Prijava

@Tenor

http://www.imdb.com/title/tt0097123/?ref_=nv_sr_1 - za mene najbolji Vudijev film!
http://www.imdb.com/title/tt0075686/?ref_=nv_sr_1 - za većinu najbolji, za nijansu manje dobar od prvog.
http://www.imdb.com/title/tt0079522/?ref_=nm_flmg_wr_48 - bronzana medalja
http://www.imdb.com/title/tt0091167/?ref_=tt_rec_tt - vrhunski!
http://www.imdb.com/title/tt0068555/?ref_=nm_flmg_wr_53 - dobar, posebno zbog godine kad je napravljen.
http://www.imdb.com/title/tt0107507/?ref_=nm_flmg_wr_30 - inteligentni dijalozi. Kombinacija Hičkoka, Agate Kristi i Vudija.

Za početak...

http://www.imdb.com/title/tt0089853/ - ovaj npr. nisam gledao, a dobio sam preporuku ili čak dve.

Elem:

http://www.imdb.com/title/tt0274309/?ref_=nv_sr_1 - juče odgledah. Biografski film, sa dozom urbanih legendi neverovatno ubačenih u film. Film prati Factory Records, malu producentsku kuću koja je stvorila Joy Division i glavnog lika, novinara, koji je narator u celoj priči. On nas kroz period kasnih 70-tih i ranih 80-tih vodi kao kroz revolucionarno vreme za muziku. Oni koji voršipuju Pink Floyd u startu se neće složiti. Dakle post-punk, dance, droga u klubovima, Ijan Kertis... Preporuka!

9/10

Prove, preporučivao ja 24 hour party people, pre jedno ne znam, možda 100,200 stranica :) odličan film za ljubitelje "Madchester" scene... dobra je i priča o usponu Hacienda kluba, jednog od glavnih katalizatora rejva/konzumacije ekstazija u svetu

Hahaha, WTF?!

http://www.slashfilm.com/highest-paid-actresses-actors-of-2015/

Melissa McCarthy: $23,000,000
Amanda Seyfried: $8,000,000

Mada, muška lista je još bizarnija. Poštujem jedino Daunija sa ove liste (donekle Dženifer Lorens), ali mloooogo uzima za svoje super-hero uloge.

Po x-ti put: ko ovu genijalnost gledao nije, neka se ne javlja na temi. Ne znam kako sam sebi dozvolio da ovakvo remek-delo gledam tek pre par meseci! Neverovatno da film ukupno ima jednu nagradu i nijednu više nominaciju!

Kretenizam na najljepši mogući način. Obavezno pogledati.

http://www.imdb.com/title/tt0097531/?ref_=nm_flmg_act_102

Uh, gledao sam norveski hojde???? aka lovci na glave i pocetak je toliko obećavao da bi se na kraju pretvorilo u nadrealno nagomilano sranje. 5/10
Nimalo kul.

Felinijev "proba orkestra" je sasvim ok. Opet malo podseća na Amarcord, baš zbog tog neodredjenog zbivanja, već pripovedanja. Felini dodje kao neki pisac u filmovima; koji je ušao u čitanke italijana. Do jaja pokazuje mentalitet. 7/10

Zatim Bunjuelov "taj mracni objekat pozude" nešto na fazon polanskovljevog Venus in Fur. Ugl o ženama kao manipulatorkama šefovima seksualne energije. Terorisanje muzjaka.

Nabasao sam na neki francuski krimi triler, neki univerzitet, gluposti, obećavao je al kao prvi, sve sranje misterije

A onda sam.naleteo na

Chinatown, uh koliko je do jaja, do samo kraja misteriozno i nepredvidivo, ali i prerealno uradjeno, od tuča pa do pucnjave. U onom.francuskom sam se ljutito smorio kad je pocela tuča sa skinjarama, i ubacili one transfer dzeki čen zvukove i poteze.

2 dana/2 dnya
Prosecan ruski.film. Drama ljubavna, ali ne na holivudski simpa način nego onaj trve, kao potraga. A i sam.kraj je prebrz i dodje naglo ali je sve rečeno takvim svrsetkom.

Ugl sve preporucujem, samo je chinatown da sam rekao VAU, ostalo puki prosek

Chinatown vaistinu filmčina

POKER NIGHT najpotcenjeniji film koji sam video, opasna neverica za 6.3 ocenu
suvi kvalitet

The Long Good Friday http://www.imdb.com/title/tt0081070/
Сад погледах, каква је то филмчина

Pravi britanski klasik. Kome se svideo, neka pogleda Sexy Beast, kacio sam na forum ne tako davno. Odlična glumačka postava na čelu s Rejom Vinstonom.

Po x-ti put: ko ovu genijalnost gledao nije, neka se ne javlja na temi. Ne znam kako sam sebi dozvolio da ovakvo remek-delo gledam tek pre par meseci! Neverovatno da film ukupno ima jednu nagradu i nijednu više nominaciju!

Ja ne znam ko je lud od nas dvojice, ali ja sam se smorio kao plovak gledajući ovo.

azza, nek to Bog oprosti, ne znaš šta govoriš, film je legendaran. Prov je uvijek u pravu, osim srijedom i svakog prvog vikenda u mjesecu.

Seltiče, počeću da te uhodim!!1

Ja sam pre nekoliko meseci počeo da gledam filmove sa jedne od onih top100 lista što ste pravili ovde, pošto sam generalno filmska nubara. E, sad, pogledao sam American Beauty pre dva dana i ne izbija mi iz glave, smem li da kažem da je film prenadrkan ili je to zato što sam nubara?

Definisi "prenadrkan" u ovom slučaju. Nego, jesi se kupao u kadi ispunjenoj laticama ruža?

Prenadrkan - bolji od vrhunskog.

Nisam se kupao, zaboravio da je ponedeljak i da familija ustaje da ide da radi, zaposeli su prostoriju pogodnu za sapunjanje telesine.

Volim taj film (americka lepota) Volim da ga gledam u ovo doba kad zaladnjava jer me onaj deo sa kesom koju vrti vetar podseca na jesen. Volim svoje termo carapice.