Dakle, filmovi

1. može li neko da ovde ostavi link sa onom kompilacijom tarantinovih filmova i scena koje su uzete iz drugih starijih filmova i ubačene u njegove filmove, u smislu plagijator da je
    joj bilo je nešto tako, baš ono urađeno dobro i sve dokazuje

2. eXistenZ
    Један од опскурнијих Кроненбергових филмова, није тешко ни закључити зашто. Јасна је паралела између овог филма и класика ''Видеодрома'', у смислу да се оба баве утицајем нових технологија на људе. Док је у ''Видеодрому'' маестрално изнијета мрачна визија потенцијалне будућности, дотле овамо имамо ''јебени џојстици, како они раде?'' ниво удубљивања у материју. Безајебанције, постоји икс филмова у којима је са много више пажње одрађена ова сци-фи дистопијска зајебанција, ''Матрикс'' и ''Еквилибријум'' одмах падају на памет. Уз све то ни глума није на неком нивоу, једноставно ни Ло ни Џејсон Ли нијесу приказали богзна какву хемију на екрану. 5/10.

Узгред, Кроненберг има очито неки фетиш према живом људском месу са свим својим течностима. Грђе него Тарантинов фут-фетиш.
    http://cdn.instructables.com/FQ4/8Z6U/HL5FJ159/FQ48Z6UHL5FJ159.MEDIUM.jpg

Burke and Hare
    Лака, питка комедија, са на-прву-лопту форама, врло straight-forward што би Енглези рекли. Нема много шта да се каже, одгледајте ако сте љубитељ Пеговог лика и дјела, приказа Rule Britannia периода или ако приводите неку рибу која није осјетљива душица. Чак је ово посљедње најпожељнија и најприкладнија опција. 6/10

3. Reme sto ne pišeš sa oríginala?

4. ијекавица - недовољна је

5. Макаронац, већи део тога су намерне референце на друге филмове, погледај на ИМДБ-у:
    http://www.imdb.com/title/tt0266697/trivia?tab=mc&ref_=tt_trv_cnn

Ок Пси су комплтан плагијат. А та одела и те одређене сцене су ту намерно, и њима Тарантино прави референце на њему готивне филмове.

Мислим, јебига, човек је радио у видео клубу, погледао је ко зна колико филмова и одрадио готивну ствар. Гомилу сцена је због тога ту. И то му је, ако мене питаш, плус, а не минус.

I steal from every single movie ever made. If people don't like that, then tough tills, don't go and see it, all right? I steal from everything. Great artists steal, they don't do homages.

6. gledao sam revenanta - moja neverica kad sam otvorio imdb i provalio ko glumi ficdžeralda

čestitke

7. Metatekstualnost, odlika postmodernizma. U stvaranju filma ionako on žanrove parodira, kreće se u okvirima filma kao žanra, a ne u okviru nekakve stvarnosti. Zato je Tarantino dobar. To jest, kad to dobro uradi.

8. Kill Bill i From Dusk Till Dawn su mu filmovi u filmu (tačnije, filmovi na kojima su radili ljudi iz njegovih drugih filmova). Tehnički, u Kill Bill-u po Tarantinu ne glumi Uma Turman nego Mia Valas iz Pulp Fictiona.

Јасна је паралела између овог филма и класика ''Видеодрома'', у смислу да се оба баве утицајем нових технологија на људе. Док је у ''Видеодрому'' маестрално изнијета мрачна визија потенцијалне будућности, дотле овамо имамо ''јебени џојстици, како они раде?'' ниво удубљивања у материју.

Metatekstualnost, odlika postmodernizma. U stvaranju filma ionako on žanrove parodira, kreće se u okvirima filma kao žanra, a ne u okviru nekakve stvarnosti.

https://media.giphy.com/media/xTiTnHXbRoaZ1B1Mo8/giphy.gif

9. Ne radj, strucnjaci sa vukajlije kazu da je momak nista posebno

10. ahahahah pravi gif grofe za to :DD

11. ahahahah pravi grof gife za to :DD

12. ahahahah pravi grof gife za to :DD

13. ahahahah pravi grif gofe za to :DD

14. Gonzo, drago mi je da si nasmijan poslije godinu dana.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.