Prijava

Šta mislim pod ovim? Pa neko ko se odluči da spašava i brine o ljudima mora u sebi imati istinsku želju da svet i ljude oslobodi patnje ili bar pomogne koliko je u njegovim mogućnostima. Tu vidimo jednu plemenitost i veliku sposobonost empatije.
Takođe vidimo i istinsku radost kada nekome pomogne da ostane u životu i dobije drugu šansu.

E sada ako sve to imamo u vidu kao i činjenicu da je čovek učio nekih 10 godina savršenu laboratoriju poznatiju kao ljudski organizam i telo - kako on može da bude ateista?

Kako može da bude ateista ako zna da na ovoj planeti nema dva ista čoveka?

Kako može da veruje da je ovaj savršeni organizam i savršena harmonija sveoga ostalog u prirodi nastala od nekog kamena na koji je pala kiša bez svrhe?

Kako može da veruje da je nasumični genetski spawn i hodajuće đubrivo na ovoj planeti Zemlji i da i dalje misli da ima neku vrednost?

Kako može da živi da prihvati logički svet u kojem je potpuno isto da li si hodajući svetac ili Adolf Hitler Drugi?

Kako ga ne muči ono pitanje koje je stalno mučilo i Čarlsa Darvina : "Mogu li ja uopšte da verujem svom majmunskom mozgu"?

Kako veruje da je naša DNK, naša knjiga života nastala bez svrhe i kreatora, tek tako nabacana, a ne veruje da je moguće da je njegovu omiljenu knjigu neko napisao tako što je uzeo papir i prosuo mastilo po njemu?

Da sumiramo: ateizam je prepun nelogičnosti i velikih šupljina i takav je jednostavno neodrživ u praksi i u odnosu na to kako mi živimo i radimo u svetu. I to nije previše teško shvatiti i običnom čoveku.

Ono što mene buni je kako neko ko proučava tolike godine ljudsko telo i svestan je te savršene laboratorije a sebe smatra intelektualcem to previđa?

Odlična tema, upis.

Humanost nije rezervisana samo za zdravstvenu struku.

Tačnije, nema veze sa njom. Svako će da otcvrkuće da je lekar jer je "pre svega human" ali to nema blage veze. Taj baja uči, buba, odriče se i tada mu humanost ne pada napamet. Kasnije, samo treba da misli ,zaključuje i sprovodi sve po utvrđenoj metodologiji. Human je ako zatvori prozor je pacijentu smeta promaja. U gestu si human. Ne u okvirima profesije i ogoljene struke.
Uostalom, hoće li svaki lekar da ide na pogreb svom pacijentu? Da se slomi nad nečijom tragedijom. To će porodica i prijatelji, a njegovo je da usmeri pažnju na posao.
Hoće li klošarima da priđe, pregleda ih i otrči da kupi lekove?!

Ali ako se čačkaš oko doktora, humanih ima među njima isto koliko u drugim profesijama.
To što oni sebi, ili im drugi stavljaju oreol oko glave, znači da ga "zaslužuju" samo ukoliko poštuju Hipokratovu zakletvu (kao i svi ostali kada pošteno i savesno rade svoj posao, makar bili po zanimanju i baba sere). Dugo su se po ordinacijama držale Titove slike, potom Hipokratove zakletve i sada preovlađuju kalendari farmaceutskih kuća.

A ono, ateizam i ostalo...to je široko. Ne piše mi se o tome.
Dopada mi se tema.

Jel obican doktor ili dragi doktor?

јбт ајде профе шаљи у гулаг овај дуплак и његов оригинал на једно 7 дана шта је ту тешко толико

Slažem se granon, odlčno objašenjeno. Mož nešto da se nauči

nemoj tako zape, nisi slep kod očiju.

Fali šmo na ovoj temi

Granone to onda objašnjava zašto ih ima i ateista. Ali i dalje biti ateista i verovati u sve ono a sebe nazivati intelektualcem? Mislim...

Ova tema je očigledan direktni atak na jednu jedinu ličnost sa ovog sajta koja ispostaviće se napada samu sebe zbog...

Broke: Pitanje anon odgovor Granon

Woke: Pitanje anon odgovor QAnon

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/The_Dark_Triad.png
Zapamtite ovaj trougao pičke, tu u centru to je Zapata sedi kao anti - Brahma i emulira svoja tri pseudonima sa jednim jedinim ciljem: Da donese patnju i bol centralnom nervnom sistemu svakoga od nas

imam ga

MELKIAJDES
ELKIJADES
EJADES
EJDUS

MELKIJADES = A MELK IS EJD

Da li doktora ateistu treba eutanazirati pesnicama ili mokrim novinama?

Ovo otkriće je na ISRAEL = IS REAL nivou legendarnosti

бар смо 10 дана мирни...