Horori

1. Nervira me opasno. Vise zbog onih njegovih emisija, nego zbog ovog filma. Al dobro, to je do mene.

2. Ma daaj brate....(1920)....nisam gledao ali koj kurac tu može biti dobro?...Ne usuđujem se da skinem i pogledam, ubeđen sam da ću se skenjati....

3. ubeđen sam da ću se skenjati

Ne mozes se skenjati od horora pre barem 1980.

4. Ма зезам се ја мало. Препоручујем амерички римејк неког јапанског хорора, то је много боље.

5. Уроше, тај филм сам гледао пре пар месеци...у суштини, филм није јак као хорор, већ као један од првих филмова у коме је ментално стање лика исказано кроз његово виђење средине (искривљене зграде, мостови итд...)....зачетак немачког експресионизма....иначе, као хорор пффф :)

6. U to vreme im je i bio strasan isto kao i ovaj http://www.imdb.com/title/tt0013442/ ...nama sad ti filmovi nisu strasni,jer tokom tih 90 godina,horor je mnogo evoluirao,cak ni filmovi iz 1980ih i 1990ih nisu vise strasni(ali ima ih)...2100te godine ce ljudima biti smesni danasnji horori,ovi azijatski,a pogotovo ostali.

7. Лептирица ће бити страшна и у петом миленијуму :)

Апсолутно си у праву...Исто важи и за, на пример, крими филмове тридесетих који су у то време били оспоравани због насиља, а данас се чине смешним...

8. Mene ovo plaši ne znam za vas... Naježio na kraju kad kažu da svaka ruža ima svoj trn JEZIVO!
    http://www.youtube.com/watch?v=DQ1LISRc4h4

9. Јел Доктор Калигари хорор? Јесте. Јел добар филм? Јесте. Јел вреди да се одгледа? Вреди. И то је то.

Иначе "Носферату" је мислим најбољи филм о вампирима икад, и сам Носферату ми је најјезивији вампир, отприлике онакав какви су у нашем предању, дакле никако неко ко би само јурио женске да им пије крв како би их јебао, него чист терор и сабласт.
    :))

10. Jeste Nosfetau jeziviji od danasnjih vampira,ali vampiri vise nisu strasni,njihovo vreme je proslo...isto vazi i za serijske ubice,frankestajna,zombije i svu tu ekipu.
    Ovaj mi se najvise svidja od tih starijih http://www.imdb.com/title/tt0055830/

11. Ма зезам се ја мало. Препоручујем амерички римејк неког јапанског хорора, то је много боље.

Oh kako samo ironično zboriš dečače. Američki rimejkovi Japanskih šitova su vrh, bolesni Japanci daju ideju i radnju a gospoda Amerikanci samo to prevedu na malo kulturniji jezik i učine film pristojnijim za gledanje. Ne, ne gubi se tu jeza i smisao tog horora, svaki film je ustvari 99% isti (još i bolje odglumljen).... ja sam definitivno protiv svih filmova u kojima se ne priča na Engleskom (ili našem maternjem) jer mi taj odvratni Japanski, Kineski, Korejski i njima sličan jezik ustvari ide na živce i odvlači pažnju od samog filma. Ti možeš reći da ja ne umem da prepoznam kvalitet i tome slično ali to je samo tvoje mišljenje i na kraju krajeva, jebeš ga, o ukusima ne vredi raspravljati.

12. kostja,vrh je film,upravo ga gledam

mirash33

Oh kako samo ironično zboriš dečače. Američki rimejkovi Japanskih šitova su vrh, bolesni Japanci daju ideju i radnju a gospoda Amerikanci samo to prevedu na malo kulturniji jezik i učine film pristojnijim za gledanje. Ne, ne gubi se tu jeza i smisao tog horora, svaki film je ustvari 99% isti (još i bolje odglumljen).... ja sam definitivno protiv svih filmova u kojima se ne priča na Engleskom (ili našem maternjem) jer mi taj odvratni Japanski, Kineski, Korejski i njima sličan jezik ustvari ide na živce i odvlači pažnju od samog filma. Ti možeš reći da ja ne umem da prepoznam kvalitet i tome slično ali to je samo tvoje mišljenje i na kraju krajeva, jebeš ga, o ukusima ne vredi raspravljati.

Americki rimejkovi Azijatskih horora su ocaj i istina je da gubi se sve ono sto je original cinilo strasnim i jeza i atmosfera i sve.Jednostavno ne moze niko da pravi dobre rimejkove tih filmova,jer samo azijati znaju tu formulu kako im uvek ispadne jeziv horor.Zamisli da Ameri prerade neki nas film Kengura na primer...to bi preocajno ispalo,isto tako je i sa azijatskim filmovima.Ako ti je njihov jezik barijera,onda jebiga,neces gledati horor u najstrasnijem izdanju.

13. http://www.youtube.com/watch?v=xFP2N17Sn1M&feature=related

Ne znam da li je već neko postavio ovaj horor, ali mnogo je strašno. Ja jednostavno nisam mogao da odgledam do kraja...

14. jer mi taj odvratni Japanski, Kineski, Korejski i njima sličan jezik ustvari ide na živce i odvlači pažnju od samog filma

Па шта ти је онда Доктор Калигари скривио, то је неми филм, к'о створен за тебе.
    Постоји и амерички римејк од пре пар година, и то звучни, не сумњам да је господски.

Нисам ја ни размишљао о томе умеш ли да процениш квалитет, него сам прокоментарисао зато што је испало да не разматраш филм само због старости, што мислим да и није неки разлог за негледање филма.

Ето ја нисам очекивао да се уплашим филма сигурно, него да видим шта из тог филма могу да препознам у данашњим, затим тај филм је на гласу због визуелних ефеката, а видим да се сматра и првим филмом који садржи твист ендинг, и томе слично.

15. Punjač spomenuću samo Mirrors (koji je inače rimejk korejskog filma)... pa mi reci da je očaj i da se jeza izgubila :) Ne možeš tako da sudiš, čim je holivud odmah mu kačiš oznaku "sranje", isti si ko moj ćale po pitanju muzike. Daleko od toga da ja kažem da su originali šit, samo im ne varim jezik. Kad odvrnem film da bih čuo sve efekte a onaj kosooki majmun počne da mrsi na nemuštom jeziku to mi ispadne smešno.

E....nagovorili ste me da odgledam tu starudiju Kaljarija....Odmah stavljam na download iz ovih stopa. Ma i staru i novu verziju....Pa kad nađem vremena da odgledam javljam utiske.

16. Имаш на јутјубу целе филмове, и Калигарија и Носфератуа, па погледај некад, не трају пуно...

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.