Da li su ljevica i liberalizam izgubili kompas?

1. jer roditelji neće vakcinišu djecu...

pametni ljudi...jok ce slusaju preporuke govedje medicine

2. vakcine sasijeku, eto ti epidemija na vratima

kmeee nece biti cuvene bolesti x

LGBT sasijeku, ljudi se počnu pitati ko je sledeći

vredni seljaci u panici bukv

zelenu agendu sasijeku, a da, to je već davno sasiječeno barem ovdje kod nas, imamo najlošiji vazduh u Evropi, još se planira litijum kopati itd

da, mi planiramo kopati to nas projekat. Planiraju ovi tvoji iz agenture zeleni kmecavci

3. Za par meseci eto nam priča o trans genocidu, platnom razmaku i patrijarhatu od jovora, a pre samo par meseci je kukao za trg republike srpske

4. ultraliberal kog kabrio plidu prebaci u ultradesnicara sa pola gasa

lol

5. @jebač

Trg i dalje podržavam.

Što se tiče trans genocida, taj termin je pretjeran i ne treba se koristiti - ali je činjenica da su trans osobe vjerovatno ubjedljivo najhejtovanija i najsatanizovanija manjinska grupa i da im društvo često pravi pakao. Teži im je položaj nego Romima, migrantima, itd....
    Koji god članak na tu temu pročitam na nekom od naših portala u komentarima se ljudi bukvalno utrkuju ko će više na njih da ospe mržnje i hejta, znači meni je to užas, a vi kako oćete.

Što se tiče platnog razmaka, tu ne vidim nikakav problem. Žene i rade uglavnom nešto manje od muškaraca zbog porodiljskih odsustava, itd... Ako žena radi isti posao, isti broj sati, itd. treba da zarađuje isto kao i muško. Ali ako radi manje, manje stručno, itd... Onda žalim slučaj. Osim toga - dok god postoji društveno očekivanje (a žene u tom očekivanju prednjače) da muškarac zarađuje više i da donosi hljeb na sto, on I TREBA VIŠE DA ZARAĐUJE. Jer brate, kakav je to sistem gdje ti pred ljude staviš očekivanja koja oni ne mogu ispuniti. Ako oćete jednakost u platama, onda i vi donosite hljeb na sto, a nemojte da očekujete od muškarca da on tu prednjači...

6. zašto pljujete jovora, dobri ljudi? pristojan je, iznosi sasvim validna mišljenja i gospodin je čovek. jeste malo naivan, botuje i donosi pokoji NPC zaključak, ali meni je fascinantno kako vas on tako izrevoltira, a samo gleda svoj posao. samo cepaj, jovore, i ignoriši ovaj poluuspeli abortus iz vojvodine jer je svojim ponašanjem to zaslužio, a nije fizički tu da mu zavežemo šamarčinu svi redom.

7. Ma pazi, i meni je interesantno nekad s Carom ući u diskusije... mada me nekad frustrira koliko se čvrsto drži nekih stavova za koje je teško naći logiku.
    Kontam da se oko suštinskih stvari slažemo, tj. oko osnovnih vrijednosti, ali imamo potpuno drugačiju percepciju stvarnosti, i onda Cara predlaže potpuno drugačije stvari u svrhu odbrane tih vrijednosti.

E sad oko klasične stranačke politike u Srbiji mu priznam da ima poprilično dobar pogled na cijelu situaciju, iako ja tu opet nisam recimo za Nestora i tu ekipu, ali ovako kad se priča generalno o politici u Srbiji, zna nekad iznijeti prilično tačne uvide. Zna vjerovatno i više kako stvari funkcionišu od mene, jer ja ipak nisam u Srbiji...

Sve u svemu nije loš čova, ali teško da ćemo se ikad složiti oko nekih tema.

8. ebt ovaj snime se javi svaki put kad jovorshtina oce zastiti ciganje

9. Pa brate Jovo taj nector ti se najvize zalaze sa ujedinjenje i redovan gost kod dodea a ti tako po njemu.
    Znaci modz da se ujedinimo al samo vacinisani. Nemodz to stavis na visi plan u odnosu na drzavotvornost. Ovako ispadnes gejcovo dete, a gejcovo dete nikada nece imati trg u sa

10. Nemos to tako gledas jovore, sitne razlike moramo odbacimo...nece nas evropa ujediniti zaboravi na to ako oces neke trgove, ukidanje granica, zajednicke pasose i tako to... nema tog liberala zapadnijeg od banjaluke koji ce to dozvoli

11. Što se ujedinjenja tiče ja sam svakako za ako se ikad za to stvori realna mogućnost i bez nekog rata. Al sad za sad, najvažnije nam je da sačuvamo Republiku Srpsku i da je ne izgubimo zbog neke glupe greške. Nama za sad u Bosni ništa ne fali, a Republika Srpska štiti naše nacionalne intereste. Međutim ako ti interesi ikad budu realno ugroženi, znamo šta nam je činiti.
    Možda jednog dana i ujedinjenje dođe na dnevni red, ako budemo pametni i dotad nešto ne zabrljamo.

12. Pitanje za Jovu.
    Sta je prece, ujedinjenje srb i rs u srb, ili ulazak u evropu pojedinacno ili zajedno svejedno

13. Ujedinjenje: dok god nam je OK u Bosni i dok Republika Sprska nije ugrožena, nije nešto što se obavezno mora desiti. Ako bi težnja ujedinjenju mogla da isprovocira neki rat i da ginu ljudi, onda zajebi tu priču. Poenta Republike Srpske je bila da zaštiti nacionalne interese Srba u Bosni, i ona to već sad uspiješno čini. S druge strane od Bosne imamo i neke benefite jer je to ipak geografski kompaktna sredina i ne tako malo tržište i bilo bi malo komplikovano ako bi do Trebinja imao 2 državne granice.
    S druge strane ako gledaš duži rok, nacionalno ujedinjenje treba da bude cilj kome treba težiti, kao neki ideal, ali ne tako da zbog njega zanemarimo sve ostale ciljeve.

Ulazak u Evropu: Pa već smo u Evropi. Ulazak u Evropsku Uniju bio bi dobar ekonomski i radi neke veće stabilnosti i reputacije ili prestiža same države u svijetu, a ti jednom kad uđeš imaš i dalje poprilično slobodu da vodiš politiku kako oćeš. Kao na primjer Orban ili onaj Fico ili kako se zove, onaj Slovak, ili na primjer Poljaci koji su maltene skroz zabranili abortus itd... Neće nas Evropa propederisati ili natjerati da izgubimo identitet. EU je prije svega ekonomski i geopolitički blok, a po pitanju unutrašnjeg uređenja ima velikih razlika među državama. EU bi prije svega značila bolje ekonomsko povezivanje sa ostalim članicama, pristup razvojnim fondovima, lakše putovanje, itd... Sve generalno dobre stvari.
    Ni EU nije nešto neophodno, ali bi svakako bilo dobro, iako nema garancija ni da će EU opstati u ovom obliku.

Kao dugoročni nacionalni cilj ujedinjenje je važnije više kao neka opcija i ideal, nego kao nešto što se mora nužno realizovati. Ali samo postojanje tog ideala će natjerati druge da više uvažavaju naše nacionalne interese. Na kraći rok ulazak u EU je važniji.

14. Odgovorio si klasicno politicki, dakle neiskreno.
    Mozda nisam dobro pitanje postavio jbg, vrv je trebao glasi sta bi kod tebe lucilo vecu kolicinu endorfina od ta dva.

Ja mislim da bi jevropa i te spike.

15. Србија ни случајно не би смела да пристане на уједињење са РС чак ни када би то могло

16. Liberali levicari sorosevci u srb = rs fuj to r sumska bljak kmee

Liberali jovori sorosevci u rs = moze ujedinjenje sto da ne, dozvolicemo da nas progutate kao entitet

17. Главу дајем Вјетерник не дајем

18. uuu nigdje take ljepote

mada bukv ne znam na sta bi jovori pristali, ako hoce neku novu ap cao dovidjons. Nema od toga nista...vec su nas mnogi izjebali na istu komunisticku mantru...

dakle sa srb modz bilo ko ako ce se full odrekne bilo kakvog suvereniteta dugorocno

19. Довољно смо зла доживели од Српскијанаца у протеклих 200 год, не треба нам више. Видиш и сам да им је ок у Босни.

20. A jbg imaju fabrike i tako to, cirilica park, pesacka staza, tu je i opozicija u vidu stanivukovica dode na kolencima bajo

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.