Parlamentarni izbori 2023.

1. dobro sta sad jbg, ispira se mozak vec 25 dina sa evropom, evropskom porodicom naroda, demokratijom, standardom a i pre toga jos okokoj dok je eu bila ozbiljna tvorevina, dok nije bila politicka organizacija i jasni atlantisticki vazal

to je sad vise efekat eno svi su tamo moramo i mi da ne budemo crna rupa u ovom delu sveta i slucne gluposti koje se ponavljaju. Prihvatice sve moguce ideoloske svinjarije koje se poturaju nebil prosek plata bio veci za 150-200jura, uz svesrdnu sorosevu propagnadu razume se

2. а најјаче што се цео свет и европа боре са економском кризом а нама ће као да скакућу платице за 150 200 евра хаа хах ахаххахахах ахахахха

3. e al aj srbija sto nece, al tek bosna sto nema sanse to je prica za sebe, i onda ostane jedino da se jovori pripoje nama pa da zajedno konkurisemo loooooool

4. Чек пепси је за ЕУ овај Јова нема право гласа на референдуму у србији за ЕУ ја нисам за ЕУ него немам појма за бенелукс значи чупаво баш чупаво гласање

5. Pepsi je za eu samo treba gledati kako da nas sto manje tuku, a jovor vec ima ozbiljne uslove gde bi koketiranjem sa rujanima sebi podigo cenu kosto rade prepicke u izlasku

6. Или подиго цену као курвица мала што србија и јесте

7. siptari i ustase u kurvice, mi smo bijena ciganjka lolo

8. Srbiji šaljemo domperinjon u separe, a one kurve bugarska i rumunija, njima ćemo platiti po đusvotku da nam popuše iza kontejnera

9. Ja lično mislim da je i Rusima jasno da je nama EU strateško opredjeljenje i dugoročni cilj, i u pravu si Gadafi, nije u redu prema Rusima, i bilo bi kurvanjski sa naše strane da ih samo koristimo da bi sebi dizali cijenu. Mislim da trebamo graditi sa Rusima prijateljski odnos koji će koristiti i njima i nama, tako da i oni imaju od nas neke konkretne benefite, a i mi od njih.

Na primjer neuvođenje sankcija je jedan takav benefit. Drugi benefit bi bio recimo, ako nekad uđemo u EU, da Rusi imaju unutar EU nekog svog saveznika koji bi mogao da zastupa i neke njihove interese. Nešto slično kao Orban što je sad, ili onaj Slovak.

Znači tako ja vidim Srbiju, kao dio EU, ali dio koji se najviše oslanja na istok i koji nije okrenuo leđa istorijskim saveznicima.

Što se tiče članstva u Briksu, mislim da to sad trenutno nije u našem interesu... (mada nikad se ne zna u budućnosti i nikad ne reci nikad). Ali mislim da bi svakako bilo dobro pojaviti se tamo, čisto radi održavanja dobrih odnosa i sa tim blokom i da budemo u toku šta se tamo dešava.

Tako da, povlačim dijelom ono što sam napisao... znači jeste to neko dizanje cijene sebi, ali taj dio se odnosi samo na efekat koji bi to ostavilo na EU. A što se Rusa tiče, sa njima šta dogovorimo, to treba pošteno i ispoštovati. I treba sa njima biti što bliži, do granice koja neće ugroziti saradnju sa Evropom i EU integracije.

E sad, gadafi ta priča da je EU iluzija, duda-varalica, itd... Možda je i to tačno... Stvari se mnogo brzo mijenjaju. Možda sve ove političke dileme današnje postanu kroz koju godinu irelevantne ako se pojavi superinteligentna vještačka inteligencija koja bi totalno izmijenila svijet i život i poredak svega. Ili ako bi bio neki teži rat koji bi svašta pretumbao... Ili ako bi se desila neka velika katastrofa...

EU priča je više pod uslovom da bude "business as usual" za šta nema garancije, čak možda i nije najvjerovatnija opcija.

Al opet, pošto mi ne možemo predvidjeti neki drugi razvoj situacije, kontam da je to opet dobar neki pravac, ako ne zbog samog članstva, koje možda zaista jeste iluzija, onda zbog toga što bi ispunjavanje nekih kriterijuma za članstvo bilo dobro samo po sebi, jer bi značilo da državu činimo bolje uređenom, efikasnijom, ozbiljnijom, šta ja znam... Uglavnom sprovođenje tih reformi znači ugledanje na zemlje koje su razvijenije od nas i da tako kažem učenje od boljih. (Ne boljih u moralnom smislu, nego boljih u smislu stepena razvijenosti)

10. Na primjer neuvođenje sankcija je jedan takav benefit

Ма шта има везе па ми смо заболи њима нож у леђа слањем оружја нацистима треба нас јебати јако

E sad, gadafi ta priča da je EU iluzija, duda-varalica, itd...

Ма јок страва је ЕУ нема грешке идемо да се талимо са швицрцима да једемо чоколаде, мислим ако је швица у ЕУ уопште
    елем ЕУ пропада деценијама као и све државе због дилетаната политичара који не знају где се налазе, плус краду на све стране а кина и русија најјача војска и економија

11. Možda sve ove političke dileme današnje postanu kroz koju godinu irelevantne ako se pojavi superinteligentna vještačka inteligencija koja bi totalno izmijenila svijet i život i poredak svega

преглупо
    ово је у рангу да вучићевог ЕХКСПО ЈЕ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ не није пољопривреда нису људи него ЕХКСПО то ће да нас подигне хаха хах ахахахахах

12. Преседник Вучич не иде на самит БРИКСА али иде погађајте ко ВУЛИН офц
    кае преседник имам важне међународне курчеве које морам да облајвам и не могу да одложим

13. гадафи елем, неће отићи

Cara™ pre 2 dana
    Vulin je pr za briksa

ај бре је л можемо ја и цара да водимо ову генеричку политику србије какве смо баба ванге е

14. jao brate pa kako da idemo briksa kad precednik ne sme, kao da je to njegova volja u pitanju jbt

eno svaki put pred izbore isao da se slika sa baba merkel i sa putinom ne bi se dolijo prvosrbima i mejmunima, sad agenda ne da, kae vucela moras litijum vucela moras jevropu, vucela moras kosovo to smo se u startu dogovorili secas se da moras slusas sta ti se kaze

15. vucela dok slusas bices na vlasti nece te puno diramo, kad ne uspes ispunis zahteve - paljba eno ga djilasoid u dzbunju

16. Ах како је тежак живот политички нашег преседника који се бори за српски народ само напред преседник да си жив и здрав и куј те гласа

17. ide vulin konfirmed

https://www.politika.rs/sr/clanak/639541/Srbiju-ce-na-samitu-BRIKS-a-predstavljati-Vulin

jao kakva smo bananara hahahha ne sme precednik ode dolazi neki random jevropljanin u posetu tipa donald tusk a hc jovori ce salju svog presednika rispektara

18. Vučić ide u Moskvu 9. maja

I ovo je nešto...

19. 'Ajde Vuzi, prosvetli mene matorca, gde onda mi to treba da idemo i kako? Podsećam te pritom da smo okruženi NATO državama.

Nešto slično kao Orban što je sad, ili onaj Slovak.

Ovo ćemo, zdravlje bilo da vidimo, kad se smiri malo ova Ukraijina (kako god), kako će da im nalupaju šamare. Za sad ih trpe jer im trebaju (pre svega zbog trazita robe prema Ukr).

20. Pazi, daleko od toga da sam za EU po svaku cenu. Činjenica je da oni nas tamo i ne žele nešto previše, ali ja zaista ne vidim nikakvu alternativu (osim one moje fantom ideje da budemo američka država). Logično je da saradjuješ sa nekim ko ti je najbliži (jezikom, teritorijalno, geopolitički). Mi u blizini nemamo prijatelje. I svi ti oko nas su već u NATO. Znači iza njihove mržnje stoje Amerika. Nemoć Rusa, a naročito Kine da stane uz nas je bila očigledna '99-te. Da smo odmah posle raspada Juge išli putem prema EU ko zna kako bi sve to izgledalo. Svaka godina kašnjenja, je samo odlaganje neizbežnog, i kao što rekoh, što duže čekamo, više će da boli.
    Ja ne smem ni da pomislim spisak želja Hrčaka koji imaju spreman za nas da bi aminovali naš eventualni ulazak u EU. Slično i Bugari. Šiptari ako udju u EU pre nas, tu smo ga tek najebali.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.