Dakle, filmovi

1. može li neko da ovde ostavi link sa onom kompilacijom tarantinovih filmova i scena koje su uzete iz drugih starijih filmova i ubačene u njegove filmove, u smislu plagijator da je
    joj bilo je nešto tako, baš ono urađeno dobro i sve dokazuje

2. eXistenZ
    Један од опскурнијих Кроненбергових филмова, није тешко ни закључити зашто. Јасна је паралела између овог филма и класика ''Видеодрома'', у смислу да се оба баве утицајем нових технологија на људе. Док је у ''Видеодрому'' маестрално изнијета мрачна визија потенцијалне будућности, дотле овамо имамо ''јебени џојстици, како они раде?'' ниво удубљивања у материју. Безајебанције, постоји икс филмова у којима је са много више пажње одрађена ова сци-фи дистопијска зајебанција, ''Матрикс'' и ''Еквилибријум'' одмах падају на памет. Уз све то ни глума није на неком нивоу, једноставно ни Ло ни Џејсон Ли нијесу приказали богзна какву хемију на екрану. 5/10.

Узгред, Кроненберг има очито неки фетиш према живом људском месу са свим својим течностима. Грђе него Тарантинов фут-фетиш.
    http://cdn.instructables.com/FQ4/8Z6U/HL5FJ159/FQ48Z6UHL5FJ159.MEDIUM.jpg

Burke and Hare
    Лака, питка комедија, са на-прву-лопту форама, врло straight-forward што би Енглези рекли. Нема много шта да се каже, одгледајте ако сте љубитељ Пеговог лика и дјела, приказа Rule Britannia периода или ако приводите неку рибу која није осјетљива душица. Чак је ово посљедње најпожељнија и најприкладнија опција. 6/10

3. Reme sto ne pišeš sa oríginala?

4. ијекавица - недовољна је

5. Макаронац, већи део тога су намерне референце на друге филмове, погледај на ИМДБ-у:
    http://www.imdb.com/title/tt0266697/trivia?tab=mc&ref_=tt_trv_cnn

Ок Пси су комплтан плагијат. А та одела и те одређене сцене су ту намерно, и њима Тарантино прави референце на њему готивне филмове.

Мислим, јебига, човек је радио у видео клубу, погледао је ко зна колико филмова и одрадио готивну ствар. Гомилу сцена је због тога ту. И то му је, ако мене питаш, плус, а не минус.

I steal from every single movie ever made. If people don't like that, then tough tills, don't go and see it, all right? I steal from everything. Great artists steal, they don't do homages.

6. gledao sam revenanta - moja neverica kad sam otvorio imdb i provalio ko glumi ficdžeralda

čestitke

7. Metatekstualnost, odlika postmodernizma. U stvaranju filma ionako on žanrove parodira, kreće se u okvirima filma kao žanra, a ne u okviru nekakve stvarnosti. Zato je Tarantino dobar. To jest, kad to dobro uradi.

8. Kill Bill i From Dusk Till Dawn su mu filmovi u filmu (tačnije, filmovi na kojima su radili ljudi iz njegovih drugih filmova). Tehnički, u Kill Bill-u po Tarantinu ne glumi Uma Turman nego Mia Valas iz Pulp Fictiona.

Јасна је паралела између овог филма и класика ''Видеодрома'', у смислу да се оба баве утицајем нових технологија на људе. Док је у ''Видеодрому'' маестрално изнијета мрачна визија потенцијалне будућности, дотле овамо имамо ''јебени џојстици, како они раде?'' ниво удубљивања у материју.

Metatekstualnost, odlika postmodernizma. U stvaranju filma ionako on žanrove parodira, kreće se u okvirima filma kao žanra, a ne u okviru nekakve stvarnosti.

https://media.giphy.com/media/xTiTnHXbRoaZ1B1Mo8/giphy.gif

9. Ne radj, strucnjaci sa vukajlije kazu da je momak nista posebno

10. ahahahah pravi gif grofe za to :DD

11. ahahahah pravi grof gife za to :DD

12. ahahahah pravi grof gife za to :DD

13. ahahahah pravi grif gofe za to :DD

14. Gonzo, drago mi je da si nasmijan poslije godinu dana.