/BRvz5uP5E7s
    https://youtu.be/FG1fuhKwXVA
    https://youtu.be/LBe7swFGMdU

9. Čovjeka ne hraniš tako što mu daš ribu, nego ga naučiš da peca. A zemlje u kojima vlada glad su zemlje ogrezle u korupciji i međusobnim sukobima, bez pozitivnih učinaka domaćih vladajućih struktura i bez opštedruštvenog boljitka i ciljeva.

Summa summarum, naucis Indusa da koristi kompjuter, pa tvrdis da je senior softver arkitekt, naplatis ga par soma mesecno, njemu das 300-400, a on ne zna ni winzip da koristi.

10. Uf ejduse&co, kako ste provalili zapadnu propagandu, svaka cast, nikad ne bi ni pomislio da je tako.
    Ukratko, majnd bloun.

Jel mozete rusku sad, cisto da naucim i tu sta je?

11. Inace,

Tramp: alo bre evropo koj vas kurac drzimo u natou, povecavajte kupovinu americkog oruzja, treba se plate ovi sto mi daju pare jbt, kakav je to nacin ukinucu i nato i sve vas picka vam materina, niste kupili pusku 10godina, jebem vas.
    Evropa: …
    Bajden: Ej Putin, reko mi Zelenski da si picka sto se jebe u dupe. Eno ga tamo smeje ti se.
    Putin: E necemo tako!
    Bajden: Evropo, imamo 100 pusaka ako zatreba
    Evropa: 200 mi treba pls, za svaki slucaj.

12. Glad u svetu - nemoz se iskoreni
    Spasavanje sveta vakcinom - moze

13. Kelte, korišćenje dijaloga kao forme, sa svetskim liderima kao glavnim akterima, a u svrhu objašnjavanja geopolitičkih prilika na plastičan, narodni, limunada-duhoviti način, to je sve tako 1995'.

14. Jbt ejd prica o zaustavljanju gladi na pragmatican nacin pill objasnjava kako nemos svet naraniti ribom.
    Ofc nemos resiti problem gladi sa par milijardi, ali mogao bi bar da pokusas.
    Ejd govori o licemerju jbt.

Korona - neprijatelj 100% čovečanstva
    Rusi - neprijatelji 100% čovečanstva

sa zapadnog/hotul aspekta

15. aj, jbt nemoj ste misice pred zirijem, resavamo glad u svetu...

glad postoji u africi, i to ne celoj nego na mestima gde imas vise ljudi nego sto mozes da nahranis lokalno, ako su bili hranjeni uvozom npr a onda ispadne rat ili neko veliko sranje, sto tamo i ne prestaje, i onda deo ljudi ne mogu da se nahrane.

i nije samo glad, nego je uvek kombinacija gladi, nedostatka zdrave pijace vode, osnovne higijene i medicine, i naravno osnovnog skolstva.

onda imas puno dece, jedne godine kad ima hrane kako bi neko prezivelo, onda naidje godina kad nema hrane i umru ti neka sto od gladi sto od bolesti, i generalno se zivi u uslovima koji su nedostojni coveka danas.

ne resava se to tako sto ces da im odneses leba i flasiranu vodu, nego moras prvo da prestanes da ih drkas na svu muku, a onda ako hoces da pomazes, da pomazes tako sto ucinis moderno skolstvo, medicinu i osnovnu infrastrukturu pristupacnom, i pomognes da se razvije malo drustvo. jer mnogo malo treba da se osnovna glad/zedj iskoreni.

ne treba tu puno novca, al ne mozes jesti govna protiv svega modernog i u isto vreme pricati, pa sto ne nahrane ove, ili tako neko sranje.

16. Kelte, korišćenje dijaloga kao forme, sa svetskim liderima kao glavnim akterima, a u svrhu objašnjavanja geopolitičkih prilika na plastičan, narodni, limunada-duhoviti način, to je sve tako 1995'.

cinik much? pored svega navedenog ovde, to ti smeta?

17. opet kazem ejd govorio o licemerju, nije resavao problem gladnih

18. hrane ih oni ne sekiraj se, sav visak hrane zavrsi tamo za neke sitne pare umesto da se baci.
    to paradoksalno produbljuje problem jer nahrani odredjenu populaciju nekoliko godina, onda im ukines to i ostane gro populacije gladno, i onda krene da se ratuje i statiznam.

komplikovano je to, citaj knjige melkor.

19. jeste i doje ih katolickim kurcem i hranu iz menze vakumiraju